Παρουσίαση Βιβλίου - Στη Σεούλ

Η Άννα Παναγιωτίδου παραβρίσκεται ως δημοσιογράφος στη Συνέντευξη Τύπου του Νοτιοκορεάτη καλλιτέχνη, Μπαν Μίνο ελπίζοντας να δει την καριέρα της να παίρνει άλλη τροπή. Οι δυο νέοι συναντιούνται στην γκαλερί, αλλά ο διάσημος καλλιτέχνης απαγορεύει στην Άννα να παραστεί στη συνέντευξη και κινδυνεύει τώρα με απόλυση.

Η Άννα αποφασισμένη να πάρει μια απάντησή του και να γράψει ένα άρθρο, ώστε να μη χάσει τη δουλειά της, ταξιδεύει ως τη Σεούλ και μπαίνει στο σπίτι του ενώ αυτός λείπει.

Πώς θα αντιδράσει ο Μίνο όταν γυρίσει στο σπίτι του και βρει τη γυναίκα, με την οποία συγκρούστηκε δημοσίως, να έχει καταλάβει ένα από τα δωμάτια του σπιτιού του;

Τα πράγματα όμως γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για την Άννα καθώς πέρα από τον Μίνο, έχει να αντιμετωπίσει και τους εχθρούς που απρόσμενα παρουσιάζονται μπροστά της στα πλαίσια του ταξιδιού της στη μακρινή Κορέα.

Θα καταφέρει τελικά η Άννα να επιτύχει τον στόχο της ξεπερνώντας τα εμπόδια; Το μόνο σίγουρο είναι πως ένα μυστήριο ταξίδι ξεκινά γι’ αυτή με απρόσμενες εξελίξεις.

 

Ένα βιβλίο που μας γνωρίζει με την κουλτούρα της Νότιας Κορέας. Ένα ταξίδι από το Λονδίνο όπου η πρωταγωνίστρια μας, Άννα Παναγιωτίδου, παίρνει συνέντευξη από τον Μπάν Μίνο, καλλιτέχνη. Όταν όμως της απαγορεύεται η είσοδος στην γκαλερί η πρωταγωνίστρια μας προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να μην απολυθεί. Ταξιδεύει ως τη Σεούλ στο σπίτι του καλλιτέχνη χωρίς αυτός να γνωρίζει.

Η συγγραφέας δίνει πληροφορίες για τη Σεούλ, τη γλώσσα, τα έθιμα, τα αξιοθέατα και τη γαστρονομία με περιγραφές που δεν κουράζουν, κινηματογραφική αφήγηση και όμορφους διαλόγους. Μία ρομαντική ιστορία για έναν έρωτα που στην αρχή μοιάζει αταίριαστος αλλά στην πορεία της ιστορίας καταλαβαίνουμε τα κοινά σημεία των δύο συμπαθέστατων ηρώων. Είναι ένα καλογραμμένο βιβλίο που αξίζει να διαβάσετε.

Ειρήνη Λόκα