Παρουσίαση Βιβλίου - Το Νησί των Οστών

«Πόσα να αντέξει ένας άνθρωπος, Χένρι; Πόσα κύματα να αντέξει ο ψυχικός του κόσμος; Η ψυχή μας φθείρεται σαν τον βράχο που στέκει ακίνητος στη θάλασσα. Νομίζεις ότι είναι σταθερό και ισχυρό έδαφος. Όμως φθείρεται και διαβρώνεται σιγά σιγά, απελπιστικά αργά και τόσο αμετάκλητα κάτω από το θαλασσινό νερό…»
 
Ο ψυχίατρος Χένρι Κουέντους δεν μπορούσε να φανταστεί ούτε στα πιο σκοτεινά του όνειρα τι θα ανακάλυπτε στο Νησί των Οστών, στο οποίο κλήθηκε να υπηρετήσει ως ο ευνοούμενος διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής της μυστηριώδους λαίδης Σκάρλετ Ντι Νότσε. Μια απόφαση που θα σημαδέψει ανεξίτηλα τη ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του, αποκαλύπτοντας τα μυστικά του μικρού νησιού στη λιμνοθάλασσα της κοσμοπολίτικης Βενετίας. Μια γοτθική ιστορία αγάπης και τρόμου, δράματος και φαντασίας στο πιο στοιχειωμένο νησί του κόσμου, την Ποβέλια.

 

 

Ο ψυχίατρος Χένρι κλήθηκε να υπηρετήσει το Νησί των Οστών από τη μυστηριώδη λαίδη Σκέρλετ Ντι Νότσε. Η απόφαση αυτή θα του σημαδέψει ανεξίτηλα τη ζωή του ίδιου αλλά κ της οικογένειας του. Το νησί κρύβει πολλά μυστικά που αποκαλύπτονται με το που φτάνει στο νησί.

 Μια γοτθική ιστορία αγάπης και τρόμου, με τους θρύλους της Ποβέλια να ζωντανεύουν. Η αλήθεια είναι ότι το νησί αυτό αποτελεί ένα μυστήριο που άμα κάποιος δεν το γνωρίζει, με το που θα το ακούσει σίγουρα θα τρέξει να το ψάξει.

Διαβάζοντας το βιβλίο μπορώ να πω, παρόλο που δεν είναι μεγάλο, κάτι που κάποιος μπορεί να περιμένει με ένα τέτοιο θέμα,  η συγγραφέας έχει καταφέρει να μου περάσει το κλίμα που φημίζεται για το νησί, και να μου ζωντανέψει τις εικόνες. Ο λόγος της είναι άρτια δομημένος και έχει συνεχή ροή και από νωρίς σε βάζει στο κλίμα. Με κινηματογραφική ροή, λοιπόν, οι χαρακτήρες ξεδιπλώνουν την ιστορία και χωρίς να φλυαρούν μας καλωσορίζουν στο Νησί και μας ξεναγούν στα βάθη των ψυχών που κατοικούσαν εκεί, με τις ανατροπές να μη λείπουν. Ο τίτλος και το εξώφυλλο του βιβλίου δε θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από αυτόν που έχει.

Προσωπικά βρήκα τον γιατρό αδύναμο με σύγκριση όλο το παρουσιαστικό του. Η εξέλιξη όμως της ιστορίας του δε θα μπορούσε να μου δείξει κάτι διαφορετικό.

Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να επισκεφτεί κάποιος το νησί. Αν δινόταν η ευκαιρία να το επισκεφτεί κάποιος, θα το έκανε;

 

Ελένη Ζερβοπούλου