Συνέντευξη με τον Νικόλαο Ντέτσικα

Η Μαριάννα Βενιέρη είναι μια ανερχόμενη ηθοποιός θεάτρου. Η ημέρα του γάμου της, η ευτυχέστερη στιγμή της ζωής της, μετατρέπεται σε τραγωδία. Ζει τον απόλυτο εφιάλτη καθώς κατηγορείται για διπλό φονικό. Όλα τα στοιχεία είναι εναντίον της. Καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της προσάπτουν το προσωνύμιο ‘Αιματοβαμμένη Νύφη’ που θα την ακολουθεί για το υπόλοιπο της ζωής της. Αναγκάζεται να δώσει το μωρό της στην αγαπημένη της φίλη για ένα καλύτερο μέλλον. Την ίδια χρονική στιγμή την εξαπατούν και της αρπάζουν μέσα από τα χέρια την πατρική της περιουσία.

Είκοσι χρόνια μετά, η μανιασμένη καταιγίδα της ζωής της δεν έχει κοπάσει. Αποφυλακίζεται και είναι έτοιμη να διασχίσει τις Συμπληγάδες Πέτρες του πεπρωμένου, μα ο κίνδυνος ακόμα ελλοχεύει στον ορίζοντα και τα αναπάντητα ερωτήματα που βασανίζουν την ψυχή της πολλά.

Θα καταφέρει να αποκαταστήσει το όνομά της, να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κόρης της, να επανακτήσει την περιουσία της και να ανακαλύψει τι πραγματικά κρύβεται πίσω από κείνη την αποφράδα μέρα;

Τι αλήθεια κρύβει το βέλο της νύφης; Τολμάς να το τραβήξεις και να το ανακαλύψεις ή μήπως όχι;




Ο Νικόλαος Ντέτσικας γεννήθηκε το 1988 και διαμένει μόνιμα στα Ιωάννινα. Έχει σπουδάσει βοηθός φαρμακοποιού σε δημόσιο ΙΕΚ. Μιλά αγγλικά και ισπανικά. Είναι φανατικός των κόμιξ από παιδί, ιδιαίτερα όσων έχουν σχέση με τη Marvel και την DC. Λατρεύει τις ταινίες με υπερήρωες, αγαπά το διάβασμα, τον κινηματογράφο, το θέατρο και τα ταξίδια. Παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής και σεναρίου στη Σχολή θεάτρου Ορφέας στα Ιωάννινα. Είναι ΑΜΕΑ, με αναπηρία στο δεξί του πόδι, και είναι υπέρμαχος των ανθρώπων που έχουν γεννηθεί με αναπηρία.








1. Πες μας δυο λόγια για το βιβλίο σου.


Καταρχήν θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ και για την φιλοξενία για το βιβλίο μου το Βέλο της Νύφης που κυκλοφορεί από τις αγαπημένες εκδόσεις Ελκυστής. Η υπόθεση έχει να κάνει με την πρωταγωνίστρια του βιβλίου την Μαριάννα Βενιέρη μια ηθοποιό του θεάτρου που την ημέρα του γάμου της θα κατηγορηθεί για ένα διπλό φονικό . Κανείς δεν θα την πιστέψει και θα της προσάψουν το προσωνύμιο Αιματοβαμμένη Νύφη που θα την ακολουθεί για το υπόλοιπο της ζωής της . Θα της αρπάξουν μέρος από την πατρογονική της περιουσία και η ίδια θα αναγκαστεί να δώσει το μωρό που έφερε στον κόσμο μέσα στην φυλακή στην ετεροθαλή αδερφή της για ένα καλύτερο μέλλον. Είκοσι χρόνια μετά την αποφυλάκιση της είναι έτοιμη να διεκδικήσει όσα της στέρησε άδικα η ζωή αλλά το παρελθόν επιστρέφει για να την στοιχειώσει καθώς άνθρωποι που συνδεόταν με το παρελθόν της πέφτουν νεκροί ο ένας μετά τον άλλο από μια περίεργη δολοφόνο νύφη …αυτά μπορώ να πω μόνο..δυστυχώς δεν μπορώ να πω περισσότερα όπως καταλαβαίνετε …


2. Ποια είναι η κυριότερη πηγή έμπνευσής σου και τι σε έκανε να ξεκινήσεις τη συγκεκριμένη ιστορία;


Η κυριότερη πηγή έμπνευσης για την συγκεκριμένη ιστορία ήταν για μένα τα τελευταία γεγονότα που ακούγαμε από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες όσο αφορά την κακοποίηση γυναικών στον χώρο του θεάτρου. Ήθελα μέσα από μια αμιγώς φανταστική ιστορία να περάσω κι εγώ ένα μήνυμα κατά την κακοποίηση της γυναίκας στον οποιοδήποτε χώρο όχι αποκλειστικά στο θέατρο . Η ιστορία μου περιλαμβάνει κι άλλες μορφές βίας αλλά κι ένα θέμα λεπτό όπως το να γεννηθεί ένας άνθρωπός ερμαφρόδιτος. Πως τον αντιμετωπίζει η ίδια η κοινωνία και πως το βιώνει ο ίδιος. Θα τολμούσα να πω ότι το συγκεκριμένο βιβλίο με δυσκόλεψε στην συγγραφή του γιατί καταπιάνομαι με ευαίσθητα θέματα αλλά και ταμπού.


3. Αν μπορούσες, τι συμβουλή θα έδινες στον εαυτό σου όταν ξεκίνησες να γράφεις;


Να έχω γερό στομάχι, υπομονή, να αγνοώ τις κακόβουλες κριτικές που δεν γίνονται από αγάπη και βοήθεια για να εξελιχθώ στην συγγραφή αλλά από καθαρή κακία και να απέχω από συγγραφικές κλίκες. Δυστυχώς μετά λύπης διαπιστώνω ότι προωθούνται οι ίδιοι και οι ίδιοι συγγραφείς στα ίδια sites και blogs. Κάτι λυπηρό για μένα γιατί έτσι δεν δίνεται η ευκαιρία και για νέους συγγραφείς να αναδείξουν το συγγραφικό ταλέντο τους και το έργο τους.


4. Τι λογοτεχνικό είδος σού αρέσει να διαβάζεις και ποιο προτιμάς όταν γράφεις;


Μου αρέσει να διαβάζω αστυνομικά κυρίως και ψυχολογικά θρίλερ. Επίσης συλλέγω από παιδί μανιωδώς κόμικς της Marvel και της Dc και όχι μόνο. Όταν γράφω θέλω οι ιστορίες μου να περιλαμβάνουν πολλά είδη όπως αστυνομικά , θρίλερ και ρομαντισμό. Μου αρέσει να τα συνδυάζω με αριστοτεχνικό τρόπο γι αυτό κι παρακολουθούσα για δυο χρόνια και μαθήματα σεναρίου από τον κύριο Δημήτρη Αποστόλου γνωστό μετρ τηλεοπτικών επιτυχιών.


5. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο σημαντικό σε μια ιστορία; Ο πρωταγωνιστής, οι δευτερεύοντες χαρακτήρες ή ο ανταγωνιστής;


Ο ανταγωνιστής θα έλεγα γιατί σου αφήνει περισσότερη συγγραφική ελευθερία να κινηθείς από ότι ο πρωταγωνιστής . Υπάρχουν και ιστορίες όμως που οι δευτερεύοντες χαρακτήρες κλέβουν την πρωτιά. Για παράδειγμα στην Κληρονομιά του Αίματος το πρώτο μου λογοτεχνικό έργο η αδερφή της πρωταγωνίστριας και ο κολλητός φίλος του πρωταγωνιστή τράβηξαν τα φώτα πάνω τους και πολλοί αναγνώστες και αναγνώστριες μου στέλνουν μηνύματα να γράψω ένα βιβλίο μόνο γι αυτούς τους δυο χαρακτήρες . Δεν ξέρω ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να το κάνω ή να τους βάλω σε μετέπειτα ιστορίες μου ..Θα δω ..


6. Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να γράφεις;


Ξεκίνησα να γράφω πριν από την πρώτη καραντίνα. Πριν από τρία χρόνια ήμουν τριανταένα χρονών.


7. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο κρίσιμο για την επίτευξη ενός καλού βιβλίου; Η ικανότητα γραφής, η φαντασία ή η σκληρή δουλειά;


Χμμ δύσκολο να επιλέξω μόνο ένα αλλά αφού με ρωτάς θα σου πω πως για μένα πιο κρίσιμο για την επίτευξη ενός καλού βιβλίου είναι η φαντασία. Γιατί χωρίς την φαντασία δεν μπορείς να δημιουργήσεις τον κόσμο της ιστορίας σου και χάθηκες μετά. Εννοείται πως χρειάζεται και η σκληρή δουλειά γιατί αν δεν εργαστείς καθημερινά πάνω σε αυτό που αγαπάς δεν θα καταφέρεις τίποτα.


8. Γιατί γράφεις;


Γράφω πρώτα απ όλα για μένα γιατί με κάνει να νιώθω καλά και δεύτερον για να μπορώ να ξεφεύγω λίγο από το άγχος και την πεζή πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά γύρω μας.


9. Πρότεινε ένα βιβλίο που θεωρείς ότι πρέπει να διαβάσει κάθε συγγραφέας και ένα κάθε αναγνώστης.


Πολλά βιβλία μου έρχονται κατά νου αλλά δεν θα προτείνω κάποιο. Θα αφήσω τον καθένα να διαβάσει ότι του αρέσει και τον κάνει να περνά ευχάριστα την ώρα του.


10. Τι πρέπει να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;


Το τρίτο μου βιβλίο το οποίο και έχω αρχίσει και γράφω αυτή την περίοδο.


11. Πώς μπορούν να επικοινωνήσουν οι αναγνώστες μαζί σου;


Οι φίλοι μου και αναγνώστες μπορούν να με βρουν από τον λογαριασμό μου στο facebook που είναι Νικόλας Ντέτσικας και στο instagram.