Συνέντευξη με τον Γιώργο Τόσκα

Η οκτάχρονη Ελίζαµπεθ ζει µαζί µε τη µητέρα της σε µια µικρή πόλη της Αγγλίας και µεγαλώνει όπως κάθε φυσιολογικό παιδί της ηλικίας της. Ώσπου, ένα βράδυ η ζωή της θα ανατραπεί µε τον πιο απρόσµενο τρόπο και θα αλλάξει για πάντα.

Μέσω ενός µαγικού πίνακα που βρίσκεται στο υπόγειο του σπιτιού της, η Ελίζαµπεθ µεταφέρεται σε έναν άλλον, εντελώς διαφορετικό κόσµο. Έναν κόσµο γεµάτο µαγεία, όπου οι άνθρωποι συνυπάρχουν µε µυθικά πλάσµατα, όπως δράκους, ξωτικά, νάνους κ.ά. Σ’ αυτόν τον κόσµο, όµως, ζει και η πανίσχυρη και κακιά µάγισσα Αρίλια, η οποία µισεί τη βασιλική οικογένεια κι επιπλέον επιθυµεί να γίνει εκείνη η µοναδική και απόλυτη κυρίαρχος των πάντων. Αποφασισµένη να καταστρέψει οποιονδήποτε µπει εµπόδιο στα σχέδιά της και µαθαίνοντας ότι η Ελίζαµπεθ και η µητέρα της επέστρεψαν, προετοιµάζει τον στρατό της για να επιτεθεί στο βασίλειο του Ουρανού.

Η νεαρή Ελίζαµπεθ ορκίζεται να αποδώσει δικαιοσύνη για όσα έχει υποστεί στο παρελθόν η οικογένειά της από την Αρίλια και να απαλλάξει όλα τα βασίλεια αυτού του κόσµου από τη σκοτεινή και απειλητική παρουσία της. Έχοντας στο πλευρό της παλιούς και νέους φίλους, αλλά και ανέλπιστους συµµάχους, προετοιµάζεται κι αυτή µε τη σειρά της για να την αντιµετωπίσει. Η τελική µάχη ανάµεσα στο Καλό και το Κακό θα είναι αδυσώπητη και µέχρις εσχάτων και θα έχει µόνο έναν νικητή. Θα καταφέρουν η Ελίζαµπεθ και οι σύµµαχοί της να εξολοθρεύσουν τη µάγισσα Αρίλια και να ξαναφέρουν την ειρήνη και την ευηµερία στον κόσµο τους;

 

 

Ο Γιώργος Τόσκας γεννήθηκε στην Πτολεµαΐδα το 1981. Σπούδασε τεχνικός εφαρµογών πληροφορικής και µηχανολογία. Ζει και εργάζεται στη γενέτειρά του µέχρι και σήµερα. Από µικρός αγαπούσε τη λογοτεχνία και ιδιαίτερα το είδος της φαντασίας. Στην καθηµερινότητά του είναι ρεαλιστής. Ζει την πραγµατικότητα της ζωής, η οποία δεν έχει καµία σχέση µε τη φαντασία.

Ασχολείται µε τη ζωγραφική. Μέσα από την τέχνη της ζωγραφικής αποτυπώνει στους πίνακές του , το νόηµα και το συναίσθηµα της εικόνας. Στο µυστικό του πίνακα του βιβλίου του, µέσα από τις λέξεις, αφήνει τον αναγνώστη να νιώσει το συναίσθηµα και να αποτυπώσει ο ίδιος την εικόνα.

 

 

 

 



1. Πες μας δυο λόγια για το βιβλίο σου.

είναι μια ιστορία φαντασίας που εύχομαι αυτοί που θα το ξεφύλλισουν να περάσουν όμορφες ώρες αναγνώσεις , να γοητεύσει ο κόσμος μου το φανταστικό τους μάτι , να κερδίσει κάποιος ήρωας την συμπάθεια τους είτε το μίσος τους . Γενικά να βγάζει χαρακτήρα , κάποιος χαρακτήρας μου. Προσπάθησα , δεν ξέρω αν τα κατάφερα να το βγάλω αυτό. Θεωρώ πολύ δυνατό στην συγγραφή να βγάλεις στον αναγνώστη κάποιο συναίσθημα . Η τροπή των γεγονότων τρέχουν τόσο γρήγορα και οι ανατροπές σου έρχονται η μία μετά την άλλη με σκοπό να μην σε αφήσει να βάλεις σελιδοδείκτη ανάμεσα από τις σελίδες του και να το τελειώσεις με κομμένη την ανάσα.


2. Ποια είναι η κυριότερη πηγή έμπνευσής σου και τι σε έκανε να ξεκινήσεις τη συγκεκριμένη ιστορία; 

από μικρό με θυμάμαι να έχω την φαντασία μέσα στο μυαλό μου. Να κάνω εικόνες και να δημιουργώ μικρές ιστορίες. Σίγουρα πηγή έμπνευσης είναι τα βιβλία , ο κινηματογράφος , ένας πίνακας ζωγραφικής και πολλά άλλα . Κάτι που θα σκεφτείς , θα το έχεις άντληση από κάποια από τα παραπάνω όπως ανέφερα. Δυστυχώς παρθενογένεση δεν υπάρχει πλέον. Είναι πολλά τα ερεθίσματα τριγύρω μας.


3. Αν μπορούσες, τι συμβουλή θα έδινες στον εαυτό σου όταν ξεκίνησες να γράφεις; 

θα του έδινα περισσότερο χρόνο να σκεφτεί. Δεν θέλει ενθουσιασμό και βιασύνη αν θέλεις να έχεις ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα στο τέλος.

4. Τι λογοτεχνικό είδος σού αρέσει να διαβάζεις και ποιο προτιμάς όταν γράφεις; 

είμαι λάτρης του Τόλκιν και του Λάβκραφτ.

5. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο σημαντικό σε μια ιστορία; Ο πρωταγωνιστής, οι δευτερεύοντες χαρακτήρες ή ο ανταγωνιστής; 

δεν νομίζω να υπάρχει συγγραφέας που θα επέλεγε κάποιον χαρακτήρα , από τον πρωταγωνιστή του μέχρι τον ανταγωνιστή του. Ακόμα και ένας πλανόδιος, βοσκός , ταβερνιάρης, φρουρός , ο οποιοσδήποτε   έχουν την σημασία τούς σε μια ιστορία ενός βιβλίου.

6. Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να γράφεις; 

35 χρονών

7. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο κρίσιμο για την επίτευξη ενός καλού βιβλίου; Η ικανότητα γραφής, η φαντασία ή η σκληρή δουλειά; 

ο χρόνος για σκέψη. Με τον χρόνο βοηθάς τον εαυτό σου να δημιουργήσει έναν δικό σου κόσμο  , ικανό να γοητεύσει τον αναγνώστη.

8. Γιατί γράφεις; 

για να μεταφέρω τις σκέψεις μου προς τα έξω. Θέλοντας και πιστεύοντας να μπορέσω πέρα από το να μεταφέρω σε αυτόν που θα το διαβάσει μια όμορφη ιστορία που θα περάσει όμορφα διαβάζοντας το , να του περάσω και μηνύματα θέλοντας να τον κάνω να σκεφτεί ή να ταυτιστεί με αυτά.

9. Πρότεινε ένα βιβλίο που θεωρείς ότι πρέπει να διαβάσει κάθε συγγραφέας και ένα κάθε αναγνώστης.

δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Το βιβλίο σε βρίσκει , δεν το βρίσκεις εσύ. Το σωστό timing πάντα υπάρχει ανάμεσα σε έναν αναγνώστη με ένα βιβλίο σε ότι ψυχολογια και αν βρίσκεσαι.


10. Τι πρέπει να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον; 

ειλικρινά δεν γνωρίζω για να σας  απαντήσω. Έχω πολλά project  και ιδέες στο μυαλό μου.

11. Πώς μπορούν να επικοινωνήσουν οι αναγνώστες μαζί σου; 

μέσω mail που είναι georgetoskas25@gmail.com ή στην σελίδα μου στο Facebook με το όνομα επώνυμο μου Γιώργος Τόσκας .