Συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Καψοκόλη

Έτσι πέφτουν τα Βασίλεια, σκέφτηκε ο Καπετάνιος και χάιδεψε το κομμάτι ξύλου που του είχε αφήσει η μητέρα του και το είχε συνέχεια κρεμασμένο στον λαιμό του.

Έτσι μοιάζει η κόλαση από ψηλά, σκέφτηκε ο Ντορφ και λιποθύμησε πάνω στον σταυρό που τον είχαν καρφωμένο.

Ίσως αυτή τελικά να ήταν και η πραγματική τέχνη του πολέμου, έστω και με μια παραλλαγή: Να γνωρίζεις καλά τον εχθρό σου, αλλά ακόμη καλύτερα να μη γνωρίζεις ποτέ τον πραγματικό εχθρό σου.

Όλοι εναντίον όλων, αυτή ήταν η λύση;

Τα δώδεκα Βασίλεια δημιουργήθηκαν σε έναν τόπο αρκετά πλούσιο και απέραντο. Έπειτα από αμέτρητους πολέμους, οι άνθρωποι των Βασιλείων αυτών κατάφεραν να συνυπάρχουν ειρηνικά μεταξύ τους. Μοναδικός εχθρός τους πλέον ήταν οι βάρβαρες φυλές των Κάτω Χωρών και αυτό που τους χώριζε και τους προστάτευε από εκείνους ήταν η απέραντη θάλασσα που είχαν αναμεσά τους. Όσες φορές την είχαν διασχίσει οι βάρβαροι με σκοπό να τους κατακτήσουν, κατέληγαν να επιστρέφουν ηττημένοι, με βαριές απώλειες. Η τελευταία φορά όμως που το επιχειρούν διαφέρει από τις προηγούμενες. Ένας νέος αρχηγός τούς οδηγεί, και ίσως καταφέρει να αλλάξει την ιστορία των Βασιλείων μια για πάντα.
 

Ο Αλέξανδρος Καψοκόλης γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Καστέλα. Από την ηλικία των εφτά ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα έκανε πρωταθλητισμό στην κολύμβηση αρχικά και στα δώδεκα συνέχισε στην υδατοσφαίριση με το σωματείο του Εθνικού Πειραιώς. Διακρίθηκε τόσο στο εγχώριο πρωτάθλημα της Α1, όσο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων με πάρα πολλά μετάλλια. Το 2005 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και το 2015 πήρε την ειδικότητα του Χειρουργού Οφθαλμίατρου. Από το 2018 εργάζεται στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας όπου και υπηρετεί έως και σήμερα από τη θέση του Επιμελητή Α'. Το 2020 έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Το πρώτο του μυθιστόρημα Το Άβατο: Η ματωμένη γη κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Βακχικόν το 2020.
 

1. Να σου κάνουν σπόιλερ για το τέλος κάθε βιβλίου όταν ξεκινάς να το διαβάζεις ή να μην μαθαίνεις ποτέ πλήρως τι συνέβη;

-Ποτέ δεν θέλω να μου κάνουν σπόιλερ, χάνω το ενδιαφέρον μου και είμαι ικανός να μην το συνεχίσω είτε είναι βιβλίο είτε σειρά είτε ταινία. Θέλω να ζω το άγνωστο.

2. Θα προτιμούσες να ξεχάσεις την πλοκή του βιβλίου που γράφεις ή τους χαρακτήρες;

-Όχι γιατί το βιβλίο είμαι εγώ και οι ήρωες είναι κομμάτι του εαυτού μου.

3. Ο δολοφόνος να είναι πάντα ο μπάτλερ ή ένας χαρακτήρας που εμφανίστηκε στο τελευταίο κεφάλαιο;

-Ο δολοφόνος να είναι αυτός που σε κάνει να μείνεις με το στόμα ανοιχτό αλλά να υπάρχει κ η εξήγηση αλλά και τα μικρά στοιχεία απλωμένα που να δικαιολογούν το ρόλο του.

4. Να είναι όλα τα ονόματα χαρακτήρων κοινότυπα ή εξαιρετικά ιδιαίτερα;

-Να είναι ονόματα που να μην κουράζουν αλλά να μην πλήττουν συνάμα.

5. Πρωταγωνιστής που είναι υπερβολικά χαρούμενος ή μονόχνοτος;

-Αυτός που θα θέλεις να τον αγαπούν ή να τον μισούν θανάσιμα, αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές που φαντάζομαι.

6. Παρατραβηγμένη ή κοινότυπη πλοκή;

-Κοινότυπη πλοκή σε καμιά περίπτωση, είναι η συνταγή της επιτυχίας για ένα κοινό αλλά εμένα με ενδιαφέρει όλο το κοινό, αυτό που θέλει και το κάτι διαφορετικό και το κοινότυπο, αλλά ποτέ παρατραβηγμένο.

7. Να γράφεις από εδώ και πέρα μόνο σε χαρτί ή πληκτρολογώντας με ένα μόνο δάχτυλο;

-Σε χαρτί, έχει άλλη αίσθηση, το να το πληκτρολογώ δεν είναι κάτι που με ευχαριστεί αλλά βοηθάει στο να συμπληρώνω και να διορθώνω κομμάτια.

8. Σειρά βιβλίων με συμμετρία και άσχημα εξώφυλλα ή το αντίθετο;

-Σειρά βιβλίων με λόγο ύπαρξης και διάρκειας για να δικαιολογείται η σειρά… και φυσικά όμορφα εξώφυλλα.

9. Να λείπει μία σελίδα από σημαντικό σημείο ή να λείπουν πέντε σελίδες από την αρχή;

-Να μην λείπουν από πουθενά.

10. Να χάσεις τα πρώτα πέντε κεφάλαια του βιβλίου ή όλες τις διορθώσεις;

-Καταστροφή και στις δύο περιπτώσεις, υποθέτω καλύτερο είναι να χάσεις τις διορθώσεις.

11. Πώς μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σου οι αναγνώστες;

Μέσω:Mail(alexkaps@outlook.com),Facebook(Alexander Kapsokolis), Instagram(alexanderkapsokolis) και αρκετοί αναγνώστες έρχονται σε μένα για Οφθαλμολογική εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία στον Άγιο Σάββα και φέρνουν μαζί τους τα αντίτυπα να τους τα υπογράψω.