Μπλε Παπαγάλος - Μαρίτα Τυράκη

 Μπλε Παπαγάλος

Μαρίτα Τυράκη
Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Αγαπημένο του χρώμα είναι το μπλε. Και αγαπημένο του παιχνίδι μία σβούρα την οποία έχει πάντα μαζί του. Αλλά αυτό που τον προβληματίζει τώρα είναι μία ντάμα μπαστούνι.
Ο Χανς, ένας ιδιόρρυθμος ντετέκτιβ, ζει στο Ναύπλιο, με τον πρώην αστυνομικό και γερμανικής καταγωγής πατέρα του, ο οποίος τον μεγάλωσε μόνος, λέγοντάς του ότι η μητέρα του πέθανε ενώ ήταν πολύ μικρός σε ηλικία, γι’ αυτό έχει θολές αναμνήσεις από εκείνη.
Οι δυο τους αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν μία δολοφονία στο τσίρκο «Μπλε Παπαγάλος». Ο Χανς, κοινωνικά αποκλεισμένος λόγω της αναπτυξιακής διαταραχής του, μαγεύεται από τον κόσμο των «τσιρκολάνων», όπου προσπαθεί να εξιχνιάσει το έγκλημα. Εκεί θα κάνει τις πρώτες του φιλίες, εκεί θα νιώσει τα πρώτα σκιρτήματα.
Και κάθε φορά που νιώθει ότι εγκλωβίζεται και παίζει με την πολύχρωμη σβούρα του, το μυαλό του τριβελίζει η προφητεία μίας μάντισσας που εργάζεται στο τσίρκο: «Ο ένοχος δεν θα βρεθεί γιατί δεν του αξίζει να βρεθεί».
Αν κάθε ιστορία έχει το χρώμα της, αυτή που εκτυλίσσεται στο τσίρκο Μπλε Παπαγάλος, στο Ναύπλιο, είναι μπλε. Όπως και το αστυνομικό μυθιστόρημα της Μαρίτας Τυράκη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Η συγγραφέας:

Η Μαρίτα Τυράκη είναι δασκάλα δημοτικής εκπαίδευσης και ειδική παιδαγωγός.

Στο παρόν ζει κι εργάζεται στην Φολέγανδρο ως δασκάλα. Τα προηγούμενα πέντε χρόνια είχε εργαστεί ως δασκάλα παράλληλης στήριξης σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές. 

Το μεταπτυχιακό της καθώς και ορισμένες εισηγήσεις της σε παιδαγωγικά συνέδρια σχετίζονται με τον συναισθηματικό κόσμο και τις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών με αυτισμό.