Συνάντηση με τον Κρις Κάρτερ

Κάθε ιστορία έχει μια αρχή...
Γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο, ως συγκάτοικοι. Δύο από τα πιο λαμπρά μυαλά που αποφοίτησαν ποτέ από τη Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.
Συναντήθηκαν και πάλι, ως αντίπαλοι, στο Κουάντικο της Βιρτζίνια. Ο Ρόμπερτ Χάντερ ήταν πια ο επικεφαλής της Μονάδας Υπερβίαιων Εγκλημάτων της Αστυνομίας του Λος Άντζελες. Ο Λούσιεν Φόλτερ ο πιο αιματοβαμμένος και επικίνδυνος σίριαλ κίλερ που είχε αντιμετωπίσει ποτέ το FBI.
Τώρα, μετά από τριάμισι χρόνια στην απομόνωση, ο Λούσιεν κατάφερε να δραπετεύσει. Και είναι οργισμένος.
Το μόνο που σκεφτόταν όλα αυτά τα χρόνια ήταν η εκδίκηση. Αυτός που ευθυνόταν για τη φυλάκισή του πρέπει να πληρώσει, πρέπει να υποφέρει. Αυτός... είναι ο Ρόμπερτ Χάντερ.
Και τώρα έφτασε επιτέλους για τον Λούσιεν η στιγμή να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιό του.
Γιατί κάθε ιστορία πρέπει να φτάνει σ' ένα τέλος...
Η δέκατη υπόθεση του ντετέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ είναι μια κατάβαση στην κόλαση του μυαλού του πιο Διαβολικού σίριαλ κίλερ που εμπνεύστηκε ο #1 συγγραφέας αστυνομικών θρίλερ Κρις Κάρτερ. 

Πριν από μερικές βδομάδες, οι εκδόσεις Μπελ μού έστειλαν μήνυμα για μια συνάντηση με τον συγγραφέα Κρις Κάρτερ και δεν υπήρχε περίπτωση να μην πω ναι. Ξύπνησα 7, πήγα στο παμπλικ, έκανα μάθημα ονλαιν μέχρι τις 12 παρά 10 και 12 ήμουν στην αίθουσα του ιβεντ. Είχα κοιμηθεί κάπου 4 ώρες αλλά ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που δε νυσταζα καν (μετά όμως έπεσα σε κώμα οριακά)
 

 

Ο Κρις Κάρτερ ήταν απίστευτα κοινωνικός και αστείος. Τη μια στιγμή μιλούσε για εγκλήματα και σοβαρά κοινωνικά θέματα και την επόμενη έκανε πλάκες. Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας, έβγαλε φωτογραφίες μαζί μας, υπέγραψε τα βιβλία μας (όσα και αν είχαμε φέρει). Μίλησε για τον τρόπο που γράφει και τις εμπειρίες του με ένα χαμόγελο πάντα στα χείλη. Α, επίσης, να ξέρετε το τέλος του 13ου βιβλίου το σκέφτηκε στο αεροπλάνο για Ελλάδα.
 

Τώρα πρέπει να διαβάσω 12 βιβλία - όχι, δεν ψάχνω δικαιολογίες να βάλω και άλλα βιβλία στη λίστα.

Η συγγραφή μού έσωσε τη ζωή, μας είπε, και δε θα το ξεχάσω ποτέ.

Ευχαριστώ από καρδιάς τις εκδόσεις για την ευκαιρία να γνωρίσω τον Κρις Κάρτερ από κοντά.
 
Έλενα Παπαδοπούλου