Παρουσίαση Βιβλίου - Χίλια Χτυποκάρδια

«Η αγάπη είναι ένας ήχος. Ακούγεται σαν χίλια χτυποκάρδια ταυτόχρονα».
Η πριγκίπισσα Άνικα έχει μεγαλώσει μέσα στις ανέσεις, όμως καμία άνεση δεν είναι ικανή να ακυρώσει το γεγονός πως δεν ελέγχει η ίδια τη ζωή της. Ο βασιλιάς, ένας άλλοτε στοργικός πατέρας, έχει καταλήξει ψυχρός και η Άνικα σύντομα θα υποχρεωθεί να παντρευτεί για πολιτικό όφελος έναν άνθρωπο που δεν αγαπά. Χιλιόμετρα μακριά, οι μικρές ανέσεις είναι ελάχιστες και σπάνιες για τον Λένοξ. Έχει αφιερώσει τη ζωή του στον αγώνα του λαού να ανακτήσει το βασίλειο που στερήθηκαν πριν από πολλά χρόνια. Για τον Λένοξ η έννοια της αγάπης είναι απλώς ένας περισπασμός, όμως είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει τίποτε να σταθεί εμπόδιο στην προσπάθειά του. Όμως, όταν ο έρωτας, κόντρα σε κάθε πιθανότητα, συναντά και τους δυο τους, το κάλεσμά του αποδεικνύεται ανίκητο. Είναι αδύνατο να ζήσουν μαζί, κι όμως η ακαταμάχητη μελωδία από χίλια χτυποκάρδια δεν τους επιτρέπει να μείνουν μακριά ο ένας από τον άλλο.

 

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: αυτό το βιβλίο το έχει γράψει η Κίρα Κας. Άρα, είναι ευκολοδιάβαστο, κυλάει σαν νερό λόγω των μικρών κεφαλαίων, έχει μεγάλες δόσεις ρόμανς και μικρές φαντασίας και κάπου εκεί μέσα υπάρχουν στέμματα και παλάτια. Α, έχει και τέλειο εξώφυλλο. Χρειάζεσαι κάτι άλλο, αγαπητέ αναγνώστη, για να πειστείς;

Το "Χίλια Χτυποκάρδια" είναι μια ιστορία αγάπης που διαδραματίζεται σε έναν τελείως ξεχωριστό κόσμο (high fantasy, δηλαδή, γεγονός που με δυσκόλεψε πολύ γιατί δεν ήξερα σε ποιο ράφι να βάλω το βιβλίο. Τέλος πάντων, εσάς αυτό δε σας ενδιαφέρει, αλλά ήθελα να πω το δράμα μου σε κάποιον). Είναι dual pov, αφού την ιστορία μάς την αφηγούνται από κοινού η Άνικα και ο Λένοξ. Από τη μια έχουμε την Άνικα, η οποία είναι πριγκίπισσα της Κάντιερ. Είναι έξυπνη, δυναμική, νοιάζεται για το βασίλειό της, ξέρει να χειρίζεται σπαθί και όταν κάποιος πάει να τη χειριστεί, η γλώσσα της σπάει κόκαλα. Είναι, δηλαδή, γαμάτη και δε μου αλλάζει κανείς γνώμη. Από την άλλη έχουμε τον Λένοξ, ο οποίος ανήκει στην αντίπαλη, ας πούμε, παράταξη. Είναι απόμακρος, σκληρός, αλλά μέσα του κρύβει έναν τελείως διαφορετικό εαυτό. Οι δυο τους είναι εχθροί από την πρώτη στιγμή, όμως τα πράγματα περιπλέκονται μεταξύ τους. Τα όρια μεταξύ φίλου και εχθρού γίνονται θολά. 

Να πω αρχικά πως το βιβλίο μού άρεσε αρκετά. Ήταν μεγαλούτσικο αλλά διαβάστηκε πολύ ευχάριστα και γρήγορα. Δεν ήταν κάτι ουάου η πλοκή και υπήρχαν κάποια κλισέ, αλλά το βρήκα καλογραμμένο. Δέθηκα με τους χαρακτήρες και υπήρχαν σημεία που γέλασα και έκλαψα. Είναι ό,τι πρέπει για λάτρεις των ρομαντικών βιβλίων. 

Έλενα Παπαδοπούλου