Παρουσίαση Βιβλίου - Ο Γρίφος του Κακού

Κάθε ιστορία έχει μια αρχή…
Γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο, ως συγκάτοικοι. Δύο από τα πιο λαμπρά μυαλά που αποφοίτησαν ποτέ από τη Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.

Συναντήθηκαν και πάλι, ως αντίπαλοι, στο Κουάντικο της Βιρτζίνια. Ο Ρόμπερτ Χάντερ ήταν πια ο επικεφαλής της Μονάδας Υπερβίαιων Εγκλημάτων της Αστυνομίας του Λος Άντζελες. Ο Λούσιεν Φόλτερ ο πιο αιματοβαμμένος και επικίνδυνος σίριαλ κίλερ που είχε αντιμετωπίσει ποτέ το FBI.

Τώρα, μετά από τριάμισι χρόνια στην απομόνωση, ο Λούσιεν κατάφερε να δραπετεύσει. Και είναι οργισμένος.
Το μόνο που σκεφτόταν όλα αυτά τα χρόνια ήταν η εκδίκηση. Αυτός που ευθυνόταν για τη φυλάκισή του πρέπει να πληρώσει, πρέπει να υποφέρει. Αυτός… είναι ο Ρόμπερτ Χάντερ.
Και τώρα έφτασε επιτέλους για τον Λούσιεν η στιγμή να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιό του.
Γιατί κάθε ιστορία πρέπει να φτάνει σ’ ένα τέλος…
Η δέκατη υπόθεση του ντετέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ είναι μια κατάβαση στην κόλαση του μυαλού του πιο Διαβολικού σίριαλ κίλερ που εμπνεύστηκε ο #1 συγγραφέας αστυνομικών θρίλερ Κρις Κάρτερ.
 
Τι να πω αλήθεια για αυτό το βιβλίο; Μπήκα λίγο αργά στο κλαμπ, μιας και το πρώτο βιβλίο με τον ντετέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ που διάβασα είναι στην πραγματικότητα το δέκατο της σειράς. Ωστόσο, έχω σκοπό να διαβάσω πραγματικά όλα τα βιβλία γιατί ήταν έρωτας από την πρώτη σελίδα. 

Το βιβλίο ξεκινά με την απόδραση ενός πολύ επικίνδυνου σίριαλ κίλερ. Ευφυής, αδίστακτος και διψώντας για εκδίκηση, ο Λούσιεν αποδρά από φυλακή υψηλής ασφαλείας. Έχοντας στη διάθεσή του πάνω από 3 χρόνια για να οργανώσει τα σχέδιά του, δε χάνει χρόνο. Το κυνήγι ξεκινά αλλά ο Λούσιεν είναι πάντα 3 βήματα μπροστά. Ο Ρόμπερτ Χάντερ πρέπει για άλλη μια φορά να τον κυνηγήσει, αφού, όπως φαίνεται, στο επίκεντρο του Λούσιεν βρίσκεται ο ίδιος. Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με καταιγιστική πλοκή που θα αγαπήσετε!

Αρχικά, να πω ότι λάτρεψα τη διπλή οπτική! Δεν έχω καλύτερο, γιατί έχουμε όλα τα γεγονότα από την πλευρά του "καλού" και του "κακού", έχουμε πρόσβαση σε σκέψεις ενός χαρακτήρα που δεν μπορείς να ταυτιστείς αλλά έχεις περιέργεια να δεις πώς σκέφτεται και ενός χαρακτήρα του οποίου η ηθική και ο τρόπος σκέψης είναι πολύ πιο προσιτά. Μου άρεσαν επίσης τα σύντομα κεφάλαια διότι το βιβλίο έφυγε νερό. Ούτε που κατάλαβα πότε το ξεκίνησα και πότε διάβαζα τις τελευταίες σελίδες.

Τα αστυνομικά είναι ένα είδος που αγαπώ αλλά δε διαβάζω συχνά. Όμως ο Κρις Κάρτερ και ο Ρόμπερτ Χάντερ με έπεισαν. Αν θες να διαβάσεις ένα γρήγορο και έξυπνο αστυνομικό μυθιστόρημα, προτείνω ανεπιφύλακτα Κρις Κάρτερ!

Έλενα Παπαδοπούλου