Παρουσίαση Βιβλίου - Όσα κρύβουμε από το φως

Η LUCY SCORE ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΝΟΚΕΜΑΟΥΤ ΤΗΣ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑΣ, ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΝΟΞ.
Ο Νας ήταν ανέκαθεν ο καλός από τους αδελφούς Μόργκαν, πάντα χαμογελαστός και ευγενικός με όλους. Όμως τώρα, καθώς αναρρώνει από τον πυροβολισμό που δέχτηκε και υποφέρει από κρίσεις πανικού και εφιάλτες, νιώθει σκιά του εαυτού του. Είναι αποφασισμένος να μην αφήσει κανέναν στη ζωή του να μάθει τι περνάει. Ωστόσο, η νέα γειτόνισσά του, η έξυπνη και σέξι Λίνα, αντιλαμβάνεται ότι κάτι τον βασανίζει και αισθάνεται έντονη έλξη για τον γοητευτικό αστυνομικό. Το ίδιο κι εκείνος.
ΟΜΩΣ Η ΛΙΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΑ.
Δε θα έλεγε όχι σε μερικές ερωτικές βραδιές με έναν μπάτσο, αλλά να κάνει σοβαρή σχέση με έναν άντρα που θα την κρατούσε εγκλωβισμένη στην επαρχιακή πόλη του; Ποτέ! Με το που θα πετύχει τον σκοπό της, έχει φύγει χωρίς δεύτερη σκέψη. Μόνο που το Νοκεμάουτ έχει τον τρόπο του να επηρεάζει τους ανθρώπους. Και από τη στιγμή που ο Νας αποφασίζει να κάνει δική του τη Λίνα, δεν πρόκειται να τα παρατήσει… ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα έρθει αντιμέτωπος με τον κίνδυνο που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή.

 Το προηγούμενο βιβλίο, Όσα ποτέ δεν ξεπεράσαμε, ήταν αφιερωμένο στον Νοξ, τον δύστροπο "Βίκινγκ", και τη Ναόμι, που φτάνει στο Νόκεμάουτ μετά από τη διάλυση του αρραβώνα τους. Το όσα κρύβουμε από το φως είναι αφιερωμένο στον Νας, ο οποίος προσπαθεί να κρύψει πόσο πολύ τον επηρέασε η σφαίρα που έφαγε. Ο Νας ξυπνάει και σηκώνεται από το κρεβάτι, πηγαίνει στη δουλειά του αλλά μέσα του νιώθει κενός και διαλυμένος. Εκτός από όταν είναι κοντά του η Λίνα, η φίλη του Νοξ. Ο Νας δεν καταλαβαίνει ακριβώς πώς και γιατί, αλλά ξέρει ότι μόνο δίπλα στη Λίνα νιώθει πάλι ο εαυτός του. Όμως η Λίνα δεν κάνει σχέσεις. Και έχει και εκείνη μερικά κρυμμένα μυστικά. Άλλη μια ιστορία αγάπης εξελίσσεται στο Νοκεμάουτ πλάι σε γνωστούς χαρακτήρες που ήδη αγαπάμε.

Το Όσα κρύβουμε από το φως είναι ένα κατά βάση ρομαντικό βιβλίο. Είναι γραμμένο από την οπτική και των δύο χαρακτήρων με κεφάλαια που εναλλάσσονται και δίνουν μια πληρέστερη εικόνα, κάτι που γενικά λατρεύω. Πρόκειται για ένα αρκετά ογκώδες βιβλίο, το οποίο διαβάζεται γρήγορα χάρη στον απλό και καθημερινό λόγο. Προσωπικά, θα το ήθελα μικρότερο, αφού ένιωσα πως έκανε κοιλιά σε μερικά κομμάτια ή ότι παραήταν αναλυτικό σε σημεία που απλώς περιέγραφαν απλές καθημερινές ασχολίες. 

Όσον αφορά το περιεχόμενο, δεν έλειψαν κλισέ και ορισμένες υπερβολές στις ερωτικές σκηνές, που με ξένισαν. Επίσης μπορώ να πω ότι τις περίμενα περισσότερες έχοντας διαβάσει το πρώτο βιβλίο. 

Συνολικά, θεωρώ πως το βιβλίο είχε δυνατά σημεία αλλά και αδυναμίες, οι οποίες πιθανότατα δε θα "χτυπήσουν" στους λάτρεις του είδους. Μου άρεσε ωστόσο που διάβασα κάτι έχοντας την απόλυτη βεβαιότητα ότι όλα θα πάνε καλά. Ο επίλογος ανοίγει τον δρόμο για το τρίτο βιβλίο και τον Λούσιεν και απλά ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ.

Έλενα Παπαδοπούλου