Παρουσίαση Βιβλίου - Το Μυστικό των Επτά Θαλασσών

Η Αμφιτρίτη είναι μια δεκαεξάχρονη που μόλις έχει εγκατασταθεί σε ένα μικρό νησί μαζί με την οικογένειά της, εξαιτίας της δουλειάς του πατέρα της. Αυτή η αλλαγή δεν της αρέσει, καθώς έχει πειστεί ότι το νησί τη μισεί. Οι γονείς της όμως πιστεύουν, ότι οι περίεργοι νησιώτες θα τους καλοδεχτούν, αν περάσουν χρόνο μαζί τους σε κοινές δραστηριότητες. Έτσι, ένα κυριακάτικο πρωινό, αποφασίζουν να μπουν μαζί με κάποιους κατοίκους στο καράβι του Καπετάν Μπουνάτσα, για να θαυμάσουν την ομορφιά του τόπου. Αυτή η ανοιξιάτικη εξόρμηση κάθε άλλο παρά βαρετή θα είναι. Στη πρώτη γνωριμία της με τον Καπετάν Μπουνάτσα, χτυπάει ένα καμπανάκι μέσα στο κεφάλι της Αμφιτρίτης. Αυτός ο παράξενος καπετάνιος, που μοιάζει περισσότερο με πειρατή, θα τη σύρει σε μια πρωτόγνωρη περιπέτεια που δεν μπορεί να φανταστεί. Το ένστικτο του ντετέκτιβ θα την σύρει σε ζωντανούς μύθους, απέθαντους πειρατές, τέρατα της θάλασσας και ένα μυστικό που πρέπει να ανακαλύψει.

 

Το Μυστικό των Επτά Θαλασσών είναι μια εφηβική περιπέτεια φαντασίας με μπόλικο άρωμα καλοκαιριού, θάλασσα και περιπέτεια. Η δεκαεξάχρονη Αμφιτρίτη μετακομίζει με την οικογένειά της σε ένα μικρό νησί, που πιστεύει ότι τη μισεί. Δε θέλει να ξεπακετάρει και μονίμως νιώθει ότι κάνει το λάθος πράγμα. Μοναδική της παρηγοριά ο Σέρλοκ Χολμς, το είδωλό της, και φυσικά ο Αρίων, ο δικός της Γουάτσον, με τη βοήθεια του οποίου θα λύσει το μυστήριο του νησιού: Ποιος είναι στα αλήθεια ο καπετάν Μπουνάτσας και γιατί υπάρχει εκείνο το σκοτεινό σημείο στον ωκεανό που κρύβει "τέρατα";

Πρόκειται για ένα μικρό βιβλίο, ιδανικό για εφήβους, που διαβάζεται ωστόσο ευχάριστα από όλες τις ηλικίες. Προσωπικά, το διάβασα σε ένα απόγευμα και ένιωσα ένα αίσθημα νοσταλγίας. Θυμήθηκα τα χρόνια που διάβαζα φανατικά για γοργόνες και θαλάσσια τέρατα και, όταν έκανα ευχές αφορούσαν πάντα τέλεια μαλλιά, πολύχρωμες ουρές και την ικανότητα να αναπνέω κάτω από το νερό. Το βιβλίο ήταν γεμάτο μαγεία, αστείες στιγμές, κατά τις οποίες η πρωταγωνίστρια συνομιλεί και διαφωνεί με τον εαυτό της, εφηβικό έρωτα, φιλίες και μύθους. 

Συνολικά, Το Μυστικό των Επτά Θαλασσών είναι ένα ευχάριστο ανάγνωσμα και ανυπομονώ για τη συνέχεια της περιπέτειας της Αμφιτρίτης.  

Έλενα Παπαδοπούλου