Παρουσίαση Βιβλίου - Σπάσε τον Πάγο

Όταν μια αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ και ο αρχηγός μιας ομάδας χόκεϊ αναγκάζονται να μοιραστούν ένα παγοδρόμιο, η ατμόσφαιρα… ηλεκτρίζεται.

Η Αναστάζια Άλεν δούλεψε όλη της τη ζωή για να µπει στην εθνική οµάδα πατινάζ των ΗΠΑ. Φαίνεται ότι όλα πάνε όπως τα έχει σχεδιάσει, όταν κερδίζει πλήρη υποτροφία για το Πανεπιστήµιο της Καλιφόρνιας και αποκτά µια θέση στη διαγωνιστική οµάδα καλλιτεχνικού πατινάζ.
Τίποτα δεν θα σταθεί εµπόδιο στον δρόµο της, ούτε καν ο αρχηγός της οµάδας χόκεϊ, Νέιτ Χόκινς.

Ο Νέιτ, ως αρχηγός, επικεντρώνεται στο να κρατήσει την οµάδα του ετοιµοπόλεµη. Κάτι που αποδεικνύεται δύσκολο, όταν ένα µπέρδεµα αναγκάζει την οµάδα χόκεϊ να µοιραστεί την πίστα µε την οµάδα καλλιτεχνικού πατινάζ – συµπεριλαµβανοµένης της Αναστάζια, που ξεκάθαρα δεν τον συµπαθεί. Όµως όταν ο παρτενέρ της Αναστάζια στο πατινάζ αντιµετωπίζει πρόβληµα, η Αναστάζια ίσως χρειαστεί τον Νέιτ για να πετύχει τον στόχο της.

Η ατµόσφαιρα είναι ηλεκτρισµένη, όµως η Αναστάζια δεν ανησυχεί… γιατί δεν θα µπορούσε ποτέ να της αρέσει ένας παίκτης του χόκεϊ, σωστά;

Η Αναστάζια και ο Νέιτ περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας τους στον πάγο. Η Αναστάζια είναι στην ομάδα του καλλιτεχνικού πατινάζ, έχει αυστηρό πρόγραμμα και κοιτάει πάντα τον στόχο: τους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο Νέιτ είναι αθλητής χόκεϊ και αρχηγός της ομάδας, που επίσης σημαίνει πολλές υποχρεώσεις. Ταυτόχρονα όμως είναι και φοιτητές στο πανεπιστήμιο και πρέπει να ισορροπούν το άθλημά τους, την κοινωνική τους ζωή και τα μαθήματα. Και όλα πάνε καλά μέχρι που η ομάδα χόκεϊ τα θαλασσώνει και οι δύο ομάδες πρέπει να μοιράζονται ένα παγοδρόμιο. Δε χρειάζεται νομίζω να σας πω ότι η "συγκατοίκηση" προκαλεί εντάσεις και μπελάδες. Ο Νέιτ και η Αναστάζια πρέπει να βρουν έναν τρόπο να συνυπάρξουν, χωρίς ένας από τους δύο (ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε - το όνομα ξεκινάει από Α και τελειώνει σε ναστάζια) να πνίξει τον άλλο με τα κορδόνια των παγοπέδιλων.

Πριν ξεκινήσω, θα ήθελα να πω το εξής: ΜΗ σας ξεγελάει το κιουτ εξώφυλλο! Το βιβλίο είναι αρκετά steamy και spicy. 

Το σπάσε τον πάγο είναι ένα ρομαντικό βιβλίο που διαδραματίζεται στο πανεπιστήμιο και γυρνά γύρω από αθλητές (αγαπώ) το οποίο έχει όλα τα στοιχεία που θα αγαπήσουν οι λάτρεις των rom-coms. Διαβάζεται ευχάριστα, έχει γερές δόσεις χιούμορ και έρωτα, spicy σκηνές και φυσικά καλό τέλος (αν και για τα δεδομένα μου λίγο υπερβολικό και κλισέ). Πάντως, πέρασα  τέλεια διαβάζοντάς το και το προτείνω στους λάτρεις του είδους και όσους αναζητούν κάτι ευχάριστο και ανάλαφρο. 

Έλενα Παπαδοπούλου