Παρουσίαση Βιβλίου - Οι Επισκέπτες

Οι Επισκέπτες είναι δεκάδες. Αλλά μπορεί και μόνον ένας. Οι ιστορίες με αυτούς, πολλές. Αλλά τελικά, μία. Όντα παράξενα, δυνάμεις απόκοσμες, σκληρές, μεγαλύτερες της ανθρώπινης, μας επιτίθενται. Ή μήπως μας επιτίθεται ο ίδιος ο εαυτός μας;Σε δύο επίπεδα διαρκώς, το προφανές και το εσωτερικό, της δράσης αλλά και της εμβάθυνσης στα γεγονότα, οι ήρωες άλλοτε τρέχουν για να σωθούν κι άλλοτε παραμένουν στη θέση τους και μάχονται με κινδύνους που δεν κατανοούν.
1. Στη μεγάλη νουβέλα «Οι Επισκέπτες», ο δύστυχος Θωμάς δέχεται την εισβολή στο σπίτι του μιας παράξενης ζητιάνας και του μικρού αγοριού της. Τι θέλουν τελικά από αυτόν; Πρόκειται να χάσει μόνον ένα όμορφο Σάββατο εξαιτίας τους; Ή και ολόκληρη τη ζωή του;
2. Στη νουβέλα «Η Έβδομη Ημέρα», ένα δυστυχισμένο κορίτσι αποτελεί το αντικείμενο χλευασμού όλης της κοινωνίας. Νομίζουν πως είναι ανόητη, προβληματική. Επειδή δε γνωρίζουν για το σκοτάδι που κρύβεται στο υπόγειο του σπιτιού της…
3. Στο διήγημα «Βόρειο Σέλας», ο δυναμικός πρωταγωνιστής θα γνωρίσει την πλήρη συντριβή, όταν ένα αλλόκοτο ουράνιο φαινόμενο και κάποιο παλιό βιβλίο εισέλθουν απρόσκλητα στη ζωή του.
4. «Δωμάτιο»: Ένας τόπος άσπιλος και αιώνιος, από τον οποίο κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει…
5. Στο τελευταίο «Τηλεφώνημα» με την αρραβωνιαστικιά του ο Λουκάς θα έρθει αντιμέτωπος με κάτι άγνωστο και τρομερό.
Πέντε ιστορίες απέραντου σκότους, με ένα γλυκό φως να τρεμολάμπει στο βάθος. Θα φτάσουν οι ήρωες ποτέ σε αυτό; Εμείς θα φτάσουμε στο δικό μας;

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ είναι παραισθήσεις; Τέρατα που καταδιώκουν τον πρωταγωνιστή. Θέλει να πεθάνει, φοβόταν να πεθάνει.

Η ΈΒΔΟΜΗ ΜΕΡΑ της δημιουργίας. Δεν έπρεπε να ξεκινήσει η έκτη. Νύχτα φωτιάς, καταστροφής και τρόμου. Κολοσσιαίες οι δυνάμεις του "πλάσματος". Ξημέρωνε η έβδομη μέρα και κατάλαβε γιατί ο Θεός αναπαύτηκε.

ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ, ο Τόμας, ο Μόργκαν, «Εκείνοι», το φως στην άκρη του κόσμου. Ο Μόργκαν διάβασε το βιβλίο του Τόμας. Η επιλογή του από «εκείνους» είχε συντελεστεί.

ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ. Είμαι μόνος σε ένα μοναχικό σπίτι και αυτό με περιμένει. Ανησυχώ, φοβάμαι την περιπλανόμενη μοναχική παρουσία.

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ και μετά σιωπή, παντοτινή, αφύσικη, υποχθόνια.

Τι είναι το βιβλίο; Ένα χαρακτηριστικό θρίλερ μεταφυσικής φαντασίας, που σε κάνει να νιώθεις την αγωνία από την αρχή μέχρι το τέλος.

Με βοήθησαν πολύ οι σημειώσεις του συγγραφέα στην κατανόησή του και η ανάγνωσή του με απορρόφησε πραγματικά. Η δομή, η πλοκή και οι περιγραφές είναι άψογες. Το συνιστώ, αρκεί να είστε λάτρεις του είδους.

Καλομοίρα Αναστασίου