Παρουσίαση Βιβλίου - Α' στον Έρωτα

Ο Ορέστης είναι ερωτευμένος με τον Σπύρο από τη μέρα που τον γνώρισε. Υπάρχουν μονάχα δύο προβλήματα: είναι ο αδερφός του κολλητού του και είναι στρέιτ, περιτριγυρισμένος διαρκώς από κοπέλες. Ξεκινώντας τη Β’ λυκείου, ο Ορέστης αποφασίζει να ξεπεράσει τις πληγές του παρελθόντος, μα και αυτόν τον ατελέσφορο έρωτα. Έτσι, ανοίγει μια από εκείνες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν όλοι, με την ελπίδα να γνωρίσει την αγάπη. Αυτό που δεν περιμένει ποτέ είναι πως εκεί θα γνωρίσει τον BlackVelvet –και σε μια απρόσμενη τροπή της μοίρας θα συνειδητοποιήσει πως δεν είναι άλλος απ’ τον Σπύρο!
Ο έρωτάς τους αρχίζει να δυναμώνει διαδικτυακά, υπό την προστασία της ανωνυμίας, όμως τι θα συμβεί όταν κληθούν και οι δύο να αντιμετωπίσουν την αλήθεια;
Μια τρυφερή ιστορία αγάπης, ενηλικίωσης και αποδοχής του αληθινού μας εαυτού.
 
 
Είναι μία από τις σπάνιες φορές που δε θα κάνω μια μικρή παρουσίαση πριν πω την άποψή μου, γιατί θεωρώ πως το οπισθόφυλλο είναι πολύ βοηθητικό. Είναι άλλωστε αρκετά μικρό το βιβλίο και δε θέλω να προδώσω τίποτα παραπάνω. Είναι μια ιστορία αγάπης δύο αγοριών στην Ελλάδα του σήμερα, γλυκιά, τρυφερή και ευκολοδιάβαστη.
 
Θα ξεκινήσω λέγοντας πόσο χαρούμενη είμαι που κυκλοφόρησε ένα τέτοιο βιβλίο. Θυμάμαι όταν ήμουν μικρότερη πόση χαρά ένιωθα όταν έβρισκα έναν ή μια χαρακτήρα σαν κι εμένα σε κάποιο βιβλίο. Και δεν ήταν κι εύκολο... Όλοι οι χαρακτήρες παραήταν αθλητικοί ή γνώστες κάποιου τομέα σε υπερβολικό βαθμό ή δυνατοί και γεμάτοι μαγεία ή πολλοί ψηλοί, αδύνατοι, όμορφοι κ.ο.κ.. Και έτσι αυτός ο ένας χαρακτήρας που ήταν πιο πολύ σαν και εμένα έμπαινε σε μια πιο ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Κάθε έφηβος αξίζει να έχει έναν τέτοιο: ένα φανταστικό αλλά ταυτόχρονα τόσο αληθινό πρόσωπο με τις ίδιες ανησυχίες, προβλήματα, ανασφάλειες, προτερήματα ή χαρακτηριστικά. Και έτσι πιστεύω πως το να υπάρχει ένα βιβλίο που να μιλάει για τις δυσκολίες της αποδοχής της σεξουαλικότητας, το bullying και τον ρατσισμό θα βρει πολλούς εκεί έξω να τους πει κάτι. Να τους θυμίσει πως δεν είναι μόνοι και πως αξίζουν αγάπη και τρυφερότητα.
 
 
Αγάπησα την ιστορία του Ορέστη και του Σπύρου και διάβασα το βιβλίο σε ένα απόγευμα. Με έκανε να χασκογελάσω και να σκιπάρω και τις μικρότερες περιγραφές, για να διαβάσω μια πρόταση παρακάτω και να ακολουθήσω το ρόμανς. 
 
Εύχομαι η σειρά να διαβαστεί και να αγαπηθεί. Εύχομαι επίσης να υπάρξουν πολλοί που να βρουν στον Ορέστη και στον Σπύρο ΤΟΝ χαρακτήρα με τον οποίο θα ταυτιστούν (αν και είμαι ήδη σίγουρη πως θα γίνει). 

Καλή ανάγνωση σε όλους και καλή αρχή στη νέα σειρά!

Έλενα Παπαδοπούλου