Κρυστάλλινες Αλυσίδες (Κεφάλαιο 17) - "Γυαλιά καρφιά"

22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012: Οι γιατροί δεν είναι πολύ αισιόδοξοι. Δεν ξέρουν πότε θα ξυπνήσει η Κρυσταλλία. Όμως για τους υπόλοιπους η ζωή έπρεπε να συνεχιστεί. Όσο σκληρό και αν ήταν. Γιατί η ζωή δεν θα τους περίμενε. Η Αναστασία και ο Δαμιανός καθημερινά πήγαιναν στο νοσοκομείο και επισκεπτόντουσαν την Κρυσταλλία. Περνούσαν απο το σημείο που έγινε το ατύχημα και ένα γιατί τους «έπνιγε». Το βανάκι βγαίνοντας απο ένα στενό χτύπησε πάνω σε έναν κορμό δέντρου, που βρισκόταν απέναντι. Στο σημείο εκείνο βρίσκονται ακόμα σπασμένα γυαλιά απο το φανάρι του αυτοκινήτου. Σε αυτό το σημείο κανείς δεν έχει ασχοληθεί να μαζέψει τα γυαλιά καθώς δεν υπάρχει πεζοδρόμιο εκεί και έτσι κανείς δεν ενοχλείται απο τα σπασμένα γυαλιά. Οι γονείς της κάθε φορά που τα αντικρίζουν σκέφτονται τρόπους που θα μπορούσε να αποτραπεί το ατύχημα.


4 ΟΚΤΩΜΒΡΗ 2012: Η Φαίδρα έχει μάθει απο την πρώτη κιόλας μέρα για το ατύχημα. Κάθε τόσο πηγαίνει να την επισκέπτεται για λίγο. Όταν έμαθε πως έπεσε σε κόμμα ταράχτηκε. Παρόλαυτα συνέχισε τη ροη της καθημερινότητας της με τον Αλέξη και τον μικρό Δαμιανό. Σήμερα ένιωθε  ζαλάδες και έκατσε σπίτι. Προσπαθεί να φάει για να γίνει καλύτερα. Ο Αλέξης βλέποντας την ξαπλωμένη της πρότεινε να κάνει μια εξέταση αίματος για να δει τι συμβαίνει. Την πήγε με το αμάξι μέχρι το ιατρείο και καθόταν με τον μικρό στην αίθουσα αναμονής. Την επόμενη μέρα βγήκαν τα αποτελέσματα. Η Φαίδρα είχε μείνει ξανά έγκυος και ήταν μερικών εβδομάδων. Αμέσως τηλεφώνησε στη μητέρα της, που βρισκόταν στην καφετέρια του νοσοκομείου με τον Δαμιανό και τη γιαγιά Παρασκευούλα. Η Αναστασία πετάχτηκε επάνω απο χαρά. Ένα τόσο καλό νέο χρειάζονταν αυτή τη στιγμή για να αισθανθούν καλύτερα. Όταν μπήκαν στο δωμάτιο η Αναστασία το είπε και στην Κρυσταλλία με την ελπίδα να την κάνει να ξυπνήσει. Όμως καμία ανταπόκριση.

13 ΟΚΤΩΜΒΡΗ 2012: Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας απο το ατύχημα. Πολλοί συγγενείς και φίλοι την έχουν επισκεφτεί. Ελπίζουν πως κάποιος θα καταφέρει να την «ξυπνήσει». Ο Μάριος κατάφερε μετά απο αρκετές μέρες να πάει να την επισκεφτεί. Ο Μάριος ήλπιζε πως θα πήγαινε καλύτερα η Κρυσταλλία αλλά οι γιατροί ήταν κατηγορηματικοί. Η κατάσταση της ήταν σταθερή. Κάθισε στην καρέκλα, μέσα στο δωμάτιο που ήταν η Κρυσταλλία και της έλεγε τα νέα του. Ήλπιζε οτι τον ακούει, οτι θα αντιδράσει, μάταια όμως προσπαθουσε. Η μητέρα της δεν τον είχε δει και έτσι μπήκε μέσα.

« Α είσαι εσύ μέσα. Τι κάνεις;» είπε ξαφνιασμένη.
« Γεια σας καλά είμαι» αποκρίθηκε.
« Τι κάνει η μαμά σου; Καιρό έχουμε να σε δούμε».
« Καλά είναι η μαμά μου. Είναι στο σπίτι με την Μυρτώ. Εγώ δούλευα και...» ειπε με δισταγμό.
« Την Μυρτώ;» τον διέκοψε.
« Ναι είμαστε ζευγάρι. Μάλιστα συζούμε απο το 2011»
Η Αναστασία έδειξε χαρούμενη και αποχαιρετώντας τον βγήκε απο το δωμάτιο. Πηγαίνοντας να βρει τον Δαμιανό σκεφτόταν. Δεν της ταίριαζαν και πολύ οι δυο τους. Αλλά αφού τα βρήκαν η γνώμη της περίσσευε.

24 ΟΚΤΩΜΒΡΗ 2012: Η καλύτερη φίλη της Φαίδρας η Κατερίνα, αρραβωνιάζεται με τον Παύλο. Γνωρίστηκαν στη γειτονιά και εδώ και δεκαεπτά μήνες είναι μαζί. Αποφάσισαν λοιπόν να κάνουν έναν παραδοσιακό αρραβώνα με κουμπάρους την Φαίδρα και τον Αλέξη. Η Φαίδρα αρνήθηκε την πρόταση, τόσο λόγω της κατάστασης της Κρυσταλλίας, όσο και λόγω της εγκυμοσύνης. Παρόλαυτα πήγε στον αρραβώνα σαν καλεσμένη και έφυγε νωρίς. Την επόμενη μέρα διηγούταν στην Αναστασία, ενώ βρισκόντουσαν στο δωμάτιο της Κρυσταλλίας, της λεπτομέρειες του αρραβώνα.

29 ΟΚΤΩΜΒΡΗ 2012: Ο Μάριος έχει πάει να επισκεφτεί την Κρυσταλλία. Η Μυρτώ του τηλεφωνεί. Έξω απο το δωμάτιο η Αναστασία ακούει τη συζήτηση. Η Μυρτώ φαίνεται οτι τον ψάχνει. Η Αναστασία καταλαβαίνει οτι την αποφεύγει.
 Έχοντας πάρει τα πράγματα της Κρυσταλλίας απο το δωμάτιο που έμενε βρήκε το ημερολόγιο της και το διάβασε. Τώρα ξέρει γιατί ο Μάριος έρχεται συνέχεια στο νοσοκομείο. Είναι σίγουρη πως υπάρχει κάτι ανάμεσα τους.


Δέσποινα Τ.