Παρουσίαση Βιβλίου: Έρωτας Φωτιά

Τίποτα δεν προµήνυε τις τεράστιες ανατροπές που θα έφερνε στην ήσυχη ζωή της Αρτέµιδος Αθηναΐδου, µια απλή επίσκεψή της µετά από πρόσκληση στο δικηγορικό γραφείο των Ν. & Α. Απέργη στην Αθήνα.

Η επιτακτική ανάγκη της για χρήµατα, ταυτόχρονα µε την τεράστια, καταραµένη κληρονοµιά, που απέκτησε αναπάντεχα από τον θανάσιµα διεστραµµένο εχθρό της, την έφερε µπροστά σε ηθικά διλήµµατα.

Να κάνει αποδοχή της κληρονοµιάς δεχόµενη τον όρο που υπήρχε, για να σώσει τα οικοτροφεία της και τα ορφανά που προστάτευε; Να εξοφλήσει τα χρέη της περιουσίας της και να µη σχολάσει κανέναν από τους ανθρώπους που εργάζονταν στη δούλεψή της; Ή να ακολουθήσει την καρδιά της που της βροντοφώναζε ΟΧΙ;

Η συµβουλή που της έδωσε ο δικηγόρος της, µήπως ήταν µια προσωρινή θεάρεστη λύση; Ή, η αρχή που θα έφερνε στην επιφάνεια όλα όσα είχε σκεπάσει το πυκνό προστατευτικό πέπλο της λήθης, που µόνη της είχε φτιάξει για να καλύπτει τη φριχτή παιδική της ηλικία;

Κι ο γοητευτικός Άδωνις Απέργης, θα γινόταν η σωτηρία της; Ή, η οριστική καταστροφή της, µε τη φωτιά που θα άναβε µέσα της η παρουσία του στη ζωή της;

Συναισθήµατα άγνωστα µέχρι εκείνη τη στιγµή… Αγάπη, Πάθος και Ζήλια, τάραξαν τις αισθήσεις της. Κι ένας Έρωτας Αυστηρά Απαγορευµένος για εκείνους! Ένας Έρωτας Καταστροφικός! Ένας Έρωτας Φωτιά… που δεν έκαιγε µόνο το κορµί, έκαιγε συθέµελα την ψυχή της, την παρέσυρε ολοκληρωτικά στη δίνη του… 
 
Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα μυθιστόρημα αισθηματικής λογοτεχνίας. Το βιβλίο «Έρωτας Φωτιά» με εξέπληξε πολλές φορές ενόσω το διάβαζα, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο έντονα έργα που έχω διαβάσει εδώ και πολύ καιρό. 
 
Μέσα από τις λέξεις της συγγραφέως ακολουθούμε την Άρτεμη, μια νεαρή κοπέλα η οποία έχει ένα πολύ τραγικό παρελθόν που την έχει σημαδέψει. Έχει απορρίψει ό,τι έχει σχέση με τον έρωτα και έχει αφοσιωθεί στο να φροντίζει τα κτήματά της και οικοτροφεία που παρέχει στέγη σε μικρά παιδιά. Ωστόσο μια μέρα της ανακοινώνουν ένα πολύ σημαντικό γεγονός όπου πρέπει να κάνει μια σημαντική επιλογή. Να διαλέξει ανάμεσα στις αρχές της και σε όλα που έχει χτίσει έως εκείνη τη στιγμή. Τη λύση της την προσφέρει ένας άγνωστος, ο μυστηριώδης Άδωνις. Ένας λευκός γάμος ακολουθείται από αναπάντεχα συναισθήματα και συγκλονιστικές αποκαλύψεις που θα δοκιμάσουν τους δύο πρωταγωνιστές.
 
Η Πηνελόπη Πιατουλάκη έχει φροντίσει ώστε ο λόγος της να είναι γλαφυρός και γεμάτος συναίσθημα. Βλέπουμε βήμα βήμα πως οι δύο βασικοί χαρακτήρες δένονται ο ένας με τον άλλο και τις σκέψεις τους κάτω από την επιφάνεια. Οι λέξεις της είναι προσεκτικά επιλεγμένες έτσι ώστε να έχουν το μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο σε κάθε σκηνή και ο αναγνώστης να βιώσει και εκείνος την ιστορία σαν να είναι εκεί. 
 
Πρόκειται για ένα ανάγνωσμα που θα αγαπήσουν όσοι επιζητούν την αισθηματική λογοτεχνία που εστιάζει στον εσωτερικό κόσμο των χαρακτήρων και λατρεύουν τις αναπάντεχες και δραματικές εξελίξεις. 
 
Καλή ανάγνωση!
 
Η ομάδα του Moonlight Tales