Οι Ξεχωριστοί - Λάχεσις (Επίλογος-Σημείωμα Συγγραφέα)


Αγαπητοί φίλοι,φίλες.Όσοι έχετε φτάσει να διαβάζετε αυτό εδώ το σημείωμα σημαίνει πως μας ακολουθήσατε μέχρι το τέλος του Ξεχωριστού ταξιδιού.
Όταν είχε πρωτοανέβει η περίληψη και το πρώτο κεφάλαιο έγραφαν ευδιάκριτα την ένδειξη: "Βασισμένο σε πραγματική ιστορία". Τώρα λοιπόν που τελείωσε, δικαιούστε να μάθετε τι ήταν αλήθεια και τι ήταν φαντασία για την ανάγκη της πλοκής. Αυτές οι διευκρινήσεις σας δίδονται γιατί -όπως γράφω- το μυθιστόρημα γράφτηκε για να διαδώσει και να γνωρίσετε μερικά πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε. Στο τέλος του επιλόγου θα παρελάσουν οι χαρακτήρες και διευκρινήσεις για αυτούς.

Στα γενικά πρώτα. Όλες οι ερωτικές σκηνές είναι απολύτως αληθινές. Ακριβώς όπως τις περιέγραψα. Ακόμα και εκείνες οι σκηνές που εμπλέκονται χαρακτήρες που στο τέλος θα τους χαρακτηρίσω φανταστικούς. Οι σκέψεις και αντιδράσεις υπαρχόντων χαρακτήρων βασίστηκαν στις αφηγήσεις τους και είναι αληθινές. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω θερμά τις κοπέλες που δέχτηκαν να πρωταγωνιστήσουν και είχαν την υπομονή να περιγράψουν σκέψεις και συναισθήματα σε κατ' εξοχήν αμήχανα -για τους πολλούς- θέματα!
Αρχίζουμε λοιπόν:
Οι Ξεχωριστοί (ως κοινότητα): Αν δεν ήταν αληθινοί δεν θα υπήρχε λόγος να διαβάσετε ό,τι διαβάσατε.Έχουν ως σκοπό ύπαρξης αυτόν που καταλάβατε στο μυθιστόρημα.Η ιεραρχική δομή, συγκεντρώσεις,βέρες, τιάρες χρωματικός κώδικας είναι αληθινά και όπως περιγράφησαν. Το όνομα είναι για την Ελλάδα. Μόνο στην Ελλάδα η λέξη Ξεχωριστός μπορεί να σημαίνει ΚΑΙ "διαφορετικής αντίληψης σε συγκεκριμένο θέμα", γιατί αυτό σημαίνει. Ούτε ανώτερος από άλλους, ούτε διαφορετικός απλά.
Ξεχωριστός είναι οποιοσδήποτε πιστεύει και νιώθει ότι οι ιδέες που περιγράφησαν στο μυθιστόρημα είναι σωστές. Οι περισσότερες ή και απλώς κάποιες από αυτές. Οι βασικές τουλάχιστον. Φυσικά, λόγω της φύσης του σκοπού μην περιμένετε να googlάρετε λήμματα με βάση την Ελληνική απόδοση της λέξης, όπως:"seperate","special","outstanding" κλπ. Έχει δοθεί πολλή προσοχή όλα αυτά τα χρόνια στο να μην μπορείτε.
Οι Χαρακτήρες κατά σειρά εμφάνισης στα κεφάλαια (Εκτός Γιάννας και Γιώργου. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως όνομα, ηλικία, ύψος και οτιδήποτε θα μπορούσε να μαρτυρήσει την αληθινή ταυτότητά τους έχει φυσικά παραποιηθεί):
Μαριάννα και Κατερίνα: Αληθινές, με την περιγραφή και την ιδιότητα που περιγράφεται μέσα. Η Μαριάννα είναι όσο δυναμική περιγράφω και αν χρειαζόταν, θα έκανε και στ' αλήθεια ό,τι την 'έβαλα" να κάνει στο τέλος. Τις δυο τους θα της ξανασυναντήσουμε και στα υπόλοιπα δύο μυθιστορήματα και αναλυτικότερα.
Ελβίρα: Υπαρκτό πρόσωπο, παραποιημένα χαρακτηριστικά. Η ιδιότητα είναι αυτή που περιγράφεται. Όλη η ιστορία και τα πρόσωπα που την αφορούν είναι αληθινά.
Μιρέλλα: Υπαρκτό πρόσωπο και ιδιότητα. Παραποιημένα χαρακτηριστικά. Και φυσικά δεν κυνηγάει και δεν την κακομεταχειρίζεται κανένας Τζίμης.Είναι μια χαρά και επιτυχημένη.
Τζίμης: Φανταστικό πρόσωπο για τις ανάγκες της πλοκής. Φυσικά δυστυχώς υπάρχουν και αληθινοί Τζίμηδες στην αληθινή ζωή!
Ρομπερτ: Υπαρκτό πρόσωπο, ανύπαρκτη κακία! Ο Ρόμπερτ είναι αληθινός Ξεχωριστός και μάλιστα"γεννημένος". Διασκέδαζε πολύ με ό,τι τον έβαζα να κάνει στα κεφάλαια και ζητούσε να τον κάνω χειρότερο. Μέχρι που του έστειλε η Γιάννα το τέλος μεταφρασμένο! Και σταμάτησε.
Ενριέττα και Ανρύ: Η Ενριέττα είναι υπαρκτό πρόσωπο αλλά μέχρι εκεί. Ο χαρακτήρας της βασίστηκε 100% στην εξωτερική εμφάνιση και στον χαρακτήρα της αληθινής κόρης της Γιάννας. Και η Γιάννα δεν είναι Ολλανδέζα προφανώς. Η σκηνή της είναι αληθινή και έχει παιχτεί πολλές φορές σε σενάρια. 
Σιλβάνα: Υπαρκτό πρόσωπο και ιδιότητα.Η σκηνές της είναι αληθινές (όπως και το στούντιο-ατελιέ που διαδραματίστηκε η μια σκηνή από αυτές). 
Κλέλια: Ανύπαρκτο πρόσωπο. Η περιγραφή της είναι εμπνευσμένη από αληθινή φίλη και συμμαθήτρια πριν από τέσσερα χρόνια που ξεκίνησε να γράφεται το μυθιστόρημα σε σχολή χορού.
Λίζα, Κώστας, Βάσω, Μάκης, Λία, Μαριαλένα, Αντρέας D.J: Πολύ καλοί φίλοι και συμμαθητές στη σχολή χορού.Φυσικά δεν έχουν σχέση με το"Ηθών" και δεν είναι αστυνομικοί καν.
Στέλλα: Υπαρκτό πρόσωπο και ιδιότητα, αλλά όπως και ο Ρόμπερτ δεν έκανε τίποτα απ' ό,τι διαβάσατε. Το διασκέδασε πάντως που είναι η κακιά τελικά! Μάλλον πρέπει να ανησυχούμε στ' αλήθεια!
Ιόλη: Υπαρκτό πρόσωπο.Παραλλαγμένη περιγραφή και ιδιότητα, αληθινή διαφορετικότητα.
Ζυλιέτ Ντιμαρσώ, Μιχάλης, Ντενί και Γιάννης: Ανύπαρκτα πρόσωπα.
Ιζαμπέλ: Υπαρκτή κοπέλα με τα χαρακτηριστικά και την ιδιότητα που περιγράφηκε. Για την ακρίβεια όλη η σκηνή της συγκέντρωσης των Ξεχωριστών με τους νεαρούς τη Φραντζέσκα και τις καρφίτσες ήταν αληθινή.
Τζένη: Υπαρκτή κοπέλα με την περιγραφή και την ιδιότητα που περιγράφηκε. Η συγκεκριμένη σκηνή παίχτηκε αληθινά, παραλλαγμένη φυσικά.


Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους και φίλες που μου συμπαραστάθηκαν και με ενθάρρυναν να συνεχίσω μέχρι το τέλος.Να ευχαριστήσω το Moonlight Tales για τη φιλοξενία και την ενθάρρυνση και ιδιαίτερα την Αγγελίνα που μου "δάνεισε" και το μασκοκόριτσο. Φυσικά και να τη συναντήσω δεν πρόκειται να την ξεμαλλιάσω όπως έγραψα μέσα.

Τέλος μεγάλο ευχαριστώ σε όσους άντεξαν να το διαβάσουν μέχρι τέλους!
Θα τα ξαναπούμε στα επόμενα δύο μυθιστορήματα που θα ακολουθήσουν, αν τα θέλετε, σιγά σιγά.

Σίμος Α.