Συνέντευξη με τον Γιώργο Αγγελίδη

1940 - Η ορφανή Άννα αναζητά καταφύγιο σ' ένα καθολικό μοναστήρι στην άλλη άκρη του νησιού όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Παρά τον αρχικό της δισταγμό, είναι αισιόδοξη πως στα πρόσωπα των μοναχών έχει βρει μια νέα οικογένεια. Σύντομα ανακαλύπτει πως πίσω απ' τα καλοκάγαθα προσωπεία των κατοίκων του μοναστηριού της Κυράς των Αγγέλων κρύβονται σκοτεινά μυστικά που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και τη λογική της.
1996 - Η Έμμα πασχίζει να τα βγάλει πέρα μεγαλώνοντας μόνη της την κόρη της, βουλιάζοντας στα χρέη και την απελπισία. Όταν πληροφορείται πως ένας άντρας που δεν έχει γνωρίσει ποτέ της άφησε στη διαθήκη του ένα μοναστήρι σ' ένα νησί στην άλλη άκρη του κόσμου, πιστεύει ότι είναι το θαύμα που ζητούσε. Φτάνοντας εκεί, ωστόσο, συνειδητοποιεί ότι τίποτα δεν είναι όπως νόμιζε και πως το σκοτάδι καραδοκεί στους διαδρόμους του καταραμένου μοναστηριού απ' όταν πριν μισό περίπου αιώνα όλοι του οι κάτοικοι εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς μέσα σε μια νύχτα.
Σήμερα - Ένα μουμιοποιημένο πτώμα ανακαλύπτεται στη μέση ενός θαμμένου από βάτα πλυσταριού θυμίζοντας έκπτωτο άγγελο, αφυπνίζοντας φρικτές μνήμες απ' το παρελθόν και κάνοντας τους ντόπιους να ψιθυρίζουν ξανά και ξανά την ίδια φράση: Η Κυρά των Αγγέλων!
Τελικά, σε κάποια μέρη το παρελθόν δεν πεθαίνει ποτέ.

 

Ο Γιώργος Αγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία με ειδίκευση στη Λογοτεχνία και τον Πολιτισμό. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα του Πολιτισμού και του Κινηματογράφου. Η τριλογία fantasy Η Αυτοκρατορία του Φεγγαριού (2015-2017) ήταν το πρώτο του λογοτεχνικό έργο. Το 2017, υπέγραψε το σενάριο της δημοφιλούς παράστασης Δικός Σου, η οποία απέσπασε το βραβείο κοινού στα 6α Queer Theater Awards. Το 2018, το μικρού μήκους σενάριό του Cicada εκδόθηκε στο Χόλιγουντ και απέσπασε σειρά βραβείων και διακρίσεων (Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου Μικρού Μήκους και Βραβείο
Courage & Fortitude στο Fresh Voices Screenplay Competition 2018-2019, Επίσημη Επιλογή στο Orlando Film Festival 2019 κ.ά.). Το 2020 εκδόθηκε στο Λος Άντζελες το σενάριό του Stigma, ενώ κυκλοφόρησε online η ταινία μικρού μήκους Morosis. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα λογοτεχνικών συλλογών. Εργάζεται ως μεταφραστής λογοτεχνικών βιβλίων και παιδικών τηλεοπτικών σειρών και ως επιμελητής στον ιστότοπο Will o’Wisps. Συνεργάζεται εθελοντικά με τη θεατρική και κινηματογραφική ομάδα της Κιβωτού του Κόσμου.

 



1. Να σου κάνουν σπόιλερ για το τέλος κάθε βιβλίου όταν ξεκινάς να το διαβάζεις ή να μην μαθαίνεις ποτέ πλήρως τι συνέβη; 
 
Να μη μαθαίνω ποτέ τι συμβαίνει. Μπορώ να καλύψω με τη φαντασία μου τα κενά.

2. Θα προτιμούσες να ξεχάσεις την πλοκή του βιβλίου που γράφεις ή τους χαρακτήρες; 
 
Τους χαρακτήρες. Συνήθως, για να αποφασίσω να γράψω μια πλοκή, μου έχει γίνει εμμονή, οπότε θα εκνευριζόμουν αν την ξέχναγα.

3. Ο δολοφόνος να είναι πάντα ο μπάτλερ ή ένας χαρακτήρας που εμφανίστηκε στο τελευταίο κεφάλαιο;
 
Αν είναι χτισμένο σωστά, ας είναι πάντα ο μπάτλερ. Είναι εκνευριστικό να είναι ο δολοφόνος ένας χαρακτήρας που εμφανίζεται στο τελευταίο κεφάλαιο.

4. Να είναι όλα τα ονόματα χαρακτήρων κοινότυπα ή εξαιρετικά ιδιαίτερα; 
 
Προσωπικά προτιμώ μια μίξη, όμως αν πρέπει να επιλέξω ένα απ’ τα δύο θα πω κοινότυπα. Άλλωστε δεν ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο Καρόλους και Θάσους (ονόματα από επόμενο βιβλίο μου ^_^)

5. Πρωταγωνιστής που είναι υπερβολικά χαρούμενος ή μονόχνοτος; 
 
Οι μονόχνοτοι χαρακτήρες συνήθως κάτι κρύβουν, κάποιο τραύμα, κάποιο συναισθηματικό φορτίο, οπότε μονόχνοτοι for the win.

6. Παρατραβηγμένη ή κοινότυπη πλοκή; 
 
Παρατραβηγμένη, βαριέμαι τα κοινότυπα.

7. Να γράφεις από εδώ και πέρα μόνο σε χαρτί ή πληκτρολογώντας με ένα μόνο δάχτυλο; 
 
Πληκτρολόγιο και με το στόμα αν χρειαστεί!
    

8. Σειρά βιβλίων με συμμετρία και άσχημα εξώφυλλα ή το αντίθετο; 
 
Κάποτε θα επέλεγα τη συμμετρία (OCD αφού) αλλά πλέον θα διαλέξω τα όμορφα εξώφυλλα. Κάνει δουλειά η ψυχίατρος!

9. Να λείπει μία σελίδα από σημαντικό σημείο ή να λείπουν πέντε σελίδες από την αρχή; 
 
Μου έχει τύχει να λείπουν περισσότερες από πέντε σελίδες από βιβλίο. Ας λείπει μια σελίδα από σημαντικό σημείο. Η αρχή, άλλωστε, είναι το ήμισυ του παντός.

10. Να χάσεις τα πρώτα πέντε κεφάλαια του βιβλίου ή όλες τις διορθώσεις; 
 
Τις επιμέλειες. Αυτές τις ξανακάνω. Να ξαναγράψω κεφάλαιο -κεφάλαια- αυτό μου φαίνεται εφιάλτης!

11. Πώς μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σου οι αναγνώστες; 
 
Οι αναγνώστες μπορούν να με βρουν ανά πάσα στιγμή στο instagram μου
@georgeaggelidisauthor ^_^