Απόρρητο Κεφάλαιο: Πείραμα 9 (Κεφάλαιο 3) - "Αναζητώντας την αλήθεια"

Ο Paul, ο Henry, ο James και η Christie έκαναν σχέδια ώρες για να μπορέσουν να βρουν κατάλληλη στιγμή που θα μπορούσαν να ψάξουν. Έπρεπε να βρουν τον κατάλληλο χρόνο που όλοι θα έλειπαν από το κτίριο. Αυτό ήταν δύσκολο, καθώς συχνά κάποιος ανώτερος έκανε έλεγχο. Η μόνη ώρα ήταν τη στιγμή που όλοι έτρωγαν, αλλά και πάλι ήταν αρκετά επικίνδυνο. Η Christie δίστασε.
«Αξίζει τον κόπο όλο αυτό; Δηλαδή μπορεί απλά να είναι η ιδέα μας». «Μπορεί» είπε ο Henry. «Μπορεί να φάμε το κεφάλι μας για το τίποτα.
Αλλά εγώ θέλω να ψάξω. Πείτε με περίεργο, αλλά θα ήθελα να ξέρω τι συμβαίνει γύρω μου».
Ο James παρασύρθηκε από τον ενθουσιασμό του Paul.
«Άντε να ξεκινήσουμε» είπε ανυπόμονος.
«Περίμενε λίγο» πετάχτηκε ο Paul. «Ίσως η Christie έχει δίκιο. Αν κάνουμε λάθος; Αν μας πιάσουν; Θα μας βάλουν στο μάτι και θα φάμε αγγαρείες με το κουτάλι. Και δε θα μας σώζει ούτε ο πατέρας μου». Οι αμφιβολίες τούς χώρισαν στα δυο. Δεν ήταν σίγουροι αν άξιζε την προσπάθεια. Δεν πίεζαν όμως τα πράγματα για να μην τσακωθούν. Σκεφτόντουσαν ξανά και ξανά, τόσο που η μέρα πέρασε σχεδόν σαν αέρας από τα χέρια τους.
Κάθισαν να το δουν με ψυχραιμία. Αν κάτι κρυβόταν θα το ανακάλυπταν; Αν... αν...αν. Αυτό τους σκότωνε. Αποφάσισαν να δουν τα θετικά και τα αρνητικά. Δεν άντεχαν να τους τρώει η περιέργεια. Πήραν τη μεγάλη απόφαση και ξεκίνησαν την ίδια μέρα. Είχαν πολύ μεγάλη έκταση να ερευνήσουν, καθώς η στρατιωτική βάση ήταν διώροφη και κάλυπτε δυο οικοδομικά τετράγωνα. Ξεκίνησαν από την αριστερή μεριά του πρώτου ορόφου και έψαξαν προσεκτικά κάθε γωνιά σε κάθε δωμάτιο.
Όλοι ήταν ύποπτοι. Δεν ήξεραν όμως ότι πίσω από αυτές τις εξετάσεις ήταν ο Δόκτωρ Walls. Δεν είχε εμφανιστεί ποτέ στα δυο στρατόπεδα. Δεν ήθελε να αναμείξει το όνομα του αν τα πράγματα πήγαιναν στραβά. Μόνο με τον στρατηγό Kaufman είχε μιλήσει για να πάρει την άδεια να μπει μαζί με την ομάδα του στο στρατόπεδο. Αλλά ακόμη και τότε είχε δώσει την εντύπωση πως απλώς επιλέχτηκε να εκπροσωπήσει την ομάδα, όχι ότι ήταν ο αρχηγός.
Η Christie με τον Henry έψαχναν στα δωμάτια που βρίσκονταν αριστερά του διαδρόμου, ενώ ο Paul με τον James στα δωμάτια που βρίσκονταν στα δεξιά. Έχοντας ψάξει σχεδόν τον μισό διάδρομο είδαν τον αντισυνταγματάρχη να βγαίνει από το δωμάτιο που βρισκόταν στο τέρμα του διαδρόμου που δεν είχαν ακόμη ψάξει.
Μπήκαν όλοι μαζί σε ένα δωμάτιο. Ο Henry κρυφοκοίταξε και όταν έφυγε ο αντισυνταγματάρχης πήγαν στο δωμάτιο τους. Ανακουφισμένοι μουρμούριζαν:
«Ευτυχώς δεν μας είδε». Ήταν έτοιμοι να τα παρατήσουν. Ίσως να ήταν καλύτερα να μην ψάξουν άλλο. Δεν ήθελαν να τους δει κανείς. Δεν ήθελαν να βρουν το μπελά τους για κάτι που μάλλον δεν υπήρχε καν. Όμως σε πολλά σημεία υπήρχαν κρυφές κάμερες, κάτι που οι στρατιώτες δε γνώριζαν...
Δέσποινα Τ. & Μάριος Κ.