Συνέντευξη με την Ασημίνα Στασινοπούλου


Τι κρύβει ο έρωτας στα μονοπάτια του; Τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα μέχρι να πετύχει τον σκοπό της και να αποκαταστήσει το όνομά της; Η Μυρτώ Αλεξιάδη είναι μια αθώα κοπέλα που αναγκάζεται να αυτοεξοριστεί μετά το θάνατο ενός αγαπημένου της προσώπου σε μια επαρχία στο Παρίσι. Μετά από χρόνια υποχρεώνεται να επιστρέψει και να διεκδικήσει ότι της ανήκει δικαιωματικά. Επιστρέφοντας όμως στην πατρίδα έχει να αντιμετωπίσει ένα θανάσιμο εχθρό που έχει βαλθεί να την καταστρέψει και να της στερήσει τον άντρα που αγάπησε και του δόθηκε ψυχή τε και σώματι. Τι θα γίνει όταν οι μάσκες πέσουν και μαθευτεί όλη η αλήθεια; Ποιος θα βγει τελικά κερδισμένος και ποιος χαμένος; Ακολουθείστε τα μονοπάτια του έρωτα και θα το ανακαλύψετε από μόνοι σας.








Η Ασημίνα Στασινόπουλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι η μεγαλύτερη κόρη του Τριαντάφυλλου Στασινόπουλου που υπήρξε χρόνια σεφ στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια. Η μητέρα της Ιωάννα Στασινοπούλου είναι μέλος του Σ.Υ.Π.Α της Περιφέρειας Αττικής. Είναι πτυχιούχος απόφοιτη της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στο τμήμα της Τοπική Αυτοδιοίκησης. Έχει τελειώσει Σχολή Ι.Ε.Κ. ως Τεχνικός Εφαρμογών Δικτύων και Πληροφορικής και Αυτοματισμού Γραφείου. Είναι blogger με δική της σελίδα στο διαδίκτυο. Ζει με τον γιο της στην Αθήνα. Το βιβλίο αυτό αποτελεί την πρώτη της προσπάθεια να μπει στο χώρο της λογοτεχνίας.






1. Πες μας δυο λόγια για το βιβλίο σου. 

Το βιβλίο μου «Στα μονοπάτια του έρωτα» είναι το πρώτο μου λογοτεχνικό έργο και αποτελεί την προσπάθεια μου για να μπω επίσημα στο δύσκολο χώρο της συγγραφής. Είναι ένα έργο που δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη και δεν σας κρύβω πως με συγκίνησε η κίνηση του κόσμου να το αποδεχτεί τόσο γρήγορα ώστε να εξαντληθεί από τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας του. 

Η ιστορία του βιβλίου μου ξεκινά σε μια αίθουσα αεροδρομίου όπου η Μυρτώ, η βασική μου ηρωίδα, αναγκάζετε να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα και ξεκινά παράλληλα και το ταξίδι της στο παρελθόν της. Ξανά ζει το δεύτερο γάμο του πατέρα της και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά από αυτό με της μητριά της καθώς και το δέσιμο της με τον άνθρωπο κλειδί της ιστορίας μας. 

Η όλη η μαγεία του βιβλίου βρίσκετε όταν το παρελθόν συναντά το παρόν και ξετυλίγετε ένα γαϊτανάκι καταστάσεων με αποκορύφωμα τον έρωτα. 

2. Ποια είναι η κυριότερη πηγή έμπνευσής σου και τι σε έκανε να ξεκινήσεις τη συγκεκριμένη ιστορία; 

Η συγγραφή ήταν πάντα κομμάτι της ζωής μου. Την ιστορία της Μυρτώ ξεκίνησα να την γράφω όταν ήμουν φοιτήτρια ακόμα στην Καλαμάτα. Ήθελα τότε να γράψω μια ρομαντική ιστορία όπου ο έρωτας να αποτελεί το δυνατο χαρτί και να βγαίνει νικητής όσα εμπόδια και να συναντήσει. Η πλοκή βγήκε στην συνέχεια όταν μετά από χρόνια βρήκα τις σημειώσεις μου και άρχισα να επεξεργάζομαι τα δεδομένα που είχα σαν πρώτη ύλη. Ήθελα να δημιουργήσω κάτι δυνατό και όχι κουραστικό. Ήθελα το αναγνωστικό κοινό να μην το βαρεθεί από τις πρώτες σελίδες του και για αυτό προτίμησα να είμαι όσο πιο απλή και καθημερινή μπορώ στις περιγραφές μου. 

3. Αν μπορούσες, τι συμβουλή θα έδινες στον εαυτό σου όταν ξεκίνησες να γράφεις; 

Να είμαι ο εαυτός μου και να μην αφήνω πρόσωπα και καταστάσεις να με επηρεάζουν. Να κάνω πράξη το όνειρο μου. Να μην φοβηθώ και να τολμήσω να προχωρήσω γιατί κανείς δεν ξέρει τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Και το κυριότερο χωρίς ρίσκο δεν καταφέρνεις τίποτα σε αυτή την ζωή. 

4. Τι λογοτεχνικό είδος σού αρέσει να διαβάζεις και ποιο προτιμάς όταν γράφεις; 

Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη προτίμηση. Αν και τα θρίλερ κυρίως τα ψυχολογικά προτιμώ να τα αποφεύγω γιατί με τρομάζουν. Θέλω γενικά να διαβάσω βιβλία με μεγάλες αγάπες σαν ρομαντική ψυχή. Αν και μου αρέσουν και τα μεταφυσικά βιβλία όπως της Stefanie Mayer που πριν μερικά χρόνια έγιναν best sellers και κόλλησα και εγώ με αυτά. Όσο για τι προτιμώ να γράφω δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα γιατί το βιβλίο που ετοιμάζω τώρα έχει λίγο απ όλα. Διαθέτει και μεγάλους έρωτες αλλά είναι και λίγο αστυνομικό. 

5. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο σημαντικό σε μια ιστορία; Ο πρωταγωνιστής, οι δευτερεύοντες χαρακτήρες ή ο ανταγωνιστής; 

Είναι μια ερώτηση παγίδα. Γιατί χωρίς τον πρωταγωνιστή δεν υπάρχει ιστορία αλλά και χωρίς τους υπόλοιπους δεν υπάρχει πλοκή. Οπότε ο ένας συμπληρώνει τον άλλο και χρειάζονται για να στηθεί ένα βιβλίο. 

6. Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να γράφεις; 

Από πολύ νεαρή ηλικία ξεκίνησα να γράφω μικρές ιστορίες. Είχαν την μορφή διηγήματος και έχω σκοπό κάποια στιγμή στο μέλλον να τις φτιάξω ώστε να μπορέσω να τις εκδώσω. Γενικά η συγγραφή είναι μέσα στο αίμα μου και είναι μια μορφή έκφρασης για μένα. Ένας τρόπος απόδρασης της καθημερινής ρουτίνας και χαλάρωσης του ανήσυχου πνεύματος μου. 

7. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο κρίσιμο για την επίτευξη ενός καλού βιβλίου; Η ικανότητα γραφής, η φαντασία ή η σκληρή δουλειά; 

Όλα είναι απαραίτητα πιστεύω για την επίτευξη ενός καλός βιβλίου. Χωρίς την ικανότητα γραφής δεν μπορείς να εκφραστείς. Χωρίς την φαντασία δεν μπορείς να δημιουργήσεις και χωρίς την σκληρή δουλεία δεν έχεις την ανταμοιβή που προσδοκείς από το αναγνωστικό κοινό σου. 

8. Γιατί γράφεις; 

Γράφω γιατί μου αρέσει. Επειδή μέσω της γραφής μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματα που κρύβω βαθιά μέσα μου. Γιατί με αυτή την δυνατότητα μπορώ να δημιουργήσω κάτι δικό μου και να το δώσω στον κόσμο να το διαβάσει. 

9. Πρότεινε ένα βιβλίο που θεωρείς ότι πρέπει να διαβάσει κάθε συγγραφέας και ένα κάθε αναγνώστης. 

Δεν είμαι ειδική για να το κάνω. Πιστεύω πως ο καθένας έχει την κρίση για να επιλέξει το κατάλληλο βιβλίο για την κάθε περίσταση. 

10. Τι πρέπει να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον; 

Πολλά και διάφορα. Για αρχή σας ενημερώνω πως σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το πρώτο μου παιδικό βιβλίο με τίτλο "Ο Δράκος πυροσβέστης" από τις εκδόσεις Οσελότος. Είναι ένα οικολογικό παραμύθι που βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν την σημασία και τα οφέλη της μητέρας φύσης στην ζωή μας. Μιλά για το καθήκον που έχουμε για την προστασία και την καλή διατήρηση των δασών μας και μαθαίνει στα παιδιά τους βασικούς κανόνες δασοπροστασίας και πυρασφάλειας. 

Και παράλληλα ετοιμάζω και το δεύτερο βιβλίο μου με τίτλο "Παιχνίδια Εξουσίας" που ευελπιστώ να κυκλοφορήσει από το νέο έτος. 

11. Πώς μπορούν να επικοινωνήσουν οι αναγνώστες μαζί σου; 

Οι αναγνώστες μου μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου μέσω της σελίδας μου στο φβ Ασημίνα Στασινοπούλου-Συγγραφέας όπου εκεί μπορούν να βρουν υλικό για τα βιβλία μου αλλά και για μένα. 



Αν το βιβλίο σάς κίνησε το ενδιαφέρον, πάρτε μέρος στην κλήρωση του Moonlight Tales, για να κερδίσετε 1 αντίτυπο & 1 ebook πατώντας εδώ.