Ματωμένη Λονδρέζικη Βροχή (Κεφάλαιο 5)

Όσο απολαμβάναμε την μπολονέζ ακουγόταν χαμηλόφωνα το ραδιόφωνο να παίζει ροκ μουσική. Ξαφνικά χτύπησε το τηλέφωνο του Τόμας. Ήταν από το αρχηγείο. «Μια έκρηξη σημειώθηκε σε ένα βενζινάδικο στην οδό Σούτζεν του Κλάπχαμ. Εκεί ένα μπλε Πεζό Σαβ 208 φλέγεται. Η φωτιά τύλιξε και τις αντλίες βενζίνης» μου ανακοίνωσε φοβισμένος και συνέχισε «Η πυροσβεστική έχει δύσκολο έργο να φέρει εις πέρας, καθώς με τη βενζίνη που υπάρχει στο πάτωμα, δυναμώνει η ένταση της φωτιάς και εξαπλώνεται στην πολυκατοικία που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του καταστήματος. Οχήματα της αστυνομίας έχουν κλείσει τον κεντρικό δρόμο του Κλάπχαμ. Έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, όμως είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τη φωτιά. Αυτά μου είπαν από το αρχηγείο».

Δεν ήξερα τι να πω. Μια τέτοια φωτιά θα μπορούσε να προκαλέσει αλυσιδωτές εκρήξεις και φωτιές τόσο στα γειτονικά σπίτια όσο και σε όλη την περιοχή του Κλάπχαμ, που βρίσκεται σε απόσταση επτά λεπτών με αμάξι από εδώ.

Όταν τελειώσαμε το γεύμα μας, επέστρεψα σπίτι και κάλεσα για να μάθω νεότερα για την εξέλιξη της φωτιάς. Τηλεφώνησα στην υπηρεσία. Φαίνεται πως ακόμη πάλευαν να σβήσουν την πυρκαγιά, καθώς πλέον είχε τυλίξει ένα σπίτι και κάποια δέντρα που υπήρχαν δίπλα. Είχε δυσκολέψει πολύ το έργο της πυροσβεστικής και όφειλε να κινηθεί γρήγορα για να μην εξαπλωθεί περισσότερο. Έκλεισα το τηλέφωνο και ευχήθηκα να τελειώσει γρήγορα αυτή η ιστορία. Άνοιξα την τηλεόραση. Η φωτιά ήταν πρώτο θέμα στα κανάλια. Είδα πλάνα με το καμένο αμάξι. Είχε παραμορφωθεί εντελώς από τη φωτιά. Ο δημοσιογράφος επανέλαβε τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει. «Ένα Πεζό Σαβ 208 χρώματος μπλε φαίνεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά και ήταν η αιτία της πυρκαγιάς που έχει τυλίξει το βενζινάδικο. Βλέπετε εδώ τους άνδρες της πυροσβεστικής να μάχονται με τις φλόγες. Ο καπνός είναι αποπνικτικός, έχει γεμίσει παντού στάχτη και έχει μειωθεί αρκετά η ορατότητα...».

Ξαφνικά θυμήθηκα κάτι. Αυτή η μάρκα και το χρώμα μου ήταν οικεία... Πέρασαν λίγα λεπτά που προσπαθούσα να θυμηθώ που το είχα διαβάσει. Μα φυσικά! Το αμάξι της Στέφανι Σουίζ, που ήταν αδερφή της αποθανούσας Αντζέλικα, ήταν ένα μπλε Πεζό Σαβ 208, το οποίο δήλωσε πως το έχει για σέρβις, καθώς είχε τρακάρει με διερχόμενο όχημα. Ήταν όμως απίθανο να ήταν το ίδιο, αλλά ταυτόχρονα μέσα μου ακουγόταν και πολύ πιθανό. Ίσως ήθελε να κρύψει κάτι. Αλλά έπρεπε να βεβαιωθώ ότι δεν πρόκειται για σύμπτωση, ώστε να μπορέσω να ψάξω περισσότερο αν κρύβει μυστικά αυτή η γυναίκα.

Πληρώσαμε και φύγαμε βιαστικά. Έπρεπε να κινηθούμε γρήγορα. Τηλεφώνησα σε μια συνάδελφό μου που ήταν στο τμήμα να ψάξει τις πινακίδες της Στέφανι. Σίγουρα ήταν καταχωρημένες στο σύστημα. Ταυτόχρονα, ο Τόμας έμενε σε επικοινωνία με τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο, για να μάθει αν βρέθηκε κάτι στο αμάξι. Επιπλέον, έπρεπε να αποκτήσουμε πρόσβαση στις κάμερες ασφαλείας καθώς σίγουρα θα φαινόταν ποιος πάρκαρε εκεί το παγιδευμένο αμάξι.

Λίγη ώρα αργότερα, μάθαμε τον αριθμό κυκλοφορίας της Στέφανι, μα οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν ούτε καμένο χαρτί μέσα στο αμάξι. Υπήρχε μόνο ένας μηχανισμός με ίχνη από βενζίνη, που φαίνεται να ξεκίνησε την έκρηξη, καθώς υπήρχε και ένα καμένο ρολόι συνδεδεμένο με καλώδια. «Κάποιος ήθελε τον οδηγό του αμαξιού νεκρό, αλλά υπολόγισε λάθος» είπε με σοβαρότητα ο Τόμας. «Ίσως ο οδηγός να του έβαλε φωτιά. Πρέπει να βρούμε σε ποιον ανήκε αυτό το αμάξι, γιατί ίσως να γνωρίζουμε ήδη τον οδηγό...» «Μα τι είναι αυτά που λες;» ρώτησε σουφρώνοντας τα φρύδια του. «Ίδια μάρκα και χρώμα αμάξι έχει και η αδερφή της κοπέλας που βρέθηκε μαχαιρωμένη. Δεν το βρίσκω απίθανο να ήταν δικό της αυτό το όχημα». «Υπάρχουν και άλλα τέτοια αμάξια στο Λονδίνο, Πέιτζ. Αλλά, αν όντως ανήκει σε εκείνη, σκέφτηκες πως ίσως κινδυνεύει;». Τον κοίταξα απορημένη «Γιατί να κινδυνεύει;». «Ίσως ο δράστης που σκότωσε την Αντζέλικα να ήθελε και την αδερφή της νεκρή». Αυτό δεν το είχα σκεφτεί. Είναι πολύ πιθανόν η Στέφανι να μην είναι θύτης σε αυτή την υπόθεση, αλλά υποψήφιο θύμα...


Δέσποινα Τ.