Παρουσίαση Βιβλίου - Λέορ - Η αναζήτηση του δράκου-βασιλιά

Έχεις ακούσει για το καταραµένο σπαθί; Ένα σπαθί γεννηµένο από σκοτεινή µαγεία.

Έχεις δει τους δαίµονες; Είναι παντού. Κι αυτό είναι, ίσως, η µόνη µας σωτηρία.

Έχεις ακούσει για έναν άντρα µε λευκά µαλλιά; Το έχει ξυπνήσει. Το κουβαλάει µαζί του. Έχει ξεκινήσει ένα µεγάλο ταξίδι.

Τι; Ο δράκος-βασιλιάς. Όχι. Αυτοί είναι χαµένοι στους αιώνες µιας άλλης εποχής.

Απόψε τα φεγγάρια φέγγουν δυνατά. Κάνε µια χάρη στον εαυτό σου και… άκουσε.

 

Αυτή τη βδομάδα διαβάσαμε «Λέορ, η Αναζήτηση του Δράκου-Βασιλιά», ένα βιβλίο στο οποίο η φαντασία ξεχείλιζε από κάθε σελίδα.

Η ιστορία ξεκινάει με μια μονομαχία, που σου δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα της δομής του υπόλοιπου βιβλίου. Ο Λέορ, ένα γενναίο, ημίαιμο ξωτικό, έρχεται αντιμέτωπος με τρεις περιπλανώμενους δαίμονες που αποτελούν τον φόβο και τον τρόμο των γύρω χωριών. Ο αναγνώστης γρήγορα καταλαβαίνει πόσο δυνατός και ιδιαίτερος είναι ο Λέορ και προϊδεάζεται για τον σπουδαίο ρόλο που θα παίξει στη συνέχεια.

Παρότι ο συγγραφέας επέλεξε να μη συμπεριλάβει χάρτες (περισσότερα για αυτό στο εισαγωγικό σημείωμα), μας δίνεται μια αρκετά ξεκάθαρη εικόνα του κόσμου και των διάφορων διαστάσεών του. Επίσης, δεν υπάρχει γλωσσάρι, το οποίο συνήθως τιμώ δεόντως σε βιβλία φαντασίας. Παρόλα αυτά, όλοι οι όροι εξηγούνταν επαρκώς μέσα στο κείμενο και δεν ένιωσα μπερδεμένη με τα διάφορα είδη μαγείας και δυνάμεων.      

Ο Λέορ και οι σύντροφοί του ταξιδεύουν με προορισμό τη διάσταση του Κόρμερ με σκοπό να σώσουν την αγαπημένη του πρώτου από τα χέρια του ισχυρού τυράννου. Ο Κόρμερ είναι θα λέγαμε ο βασικός ανταγωνιστής, αν και όχι ο μόνος. Ο Λέορ θα περάσει από πολλές δοκιμασίες και εμπόδια και θα παλέψει με πολλούς εχθρούς μέχρι να φτάσει στον προορισμό του. Θα πρέπει να αποδείξει την τόλμη, τη δύναμη και την επιμονή του.

Η πλοκή είναι γρήγορη, γεμάτη μάχες, μαγεία, μυστικά, σκευωρίες και συνωμοσίες που αποκαλύπτονται γοργά και ταράζουν τις ισορροπίες των ηρώων, οι οποίοι παρόλα αυτά δεν τα παρατούν ποτέ. Μένουν και παλεύουν μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Παρότι αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με το κομμάτι της συγγραφής αυτό καθ’ αυτό, θα ήθελα να σταθώ και λίγο στα διάφορα σκίτσα που υπάρχουν στο βιβλίο. Artworks σε βιβλία; Από εμένα είναι ναι!

Υ.Γ. Αν θέλετε μικρό σπόιλ για το δεύτερο βιβλίο, γυρίστε στην τελευταία σελίδα και πάρτε καθρεφτάκι. Παρακαλώ.

Έλενα Παπαδοπούλου