Παρουσίαση Βιβλίου - Το Τέλος Θα Έρθει Αύριο

Το σώμα ενός αγνοούμενου αγοριού ανασύρεται από τον βυθό της θάλασσας στην ακτή του Σάσσεξ. Η νεκροψία αποκαλύπτει ότι του λείπουν τα ζωτικά όργανα. Σύντομα, ανακαλύπτονται δύο ακόμα πτώματα, επίσης εφήβων. Η Κέιτλιν Μπέκετ, μια 15χρονη κοπέλα από το Μπράιτον, θα πεθάνει εάν δεν υποβληθεί επειγόντως σε μεταμόσχευση ήπατος. Όταν το εθνικό σύστημα υγείας δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της, η μητέρα της αναγκάζεται να καταφύγει σε ακραία και όχι νόμιμα μέσα: βρίσκει μία εταιρεία που εμπορεύεται παράνομα ανθρώπινα όργανα και αναλαμβάνει τις μεταμοσχεύσεις σε ιδιωτικές κλινικές. Μπορούν να της δώσουν αυτό που θέλει, αλλά με εξωφρενικό κόστος. 

Αποφασισμένη να κάνει τα πάντα, η Λιν καταφέρνει να συγκεντρώσει το ποσό και λίγες μέρες αργότερα βρίσκεται συμβατό μόσχευμα. Ο αστυνομικός επιθεωρητής Ρόι Γκρέις αναλαμβάνει την υπόθεση και ανακαλύπτει τα ίχνη μιας συμμορίας διακίνησης παιδιών με έδρα την Ανατολική Ευρώπη. Σύντομα ο Γκρέις και η ομάδα του θα βρεθούν σε έναν αγώνα ενάντια στον χρόνο για να σώσουν τη ζωή ενός νεαρού παιδιού του δρόμου, ενώ μια απελπισμένη μητέρα δεν θα σταματήσει πουθενά αρκεί να σώσει τη ζωή της κόρης της.

Δύσκολα θα έλεγε κανείς ότι ο Peter James χρειάζεται συστάσεις και το ίδιο ισχύει και για τον αστυνομικό επιθεωρητή Ρόι Γκρέις, ο οποίος εμφανίζεται στο ελληνικό κοινό για πέμπτη φορά με το βιβλίο Το Τέλος Θα Έρθει Αύριο. Τα βιβλία έχουν μεταφραστεί σε 37 χώρες, στον συγγραφέα έχουν απονεμηθεί πολλά βραβεία για τη δουλειά του και οι υποθέσεις του Ρόι Γκρέις πρόσφατα προσαρμόστηκαν για την αγγλική τηλεόραση από το ITV στη σειρά Grace (2021). Οπότε ναι, ο Peter James μάλλον δεν χρειάζεται συστάσεις. Πάμε να δούμε καλύτερα το βιβλίο του.

Η τελευταία ιστορία, που κυκλοφόρησε το 2021 στα ελληνικά, πραγματεύεται την παράνομη διακίνηση οργάνων και τα όρια της αγάπης ενός γονιού για το παιδί του. Το μυθιστόρημα παρότι αρκετά μεγάλο (τελειώνει στις 750 σελίδες ακριβώς) διαβάζεται με μεγάλη ευκολία, αφού τόσο το είδος και το θέμα όσο και η αμείλικτη γραφή του James δεν σε αφήνουν να το αφήσεις.

Αυτό που πραγματικά αξίζει όμως στα συγκεκριμένα βιβλία και, παρότι το αναφέρουν όλοι, δεν μπορώ παρά να το αναφέρω και εγώ, είναι η προσοχή στη λεπτομέρεια και η σημασία στον ρεαλισμό που δίνεται ξεκάθαρα μετά από εκτεταμένη έρευνα και πολλή δουλειά. Θα πρέπει να προσπαθήσετε πολύ για να βρείτε διαστρεβλωμένες αστυνομικές διαδικασίες τύπου C.S.I..

Αν θέλετε λοιπόν να διαβάσετε ένα μυθιστόρημα, που δεν θα μπορείτε να το κλείσετε πριν φτάσετε στο τέλος και να νιώσετε ότι ο συγγραφέας ξέρει πολύ καλά για τι πράγμα μιλάει, μπείτε στο πρώτο βιβλιοπωλείο και αγοράστε το.

Εγώ προειδοποίησα.


Η σειρά με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Ρόι Τζέιμς που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη περιλαμβάνει τα:




Επίσης Κυκλοφορεί:
Καλή ανάγνωση!