Παρουσίαση Βιβλίου - Η Δική τους Ιστορία: 50 Γυναίκες και Κορίτσια που Συγκλόνισαν τον Κόσμο

Η ιστορία 50 απίστευτων γυναικών και κοριτσιών που αντιμετώπισαν με γενναιότητα τις προκλήσεις, ξεπέρασαν δυσκολίες και κινδύνους, και ρίσκαραν ακόμα και τις ζωές τους προκειμένου να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Γενναίες ηγέτιδες, ταλαντούχες καλλιτέχνιδες, ευγενικές θεραπεύτριες και αφοσιωμένες δασκάλες. θα σας μαγέψουν, θα σας διασκεδάσουν και θα σας εμπνεύσουν με τις πράξεις τους.

Μία σύντομη εγκυκλοπαίδεια στην ιστορία του φύλου μέσα από τις ζωές και τα επιτεύγματα 50 διάσημων γυναικών που συγκλόνισαν τον κόσμο, για παιδιά που ψάχνουν να βρουν το πρότυπό τους και μεγάλους με διάθεση να περιηγηθούν στην ιστορία της γυναίκειας ευρηματικότητας.

Μέσα από το βιβλίο μαθαίνουμε για γυναίκες όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων, υποβάθρων και ειδικοτήτων, που διακρίθηκαν ως ηγέτιδες, καλλιτέχνες, επιστήμονες, αθλήτριες και διανοούμενες.

Συνοπτικά παρουσιάζονται οι:

  



Ελισάβετ Α’

Ιωάννα της Λωραίνης

Ίντιρα Γκάντι

Τερέζα Κατσινταμότο

Αυτοκράτειρα Γου Ζειταν

Χάριετ Ταμπμαν

Βοαδίκεια

Χατσεπσούτ

Ισαβέλλα Α’

Σακατζαγουία

Φρίντα Κάλο

Μπέατριξ Πότερ

Κακό Σανέλ

Μπίλι Χολιντέι

Άννα Πάβλοβα

Μιραμπάι

Μάγια Αγγέλου

Τζόρτζια Ο’Κιφ

Έμιλι Μπροντέ

Σάρα Μπερνάρ

Φλόρενς Νάιτινγκειλ

Έλεν Κέλερ

Μέρι Σίκολ

Σιρίν Εμπράντι

Μαρία Μοντεσόρι

Μητέρα Τερέζα

Ουανγκάρι Μαατάι

Ελίζαμπεθ Μπλάκγουελ

Εύα Περόν

Μαρί Κιουρί

Ρέιτσελ Κάρσον

Έιντα Λάβλεϊς

Υπάτια

Ρόζαλιντ Φράνκλιν




 

Μέρι Άνινγκ

Κάθριν Τζόνσον

Ντόροθι Χότζκιν

Νταϊάν Φόσεϊ

Βαλεντίνα Τερέσκοβα

Μαλάλα Γουισάγζαι

Ριγκομπέρτα Μεντσού

Αμέλια Έρχαρτ

Χάνα Σένες

Ρόζα Παρκς

Νουρ Ιναγιάτ Χαν

Έμελιν Πάνκχερστ

Κάθι Φρίντμαν

Σόφι Σολ

Άννα Φρανκ

 




μαζί με ένα γλωσσάρι όρων νέων ιδεών και εννοιών για την καλύτερη κατανόηση των παιδιών, ευρετηρίων αναφορών και χρονολογικής κατάταξης της περιόδου που έζησαν.

Ένας ολοκληρωμένος οδηγός από την Katherine Halligan για ανθρώπους που άλλαξαν τον κόσμο και δεν τιμήθηκαν όσο οι άντρες ομόλογοί τους.

Η εικονογράφηση της Sarah Walsh είναι προσιτή και γλαφυρή και σε συνδυασμό με το φωτογραφικό υλικό, τις παραθέσεις και τις σύντομες εξιστορήσεις της ζωής κάθε γυναίκας συνθέτουν ένα βιβλίο που κάθε άνθρωπος αξίζει να διαβάσει, αλλά ακόμα περισσότερο ένα νέο κορίτσι, το οποίο ψάχνει να βρει τον εαυτό του.




Καλή ανάγνωση!