Τα Βουνά πριν την Ανατολή

 Τα Βουνά πριν την Ανατολή 

Κυριάκος Μαυροειδέας 

Μυθιστόρημα Φαντασίας

 

          

Κοιτάζοντας γύρω της, η μικρή Νυάννα πάσχιζε να θυμηθεί πώς έμοιαζε το χωριό της πριν την καταστροφή. Μάταια. Από μωρό δεν είχε γνωρίσει άλλα μέρη, ούτε άλλους ανθρώπους. Είχε ακούσει για τους νυχτερινούς, μα δεν τους είχε δει από κοντά. Μέχρι εκείνο το βράδυ.

Θρήνησε για κάμποσες μέρες και νύχτες, για μήνες και χρόνια, όντας ολομόναχη. Χαμένη κάπου μέσα στα πυκνά και αρχέγονα δάση των Μούλτιμε, των βουνών πριν την Ανατολή.

Για πολλά χρόνια, κανείς δεν είχε νέα από τη μικρή Νυάννα. Πολλοί είπαν πώς δεν άντεξε και πέθανε κάποιον χειμώνα, άλλοι έλεγαν πως την είχαν ακούσει να τραγουδά το λυπημένο της τραγούδι, που έκανε ακόμη και τα πλανόδεντρα και τα πιο άγρια ζώα να κλαίνε. Ιστορίες που έγιναν θρύλοι.

Χρόνια μετά, οι Νυχτερινοί θα επισκεφτούν ξανά τα ελεύθερα χωριά των Μούλτιμε στην αναζήτησή τους για τη μικρή Νυάννα, αλλά και για κάτι ακόμα.


«Και εμπρός, στο βάθoς, λίγο πριν τα χιονισμένα δέντρα, καρτερούσαν να τους υποδεχθούν δυο τρομεροί λύκοι. Ένας καφετής και ένας λευκός… Οι νυχτοβάτες ήταν παγιδευμένοι. Δεν είχαν πουθενά να τρέξουν πλέον… Ή κάπου να κρυφτούν. Μπροστά τους υπήρχε μόνο ένας απέραντος φόβος. Πανικός…»