Συνέντευξη με την Αγάπη Μπουντούρη

Μαίρη: Μετά την εξαφάνιση του πατέρα της, τίποτε δεν είναι πια το ίδιο. Θα φτάσει όμως μέχρι το Χείλος του Θανάτου, για να προστατέψει τους αγαπημένους της.
Έρχεται η ώρα, και οι δυνάμεις της μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα.
Νταχάρις: Διάδοχος του θρόνου, εργένης, ποθητός από όλους. Ο άτρωτος γιος… Αλλά ποιος πραγματικά κρύβεται πίσω από εκείνη τη μάσκα;…
Λίαμ: Πληρωμένος δολοφόνος, περιζήτητος από ολόκληρο το Βασίλειο της Βέλγκα. Μεγαλωμένος στις σκιές, έμαθε σε νεαρή ηλικία πως ο μοναδικός άνθρωπος που θα βρισκόταν πάντοτε στο πλευρό του ήταν ο ίδιος του ο εαυτός.
“Πέντε Βασίλεια Ενωμένα ποτέ Νικημένα”. Αυτή ήταν η συμφωνία που είχαν συνάψει γενιές πριν τα Πέντε Βασίλεια. Όλα όμως άλλαξαν όταν η Ζόντολγκ αποφάσισε να εξαπολύσει την επίθεσή της. Τώρα πια, ο χρόνος τελειώνει. Η προφητεία βγαίνει αληθινή… Οι τρεις ήρωες θα πρέπει να φτάσουν στο Τέλος του Κόσμου, για να
αποτρέψουν την καταστροφή…
Τι τους περιμένει εκεί;
Θα μάθουν όλοι πολύ σύντομα, διότι ο πάγος λιώνει κι εκείνη πλησιάζει…


Η Αγάπη Μπουντούρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000 και σπουδάζει στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από νεαρή ηλικία, τρέφει μεγάλη αγάπη για τη λογοτεχνία, τις ξένες γλώσσες και τις ιαπωνικές σειρές. Μεγαλώνοντας με μια οικογένεια που είναι λάτρης του φανταστικού, αγάπησε και η ίδια αυτό το είδος και της αρέσει να δημιουργεί ιστορίες και να ξεφεύγει σε φανταστικούς κόσμους. Ένα μεγάλο της όνειρο, μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές της, είναι να μετακομίσει στην Κίνα όπου εκεί θα μπορέσει να εξασκήσει και τη γλώσσα που με μεγάλη αφοσίωση μαθαίνει. Στον ελεύθερό της χρόνο, εκτός της συγγραφής, μελετάει την ιαπωνική κουλτούρα και ιστορία, παίζει σκάκι και με την πρώτη ευκαιρία που της δίνεται ταξιδεύει. Το βιβλίο «Το Μενταγιόν της Δύναμης» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

 


1. Πες μας δυο λόγια για το βιβλίο σου.

Το Μενταγιόν της Δύναμης είναι μια ιστορία επικής φαντασίας. Οι τρεις πρωταγωνιστές μας, η Μαίρη, ο Νταχάρις κι ο Λίαμ για να μπορέσουν να αποτρέψουν τον μεγάλο πόλεμο ανάμεσα στα Βασίλεια τους, θα ταξιδέψουν σε άγνωστα κι επικίνδυνα μέρη, θα έρθουν αντιμέτωποι με μοχθηρά τέρατα αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό ώστε να μπορέσουν να φτάσουν στην αλήθεια που κρύβει ο κόσμος τους.


2. Ποια είναι η κυριότερη πηγή έμπνευσής σου και τι σε έκανε να ξεκινήσεις τη συγκεκριμένη ιστορία;

Μόλις έκατσα κάτω κι άνοιξα ένα αρχείο Word, για το μόνο πράγμα που ήμουν σίγουρη ήταν πως ήθελα να γράψω μια περιπέτεια στην θάλασσα. Θα έλεγα πως η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης μου ήταν οι Πειρατές της Καραϊβικής. Αλλά γενικώς, εμπνέομαι από τα πάντα γύρω μου. Δεν υπήρχε κάτι συγκεκριμένο που με ώθησε να γράψω αυτή την ιστορία. Είμαι από τους ανθρώπους που οδηγούνταν από τους χαρακτήρες. Εγώ απλώς ξεκίνησα γράφοντας το όνομα της Μαίρης και από εκεί και πέρα οι χαρακτήρες ήταν αυτοί που συνέχισαν το ταξίδι.


3. Αν μπορούσες, τι συμβουλή θα έδινες στον εαυτό σου όταν ξεκίνησες να γράφεις;

Μην βιάζεσαι! Ένα βιβλίο θέλει υπομονή! Γράψε κάπου ό,τι ιδέα σου κατέβει και προσπάθησε να βάλεις τις σκέψεις σου σε μια σειρά!


4. Τι λογοτεχνικό είδος σού αρέσει να διαβάζεις και ποιο προτιμάς όταν γράφεις;

Λατρεύω το ρομάντζο! Μπορώ να διαβάζω ρομάντζο για πάντα! Όμως, θεωρώ ως προς την συγγραφή, ο τομέας μου είναι η φαντασία. Έχεις τόσα πολλά να γράψεις και να δημιουργήσεις. Δεν χρειάζεται να βγάζει νόημα πολλές φορές, απλώς γράφεις ό,τι ονειρεύεσαι και δημιουργείς αμέτρητους και μοναδικούς κόσμους.


5. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο σημαντικό σε μια ιστορία; Ο πρωταγωνιστής, οι δευτερεύοντες χαρακτήρες ή ο ανταγωνιστής;

Δύσκολη ερώτηση! Για εμένα, προτεραιότητα έχει πάντα η ανάδειξη των πρωταγωνιστών διότι έτσι έμαθα κι εγώ από τις ιστορίες με τις οποίες μεγάλωσα. Όμως πιστεύω πως αν χτίσεις έναν δυνατό ανταγωνιστή θα μπορέσει άνετα να κλέψει τις εντυπώσεις.


6. Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να γράφεις;

Ξεκίνησα από το Wattpad στην ηλικία των 14 περίπου.


7. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο κρίσιμο για την επίτευξη ενός καλού βιβλίου; Η ικανότητα γραφής, η φαντασία ή η σκληρή δουλειά;

Νομίζω ένας συνδυασμός! Προσωπικά έχω συναντήσει βιβλία και με τα τρία, έχω συναντήσει όμως και έργα που αν και η γραφή είναι αδύναμη, η ιστορία είναι τόσο τρομερή που σε καθηλώνει.


8. Γιατί γράφεις;

Γράφω διότι θέλω οι ιδέες που έχω τόσα χρόνια στο κεφάλι μου να αποκτήσουν επιτέλους μορφή.


9. Πρότεινε ένα βιβλίο που θεωρείς ότι πρέπει να διαβάσει κάθε συγγραφέας και ένα κάθε αναγνώστης.

Κι άλλη δύσκολη ερώτηση. Για κάθε συγγραφέα, θα έλεγα το Οι Επτά Σύζυγοι της Έβελιν Χιούγκο. Η γραφή της Τέιλορ Τζένκινς Ρίντ είναι πραγματικά αξιοζήλευτη. Για κάθε αναγνώστη θα πω το All Your Perfects της αγαπημένης μου Colleen Hoover. Μια συγκινητική αλλά ταυτόχρονα σπαρακτική ιστορία.


10. Τι πρέπει να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;

Σίγουρα το τελευταίο βιβλίο της διλογίας Σύγκρουση Βασιλείων και έχω ξεκινήσει ένα αυτοτελές βιβλίο φαντασίας όπου διαδραματίζεται στην Ιαπωνία και παίζει μεγάλο ρόλο το ταξίδι στον χρόνο.


11. Πώς μπορούν να επικοινωνήσουν οι αναγνώστες μαζί σου;

Φυσικά μέσω του instagram μου, @clockworkbooks_ που είναι αφιερωμένο στα βιβλία αλλά και στον προσωπικό μου λογαριασμό @_love_mtr_ Έχω επίσης και facebook με όνομα Αγάπη Μπουντούρη.