Παρουσίαση Βιβλίου - Το Μενταγιόν της Δύναμης

Μαίρη: Μετά την εξαφάνιση του πατέρα της, τίποτε δεν είναι πια το ίδιο. Θα φτάσει όμως μέχρι το Χείλος του Θανάτου, για να προστατέψει τους αγαπημένους της.
Έρχεται η ώρα, και οι δυνάμεις της μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα.

Νταχάρις: Διάδοχος του θρόνου, εργένης, ποθητός από όλους. Ο άτρωτος γιος… Αλλά ποιος πραγματικά κρύβεται πίσω από εκείνη τη μάσκα;…


Λίαμ: Πληρωμένος δολοφόνος, περιζήτητος από ολόκληρο το Βασίλειο της Βέλγκα. Μεγαλωμένος στις σκιές, έμαθε σε νεαρή ηλικία πως ο μοναδικός άνθρωπος που θα βρισκόταν πάντοτε στο πλευρό του ήταν ο ίδιος του ο εαυτός.


“Πέντε Βασίλεια Ενωμένα ποτέ Νικημένα”. Αυτή ήταν η συμφωνία που είχαν συνάψει γενιές πριν τα Πέντε Βασίλεια. Όλα όμως άλλαξαν όταν η Ζόντολγκ αποφάσισε να εξαπολύσει την επίθεσή της. Τώρα πια, ο χρόνος τελειώνει. Η προφητεία βγαίνει αληθινή… Οι τρεις ήρωες θα πρέπει να φτάσουν στο Τέλος του Κόσμου, για να
αποτρέψουν την καταστροφή…


Τι τους περιμένει εκεί;


Θα μάθουν όλοι πολύ σύντομα, διότι ο πάγος λιώνει κι εκείνη πλησιάζει…

Όλα ξεκινούν στο ένα από τα πέντε βασίλεια που έχουν συνάψει ειρήνη: αυτό της Βέλγκα. Αναταραχές απειλούν τη βασιλική οικογένεια, το Βασίλειο της Ζόντολγκ έχει ήδη θέσει σε λειτουργεία ένα δικό του σχέδιο. Μέσα σε αυτή την κατάσταση η Μαίρη, μια κοπέλα που ζει φτωχά με τη μητέρα και τον αδερφό της, μπλέκει. Μέσα από τις περιπέτειές της ανακαλύπτει πως ίσως να μη γνωρίζει ποια πραγματικά είναι. Έχει κάποιες δυνάμεις, τις οποίες πρέπει να κατανοήσει και να δαμάσει. 

Οι πρωταγωνιστές είναι αρκετοί, ο καθένας έχει κεντρικό ρόλο στη δική του ιστορία, η οποία έρχεται να διαπλεχθεί με των υπολοίπων. Μέσα από τα μάτια της Μαίρη, του Νταχάρις, ενός πρίγκιπα που έχει μεγάλο βάρος στους ώμους του, του Πάρις, του αδερφού της Μαίρη, και του Λίαμ, ενός επαγγελματία δολοφόνου, παρακολουθούμε όλα όσα συμβαίνουν σε έναν τεράστιο και τρισδιάστατο κόσμο. 

Με όμορφες περιγραφές και πειρατικές εξιστορήσεις από αυτές που στο μέλλον του κόσμου των πέντε Βασιλείων είναι γραπτό να γίνουν θρύλοι, η πένα της συγγραφέως κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο. Και το τέλος έχει ό,τι χρειάζεται το πρώτο βιβλίο μιας σειράς, αγωνία, ερωτήματα, δράση και πολλή συμπάθεια για τους χαρακτήρες.

Καλή ανάγνωση!