Παρουσία Βιβλίου - Παγωμένα Μονοπάτια

Πανεπιστήμιο… Το όνειρο κάθε εφήβου… Ή μήπως όχι; Η Μισέλ παλεύει να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες της μητέρας της, μη γνωρίζοντας ακόμα τι πραγματικά θέλει η ίδια.
Μια εξαφάνιση, ένας έρωτας και ένα μεγάλο μυστήριο θα τη βοηθήσουν να βρει τον δρόμο της. Ή μήπως πάλι όχι;
Πολύ σύντομα το σκηνικό αλλάζει, βρίσκεται σε άγνωστα μέρη βαδίζοντας φοβισμένη σε μονοπάτια σκοτεινά, τα ερωτήματα αυξάνονται. Κάθε της βήμα, κάθε της απόφαση, την μπερδεύουν όλο και περισσότερο. Την μπλέκουν σε έναν κόσμο που δε γνωρίζει καθόλου και για καιρό δεν κατανοεί.
Αποφασίζει να γίνει κομμάτι του. Άραγε είχε και άλλη επιλογή;
Πόσο από τον εαυτό μας είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε στο όνομα του έρωτα; Μέχρι πού θα φτάναμε για να βοηθήσουμε έναν φίλο; Πότε μια πράξη αντικειμενικά και κοινωνικά λάθος και κατακριτέα, έως και παράνομη, μπορεί να φαντάζει υποκειμενικά σωστή;
Μια ιστορία βγαλμένη από έναν μακρινό και παγερό κόσμο. Αλήθεια όμως, είναι πράγματι τόσο μακρινός…;

Η Μισέλ, μια νεαρή, πρωτοετής φοιτήτρια, από μια αστική οικογένεια, ερωτεύεται έναν νεαρό, ο οποίος για το εύκολο κέρδος, γίνεται μέλος μιας παράνομης ομάδας διακίνησης ναρκωτικών, όπου την εμπλέκει. Η Μισέλ για χάρη του εγκαταλείπει οικογένεια, σπουδές, φίλους. Η ζωή της από κει και πέρα είναι φόβος, αγωνία, άγχος. Δύσκολες οι συνθήκες. Πού θα καταλήξουν όλα αυτά; Το Α μέρος της ιστορίας, που σε κρατά σε αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα, είναι για την ηρωίδα μια συνεχής και απρόβλεπτη περιπέτεια.

Η Βαλέρια μας κρατά συνεχώς σε αγωνία. Δε μας αφήνει να προβλέψουμε τη συνέχεια της ιστορίας. Είναι βέβαια να απορεί κανείς πώς ένα μικρό κορίτσι ούτε είκοσι χρονών καλά καλά μπλέκει σε τέτοια κυκλώματα και μάλιστα φθάνει και σε καίρια πόστα.

Η γραφή είναι απλή. Καθόλου εξεζητημένη και πομπώδης. Ίσως σε μερικά σημεία απλοϊκή. Η αφήγηση γρήγορη, όπως ταιριάζει σε ένα τέτοιου είδους βιβλίο, αν και θα μπορούσαν να είχαν προστεθεί κάποιες επιπλέον περιγραφές. Να σημειωθεί ότι αυτό είναι το πρώτο μέρος της ιστορία, οπότε οι αναγνώστες θα πρέπει να προετοιμαστούν για τη συνέχεια.

Ωραίο βιβλίο. Το συνιστώ.

Καλή ανάγνωση!