Τα Βουνά πριν την Ανατολή (Νυχτερινοί - Κεφάλαιο 13)

Τρεις μέρες και τρεις νύχτες αργότερα, οι Νυχτερινοί έφτασαν στην Κίσσε. «Την πόλη του κυρίου Νόμακ» όπως την είχε αποκαλέσει ο πρίγκιπας. Το ξημέρωμα πλησίαζε και τα κεφάλια τους ήταν ζαλισμένα και ταλαίπωρα. Η μεγάλη άμαξα αναχωρούσε σε λίγη ώρα και δεν θα προλάβαιναν να πάρουν ούτε ανάσα. Το δρομολόγιο Κίσσε - Λούμπισα διαρκούσε, συνήθως, δέκα με έντεκα μέρες, πράγμα που τους έκανε ήδη να βαριούνται.

Ο Τζάρβις Λαγκ μέτρησε τις νύχτες και συνειδητοποίησε πως δεν προλάβαινε να είναι στη Σινές έγκαιρα για να παραλάβει το σταυρό του. Αναρωτήθηκε αν η Έλστα είχε ξεκινήσει ή είχε τελικά προτιμήσει να μείνει στην Αραζέμ. Ξαφνικά, το ότι έδωσε το μποέμικο σταυρό του, δεν του φαινόταν και πολύ σοφή ιδέα…

Ο Εσκόλτα, ανεβαίνοντας πρώτος στη μεγάλη άμαξα, βρήκε μια ανακοίνωση σε ένα από τα καθίσματα. Ήταν μια επικήρυξη για έναν παράνομο στην Κίσσε. Τη χάζεψε για κάμποση ώρα, καθώς η άμαξα ξεκίνησε. Αφού, αποστήθισε τα χαρακτηριστικά που περιγράφονταν, την πέρασε στον επίσης γιγαντόσωμο Λίον Νοξ και του υπόδειξε μόλις τελειώσει να τη δώσει στο Νόμακ. Ήταν ο μόνος από τους επτά που μπορεί να γνώριζε κάτι.

Και τότε ήταν, που γύρισε απότομα το βλέμμα του πάνω στη Σιν-Σι, που καθόταν ακριβώς απέναντί του. Μες στα μάτια του υπήρχε πανικός, κάτι δεν πήγαινε καλά…

«Τι πάθατε κύριε Εσκόλτα;» τον ρώτησε ανήσυχος ο Χαράμ, που καθόταν δίπλα στην κόρη του Πρίγκιπα.

Ο γιγαντόσωμος άντρας δεν απάντησε, όμως ένοιωθε να τον λούζει κρύος ιδρώτας. Κυριολεκτικά.

«Κάρλος;» τον σκούντηξε η Σιν-Σι.

Τότε ο Εσκόλτα μίλησε αργά, με δυνατή και καθαρή φωνή.

«…Πού είναι ο Νόμακ;»

Πού ήταν αλήθεια; Οι έξι συνειδητοποίησαν πως δεν τον είδαν ποτέ να ανεβαίνει στη μεγάλη άμαξα και για την ακρίβεια, πως δεν τον είχαν δει καθόλου από τη στιγμή που έφτασαν στο σταθμό!

Με μια βίαιη κίνηση, ο Λίον Νοξ, δείχνοντας πραγματικά θυμωμένος, πέταξε κάτω τον πάπυρο με την ανακοίνωση και πετάχτηκε όρθιος.

«Τι κάνουμε τώρα;» φώναξε. «Ήξερα πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τούτον τον Ανατολίτη. Πως μπορείς να τους εμπιστευθείς; Βρομοανατολίτες…»

Η Σιν-Σι τον κοίταξε τόσο αυστηρά, που ο Νοξ χαμήλωσε αμέσως το βλέμμα, καταλαβαίνοντας πως είχε προσβάλει την κόρη του Πρίγκιπα. Η μητέρα της καταγόταν από την ήπειρο της Ανατολής, και παρόλο που δεν τη γνώρισε ποτέ, δεν ήταν διατεθειμένη να επιτρέψει στον καθένα να προσβάλει το γένος της.

Πέρασαν σχεδόν δυο ώρες μέχρι να μπορέσουν να ηρεμήσουν και να κοιμηθούν. Δεν ανησυχούσαν μόνο για το ότι ο Νόμακ επέλεξε να τους προδώσει σε αυτήν την αποστολή του Πρίγκιπα του Νυχτερινού Βασιλείου. Ανησυχούσαν ακόμη και για την περίπτωση που κάποιος είχε μάθει για αυτήν την αποστολή και θέλησε να του κάνει κακό. Γρήγορα, όμως συμφώνησαν, πως δεν θα έπιαναν μόνο το Νόμακ, αλλά ο πρώτος στόχος θα ήταν η κόρη του Πρίγκιπα…

Κυριάκος Μαυροειδέας