Συνέντευξη με την Andrya Bailey

Όλα ήταν ήσυχα και τακτικά στη ζωή της Σαμπρίνα, ξεκινούσε την πρακτική της στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Χιούστον, όταν σε μια δεξίωση της διεύθυνσης του Ιδρύματος την πέτυχε το βέλος του φτερωτού θεού και ερωτεύτηκε τον όμορφο έλληνα καθηγητή και επιμελητή του μουσείου, Νίκο Σούλη. Για κακή της τύχη, ο θεός των ονείρων της θα μείνει στην πόλη μόνο για δύο μήνες, ενώ η αντίζηλός της, η όμορφη και πλούσια Μάγκι, δεν τον αφήνει στιγμή από τα μάτια της. Υπάρχει ελπίδα το όνειρο της Σαμπρίνα να γίνει πραγματικότητα;












Όταν δεν γράφει, δε διαβάζει ή δε δουλεύει, η βραβευμένη συγγραφέας ρομαντικών μυθιστορημάτων Andrya Bailey ταξιδεύει ψάχνοντας μουσεία, ιστορία και περιπέτεια, ώστε να μάθει περισσότερες πληροφορίες για την τέχνη και την ιστορία, τις οποίες συνήθως εντάσσει στις ιστορίες της.

Γεννήθηκε στη Βραζιλία και πλέον κατοικεί στις ΗΠΑ.

Η Andrya Bailey έχει μιλήσει σε διάφορα συγγραφικά συνέδρια και φεστιβάλ βιβλίων όπως τα «Houston Writers Guild writing conferences», «Houston Baptist University Writers Conference», «Lone Star College Bayou City Book Festival», «Fort Bend County Libraries Book Festival», «First Colony, Maud Marks, and Bear Creek libraries», «Bay Area Writers League», «NW Houston Romance Writers of America», «Authorology workshops by Inklings Publishing», ενώ εμφανίζεται τακτικά ως προσκεκλημένη συγγραφέας και πανελίστας στο «Comicpalooza», το μεγαλύτερο φεστιβάλ ποπ κουλτούρας στο Τέξας.

Λατρεύει να γράφει ιστορίες με δυνατούς «άλφα» αντρικούς χαρακτήρες και εξωτικά σενάρια – άλλωστε τι καλύτερο υπάρχει εκεί έξω από ένα ρομαντικό βιβλίο φαντασίας;

Το βιβλίο “Το βέλος του έρωτα”, –στα αγγλικά Olympian Passion– το πρώτο της σειράς απέσπασε το βραβείο 5-star seal ως το αγαπημένο των αναγνωστών και το 2016 βγήκε πρώτο στα βραβεία New Apple Literary e-book Contemporary Romance – Solo Medalist. Το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας κέρδισε το 2018 το βραβείο New Apple Literary “official selection” στην κατηγορία του ρομαντικού. Η σειρά έχει μεταφραστεί στα ελληνικά και τα ισπανικά.



1. Πες μας δυο λόγια για το βιβλίο σου.


Το βέλος του έρωτα II είναι το επόμενο βιβλίο της τριλογίας «Το βέλος του έρωτα». Οι αναγνώστες, που έμειναν «μετέωροι» στο τέλος του πρώτου βιβλίου, θα συνεχίσουν να διαβάζουν τι συμβαίνει με τους ήρωές μας, Σαμπρίνα και Νίκο. Υπάρχουν και νέοι χαρακτήρες, και θα δούμε λίγα περισσότερα για τη ζωή του Νίκου. Η Σαμπρίνα θα έχει την ευκαιρία να πάει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και να συναντήσει ξανά τον Νίκο.


2. Ποια είναι η κυριότερη πηγή έμπνευσής σου και τι σε έκανε να ξεκινήσεις τη συγκεκριμένη ιστορία;


Για αυτό το βιβλίο, ήταν η αγάπη μου για την Ελλάδα. Ο πολιτισμός και η ιστορία της Ελλάδας είναι υπέροχοι και όμορφοι, και πάντα μου άρεσαν. Σκέφτηκα να γράψω ένα βιβλίο όπου οι χαρακτήρες θα εμπλέκονται με την ελληνική μυθολογία και είχα την ιδέα για το βιβλίο, ενώ επισκεπτόμουν το Μουσείο Τέχνης στο Χιούστον. Ήθελα να γράψω για την Ελλάδα και να ονειρεύομαι την Ελλάδα μέσα από την ιστορία μου.


3. Αν μπορούσες, τι συμβουλή θα έδινες στον εαυτό σου όταν ξεκίνησες να γράφεις;


Γράψε περισσότερα και γράψε συχνά και μην απορρίψεις τίποτα, ακόμα κι αν νομίζεις ότι είναι μια κακή ιστορία.


4. Τι λογοτεχνικό είδος σού αρέσει να διαβάζεις και ποιο προτιμάς όταν γράφεις;


That’s a difficult question because I like many genres. Historical fiction, sci-fi, mystery, romance, literary fiction. It depends on what I feel like reading. It’s the same when writing. I like to write romance but also to include history and some mystery in it.


Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση γιατί μου αρέσουν πολλά είδη. Ιστορική φαντασία, επιστημονική φαντασία, μυστήριο, ρομαντική, φαντασία. Εξαρτάται από το τι μου αρέσει να διαβάζω εκείνη την περίοδο. Είναι το ίδιο όταν γράφω. Μου αρέσει να γράφω ρομάντζα αλλά και να συμπεριλαμβάνω ιστορία και κάποιο μυστήριο σε αυτό.


5. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο σημαντικό σε μια ιστορία; Ο πρωταγωνιστής, οι δευτερεύοντες χαρακτήρες ή ο ανταγωνιστής;


Αν και όλα έχουν τη σημασία τους στην ιστορία, αλλά επικεντρώνω την προσοχή μου περισσότερο στον πρωταγωνιστή.


6. Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να γράφεις;


Μάλλον στην ηλικία 12 ή 13 ετών. Γεννήθηκα στη Βραζιλία και όταν ήμουν στο σχολείο, ονειρευόμουν να γίνω συγγραφέας. Πέρασα πολλά απογεύματα γράφοντας ιστορίες και ποιήματα σε τετράδια αντί να παίζω.


7. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο κρίσιμο για την επίτευξη ενός καλού βιβλίου; Η ικανότητα γραφής, η φαντασία ή η σκληρή δουλειά;


Η φαντασία.


8. Γιατί γράφεις;


Γράφω γιατί μου αρέσει να δημιουργώ τους δικούς μου χαρακτήρες και καταστάσεις, να ονειρεύομαι και να λέω ιστορίες που μπορούν να φέρουν ελπίδα και αγάπη στους αναγνώστες.


9. Πρότεινε ένα βιβλίο που θεωρείς ότι πρέπει να διαβάσει κάθε συγγραφέας και ένα κάθε αναγνώστης.


Τα γούστα είναι πολύ μοναδικά και διαφορετικά από άτομο σε άτομο. Ο Έντμουντ Γουίλσον είπε: «Δεν διαβάζουν ποτέ δύο άτομα το ίδιο βιβλίο». Επομένως, δεν είναι εύκολο να προτείνεις ένα βιβλίο είτε σε αναγνώστες είτε σε συγγραφείς. Θα έλεγα στους αναγνώστες: διαβάστε αυτό που σας αρέσει. Θα έλεγα στους συγγραφείς διαβάστε ό,τι μπορείτε γιατί το να διαβάζετε είναι η εργασία του συγγραφέα. Όσο περισσότερο διαβάζετε, τόσο καλύτερα θα γράφετε.


10. Τι πρέπει να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;


Το βέλος του έρωτα III μεταφράζεται στα ελληνικά και είναι το επόμενο βιβλίο μου που θα κυκλοφορήσει. Γράφω μια νέα ιστορία αγάπης, αλλά δεν ξέρω πότε θα δημοσιευτεί ακόμα στις ΗΠΑ.


11. Πώς μπορούν να επικοινωνήσουν οι αναγνώστες μαζί σου;


Μαθαίνω ελληνικά, οπότε γράψτε μου στα ελληνικά αν θέλετε και θα χαρώ πολύ να απαντήσω και να επικοινωνήσω με τους Έλληνες αναγνώστες μου! (Αν και τα ελληνικά μου δεν είναι πολύ καλά, αλλά προσπαθώ!)