Παρουσίαση Βιβλίου - Το βέλος του έρωτα ΙΙ

Η θεά Τύχη χαμογελά στη Σαμπρίνα με τη μορφή μιας απρόσμενης πρόσκλησης που την οδηγεί στην Αθήνα και στη φλογερή επανασύνδεση με τον αγαπημένο της. Όμως η ευτυχία τους δε διαρκεί για πολύ, η κρίση χτυπά τη χώρα των θεών και το μυστηριώδες παρελθόν του Νίκου τον φέρνει αντιμέτωπο με μια τραγική κατάσταση. Θα κάνει η Σαμπρίνα την απόλυτη θυσία για να τον βοηθήσει;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Πριν ξεκινήσω τη συγκεκριμένη κριτική, νιώθω ότι πρέπει να πω δύο τρία πράγματα, ώστε να προετοιμάσω τον Έλληνα αναγνώστη (και τονίζω το Έλληνα) για ό,τι πρόκειται να διαβάσει. «Το Βέλος του Έρωτα» είναι το δεύτερο μέρος της τριλογίας «Olympian Passion», που αφηγείται την ιστορία του Νίκου και της Σαμπρίνα. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Σημαίνει πως είναι ένα βιβλίο γραμμένο στα αγγλικά με θέμα την Ελλάδα, το οποίο μεταφράστηκε στη γλώσσα μας. Συνεπώς, υπάρχουν σημεία που σε έναν Έλληνα αναγνώστη ίσως φανούν περίεργα ή αστεία (πχ εξηγείται ότι η Κηφισιά είναι προάστιο των Αθηνών, υπάρχουν εκτεταμένες αναφορές στο δωδεκάθεο, καθώς και ελληνικές φράσεις σε διπλά εισαγωγικά (ήταν δηλαδή στα ελληνικά ακόμα και στο αγγλικό κείμενο)). Προσωπικά, μου άρεσε η ευκαιρία να διαβάσω κάτι που συμβαίνει στην Αθήνα, γραμμένο από κάποιον που δε μένει εδώ και τη βλέπει ως κάτι μοναδικό και εξωτικό.

Θα ήθελα επίσης να αναφέρω πως δεν έχω διαβάσει το πρώτο μέρος της τριλογίας, το οποίο ωστόσο δεν εμπόδισε την ανάγνωση του δεύτερου, επειδή η συγγραφέας παρέχει αρκετή ιστορία, για να καθοδηγήσει τον αναγνώστη και να του υπενθυμίσει όσα διαδραματίστηκαν. Σίγουρα, βέβαια, προτείνω να διαβαστεί και το πρώτο, ώστε να ακολουθήσει κανείς το ρομάντζο από την αρχή.

Στο δια ταύτα τώρα.

Η αρχή του βιβλίου βρίσκει τη Σαμπρίνα σε κακή ψυχολογική κατάσταση, αφού ο αρχαιολόγος Νίκος Σούλης φεύγει απροσδόκητα από το Χιούστον, για να επιστρέψει στο σπίτι του στην Αθήνα χωρίς να την αποχαιρετήσει. Το μόνο που κάνει είναι να στείλει ένα τραγούδι (Εγώ θα τον σκότωνα, κορίτσια και αγόρια, αλλά η Σαμπρίνα κάθεται και κλαίει). Σύντομα όμως μια ευκαιρία παρουσιάζεται στο ζευγάρι: στη Σαμπρίνα προσφέρεται η ευκαιρία να γίνει ξεναγός στην Αθήνα, την οποία φυσικά δεν μπορεί να αρνηθεί. Έτσι πραγματοποιεί ένα ταξίδι ζωής για εκείνη, ώστε να ξεκλέψει λίγο ακόμα χρόνο με τον έρωτά της. Εκτός από τη δουλειά, πρέπει να αντιμετωπίσουν το κρυμμένο παρελθόν του Νίκου, που δεν τον αφήνει να ανοιχτεί, και μια πλούσια γυναίκα, που έχει βάλει στο μάτι τον Έλληνα θεό (δεν άντεξα, συγγνώμη!)

«Το Βέλος του Έρωτα» είναι ένα ρομαντικό βιβλίο που δεν μπορώ να πω ότι ξεφεύγει από κλισέ ή ότι είναι το πιο πρωτότυπο λοβ στόρι που έχω διαβάσει. Ωστόσο, οι λάτρεις του είδους σίγουρα θα ευχαριστηθούν τις στιγμές πάθους ανάμεσα στη Σαμπρίνα και στον Νίκο αλλά και την όλη δυναμική της σχέσης τους. Μπορώ να πω επίσης ότι μου άρεσε το ότι διαδραματιζόταν στην Ελλάδα, δίνοντάς μου μια φρέσκια οπτική στο πώς μας βλέπουν οι «ξένοι».


Έλενα Παπαδοπούλου