Συνέντευξη με την Οφηλία

"Ο Αλεξάντερ Κέιν εισέβαλε στη ζωή μου με θράσος. Ήταν ισχυρός, όμορφος, σέξι, και πάνω απ' όλα θύμιζε έναν σκοτεινό άγγελο που είχε έρθει στο πλευρό μου για έναν και μόνο λόγο... Για να με παρασύρει μαζί του στην κόλαση..."Ένα βράδυ στη σουίτα του ξενοδοχείου Plaza της Νέας Υόρκης είναι αρκετό για να αλλάξει όλη τη ζωή της Σκάι Κλάιβεν. Αποφασισμένη να ξεχάσει τη βραδιά πάθους που έζησε στην αγκαλιά του άγνωστου άντρα, επιστρέφει στην αδιάφορη καθημερινότητά της, όταν μια όχι και τόσο απρόσμενη σύμπτωση την αναγκάζει να τον αντιμετωπίσει ξανά στο φως της μέρας.
Ο Αλεξάντερ Κέιν, ο άγνωστος με το τατουάζ του έκπτωτου αγγέλου στο στήθος, είναι ο τελευταίος άνθρωπος που περιμένει να δει η Σκάι μπαίνοντας στην αίθουσα συνεδριάσεων του ουρανοξύστη 35 και ο μοναδικός που υπόσχεται να σώσει την εταιρεία του πατέρα της από τη σίγουρη χρεοκοπία.
Με ένα αντάλλαγμα...
Η έλξη μεταξύ τους είναι πρωτόγνωρη και όσο κι αν εκείνη μάχεται να του αντισταθεί, ο Αλεξάντερ καταφέρνει γρήγορα να την παρασύρει σε μια ερωτική παρτίδα που μόνο ένας μπορεί να βγει νικητής. Η Σκάι υπόσχεται πως δε θα επιτρέψει ποτέ στον εαυτό της να ερωτευτεί έναν τόσο σκληρό και άκαρδο άντρα. Ο Αλεξάντερ υπόσχεται να μην την αφήσει ποτέ να δει τι κρύβεται πίσω από το σκληρό του προσωπείο.
Το παρελθόν του όμως επιστρέφει, για να του υπενθυμίσει πως καμία γυναίκα που αγαπά δεν είναι ασφαλής. Κι εκεί που η πόλη αρχίζει να μετατρέπεται σε μια απέραντη κόλαση, εκείνοι ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν τον δικό τους μικρό παράδεισο.




Η Οφηλία είναι απόφοιτος Πληροφορικής και εργάζεται ως web designer. Κατοικεί στην Αθήνα που λατρεύει, μαζί με τον σύντροφό της. Λατρεύει την μουσική, τα ροκ φεστιβάλ, την Αυστρία, τη Φλόρενς Γουέλτς, τον Ντέρμοτ Κένεντι, και η πρώτη της αγάπη είναι ο Δανός πρίγκιπας Άμλετ. Είναι ερωτευμένη με τον άτακτο Θεό Έρωτα και με τα λόγια του Σαίξπηρ: Θεέ μου, ξέρουμε τι είμαστε, μα δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνουμε.










1. Πες μας δυο λόγια για το βιβλίο σου.


Ο Έκπτωτος, είναι ένα ερωτικό μυθιστόρημα και το πρώτο της σειράς Erotica των εκδόσεων Silk. Μέσα απο τις σελίδες του, ταξιδεύουμε ως το Manhattan, γνωρίζουμε την Σκάι -ένα φαινομενικά “τέλειο” κορίτσι του Upper East Side, που ωστόσο παλεύει σκληρά με τις ακόμα νωπές πληγές της και την ακολουθούμε σε κάθε της βήμα καθώς παρασύρεται απο τον σκοτεινό παράδεισο του Αλεξάντερ Κέιν. Ο Αλεξάντερ είναι ένας άντρας σκληρός, σχεδόν απρόσωπος, με ένα ζοφερό παρελθόν να βαραίνει τις πλάτες του και ένα μυστικό που πρέπει πάση θυσία να διαφυλάξει. Η συνάντηση τους, πυροδοτεί ένα έντονο πάθος που μοιάζει αδύνατο να χαλιναγωγηθεί και τους προστάζει απειλητικά να αναμετρηθούν με τις χειρότερες αδυναμίες τους!


2. Ποια είναι η κυριότερη πηγή έμπνευσής σου και τι σε έκανε να ξεκινήσεις τη συγκεκριμένη ιστορία;


Ο πυρήνας της έμπνευσης μου είναι η μουσική. Ο μανδύας της, μερικοί πίνακες ζωγραφικής. Ο φλοιός της, λίγες στροφές από ποιήματα που λατρεύω.

Όλα αυτά, σε ένα γενικότερο πλαίσιο, λειτουργούν θεραπευτικά τόσο για την ψυχική μου υγεία όσο και για την διατήρηση της έμπνευσης μου.

Ο Έκπτωτος ωστόσο, γεννήθηκε εξαιτίας ενός Έκπτωτου! Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη, εξαιτίας του αγάλματος του εκπεσόντος αγγέλου που έχει σμιλέψει ο Ricardo Bellver και που κοσμεί με την άηχη κραυγή του το πάρκο Buen Retiro της Μαδρίτης. Όταν λοιπόν κοίταξα αυτό το άγαλμα για πρώτη φορά, άρχισα να σκέφτομαι τον αφόρητο πόνο που μπορεί να προκαλέσει η εξορία από τον ιδιωτικό μας παράδεισο και συνάμα την ευκολία της παρορμητικής απόφασης να υποταχθείς καθολικά σε μια παθιασμένη κόλαση!


3. Αν μπορούσες, τι συμβουλή θα έδινες στον εαυτό σου όταν ξεκίνησες να γράφεις;


Θα σας πω τις συμβουλές που θα έδινα σε κάποιον που ξεκινά τώρα να γράφει, βλέποντας στα μάτια του τον εαυτό μου πριν μερικά χρόνια: “Αν θες να πεις τις αλήθειες τους, θα πρέπει να πονέσεις όσο και εκείνοι. Αν θες να βρεις την φωνή σου, θα ματώσεις πάνω στα γραπτά σου. Μη τολμήσεις στιγμή να κοπιάρεις κάποιον άλλον. Ο κόσμος γύρω μας αναζητεί φωνές και όχι τιτιβίσματα! Μην διανοηθείς ούτε δευτερόλεπτο να εγκαταλείψεις τον αγώνα σου όταν βρεθείς μπροστά στο πρώτο σου εμπόδιο. Δεν θα είναι εύκολο. Τουναντίον. Θα είναι σκληρό και ορισμένες φορές αβάσταχτο. Πάντα όμως να θυμάσαι γιατί το κάνεις. Μη ξεχάσεις να γράφεις πρώτα για εσένα. Να το πονάς το έργο σου. Να το λαχταράς. Να ζεις μαζί του 24/7. Να αναπνέεις μέσα από αυτό, για να μπορέσεις κάποια στιγμή να δώσεις αυτή την ανάσα και σε κάποιον άλλον που τη χρειάζεται!”


Χμ…τώρα που το ξανασκέφτομαι δεν ξέρω κατά πόσο η νεότερη εκδοχή μου θα εκτιμούσε το “tough love” του τριαντατετράχρονου πια εαυτού μου! Ας υποκριθούμε όμως το αντίθετο!


4. Τι λογοτεχνικό είδος σού αρέσει να διαβάζεις και ποιο προτιμάς όταν γράφεις;


Αγαπώ την ποίηση, τα θεατρικά κείμενα και τα κλασικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Συνήθως, αργά το βράδυ θα με βρεις στην αγαπημένη μου πολυθρόνα αγκαλιά με τον Μάκβεθ, ενώ παραδίπλα μου θα ξεκουράζεται η Έμιλυ Ντίκινσον με τα ποιήματα της και σίγουρα κάτω από το μαξιλάρι μου θα κρύβεται ο Φιτζέραλντ και ο Λόρκα! Τώρα για το είδος που προτιμώ εγώ να γράφω, αυτό δεν είναι άλλο από το ερωτικό μυθιστόρημα. Ίσως η επαναστάτρια που κρύβω μέσα μου να γοητεύεται από το είδος που κάποτε θεωρούνταν απαγορευμένο και παράνομο!


5. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο σημαντικό σε μια ιστορία; Ο πρωταγωνιστής, οι δευτερεύοντες χαρακτήρες ή ο ανταγωνιστής;


Οι καταραμένοι! Εκείνοι που είναι ιδέες! Οι ατελείς! Οι ανθρώπινοι! Ανεξαρτήτως ποιον ρόλο κρατούν σε μια ιστορία.


6. Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να γράφεις;


Στην εφηβεία. Θυμάμαι είχα ένα κίτρινο τετράδιο που προορίζονταν για μαθηματικές εξισώσεις αλλά κατέληξε να φιλοξενεί την θύελλα που μαίνονταν μέσα στο στήθος μιας πραγματικά ατίθασης έφηβης!


7. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο κρίσιμο για την επίτευξη ενός καλού βιβλίου; Η ικανότητα γραφής, η φαντασία ή η σκληρή δουλειά;


Σκέφτομαι ένα τραγούδι αυτή τη στιγμή. Συγκεκριμένα το Kashmir των Zeppelin και αναρωτιέμαι αν θα ήταν το ίδιο σπουδαίο αν έλειπε κάτι από αυτά τα τρία που αναφέρετε. Αν δηλαδή ο Plant δεν είχε την απαραίτητη φαντασία για να εμπνευστεί τους στίχους ενώ οδηγούσε σε μια ερημική περιοχή στο Μαρόκο, ή αν έλειπε η σκληρή δουλειά από τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας για να δομηθεί η άρτια ενορχήστρωση του κομματιού. Όλα αλληλένδετα και όλα αλληλεξαρτώμενα λοιπόν, κατά την άποψη μου. Αν και νομίζω πως υπάρχει και κάτι ακόμα πέρα από την ικανότητα γραφής, τη φαντασία και τη σκληρή δουλειά.

Υπάρχει και το “Να το λέει η ψυχή σου με ουρλιαχτά στο μυαλό σου, για να γδέρνεις κατόπιν το χαρτί σου”. Θα το συναντήσεις και ως “Θεού Χάρισμα”


8. Γιατί γράφεις;


Για να μην εξημερωθεί ποτέ το πνεύμα μου και για να επαναστατώ απέναντι στη πεζή καθημερινότητα.

Γιατί είναι απίστευτα γοητευτικό να μπορείς να τρυπώσεις τα χρώματα σου σε έναν ξένο εγκέφαλο, με λίγες λέξεις μαύρου χρώματος τοποθετημένες σωστά σε ένα λευκό χαρτί!


9. Πρότεινε ένα βιβλίο που θεωρείς ότι πρέπει να διαβάσει κάθε συγγραφέας και ένα κάθε αναγνώστης.


Θα σας πω μόνο (και αυτό επειδή είναι περισσότερο του στυλ μου. Αλίμονο! Τον έρωτα εξυμνώ και εγώ με τα γραπτά μου!) πως ο κάθε ερωτευμένος, οφείλει να διαβάσει τον “Ματωμένο Γάμο“ του Λόρκα.

Ας αφήσουμε όμως στην άκρη τα πρέπει και ας διαβάζουμε ό,τι μας τραβά ανεξήγητα να το κρατήσουμε στα χέρια μας. Συγγραφείς και αναγνώστες! Ερωτευμένοι και μη!


10. Τι πρέπει να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;


Στο άμεσο μέλλον το επόμενο ερωτικό μας ταξίδι! Μια δυνατή ιστορία αγάπης με φόντο την νυχτερινή Αθήνα, και με soundtrack απο δύο εντελώς διαφορετικά είδη μουσικής! Έπειτα θα συνεχίσουμε δυναμικά, με στόχο να φτάσουμε σε όλους τους αναγνώστες εκεί έξω, που αναζητούν διακαώς να τρυπηθούν από τα βέλη του άτακτου φτερωτού Θεού!


11. Πώς μπορούν να επικοινωνήσουν οι αναγνώστες μαζί σου;


Θα με βρείτε σίγουρα στο Instagram, στο Facebook και στο προσωπικό μου website