Παρουσίαση Βιβλίου - Το Βασίλειο των Σκιών

Ο Μπιλ Μίλερ τα έχει όλα: μια όμορφη οικογένεια, ένα καινούργιο σπίτι, μια επιτυχημένη συγγραφική καριέρα – ίσως γι’ αυτό αρνείται να δεχτεί πως ο κόσμος του καταρρέει. Τερατώδη πλάσματα παραμονεύουν στις σκοτεινές γωνίες του σπιτιού του κι απόκοσμες παρουσίες τον ακολουθούν, στοιχειώνοντας τα βήματά του. Καθώς η υφή της πραγματικότητας αρχίζει να φθείρεται και όλο και περισσότερα αποτρόπαια όντα κάνουν την εμφάνισή τους, ο Μπιλ θα πρέπει να αμφισβητήσει όσα είχε ως δεδομένα, να αντιμετωπίσει τους φόβους του και να ατενίσει ό,τι κρύβεται στο σκοτάδι – στο αιώνιο έρεβος του Βασιλείου των Σκιών.

 

 

 

 

Ένα βιβλίο που από τις πρώτες σελίδες του αποφάσισα πως δεν θα διαβάσω ποτέ βράδυ, αλλά που εν τέλει στοίχειωσε τα όνειρά μου.

Ένα βιβλίο που με έκανε να νιώθω συγγραφικές τύψεις (όσοι συγγραφείς το διαβάσετε, θα καταλάβετε).

Ένα βιβλίο που με έκανε να αμφισβητήσω τη φιλία μου με τον Γιώργο Κωστόπουλο και την πνευματική του σταθερότητα.

Η ιστορία ακολουθεί τον Μπιλ Μίλερ, έναν συγγραφέα τρόμου, ο οποίος αρχίζει να έρχεται αντιμέτωπος με όλο και πιο παράξενες καταστάσεις. Σκοτεινά υπόγεια που κρύβουν περίεργα πλάσματα, παιδάκια που στοιχειώνουν άλλα παιδάκια, φυτά που δεν είναι φυτά… Ο Μπιλ νομίζει πως τρελαίνεται, αλλά έλα μου που όσα βλέπει δεν είναι προϊόντα της φαντασίας του. Μπρρ!

Το Βασίλειο των Σκιών είναι το αποτέλεσμα μιας πετυχημένης συνταγής τρόμου και έχει κάτι oldschool, το οποίο το καθιστά τέλειο για τους φαν του είδους και ιδανικό για όποιον θέλει να το δοκιμάσει.

Δεν μάντεψα πού θα κατέληγε η ιστορία, ενώ τα κλιφχάνγκερς ήταν ατέλειωτα. Από τη μέση και μετά είχε τόσα πολλά γεγονότα και ανατροπές, που, ενώ είχα κάποια σενάρια, δεν έπεσα μέσα. Σε όσα από τη γενική πλοκή κατάφερα να μαντέψω, δεν με πείραξε που ήταν έτσι, αντιθέτως μου άρεσε που τα είδα να συμβαίνουν όντως, γιατί αυτά ήταν που ταίριαζαν. Αλλά, πόσα «τι έκανε ο… *μπιπ*» είπα, ρε παιδιά. Αφήστε.

Overall, αν δεν φάνηκε ως τώρα, προτείνω ανεπιφύλακτα τα έργα του Γιώργου Κωστόπουλου. Διαβάστε τον, αγαπημένοι μου, για να τον κάνουμε όσο γνωστό του αρμόζει πια!

 

Αγγελίνα Παπαδημητρίου