Παρουσίαση Βιβλίου - Και μη χειρότερα

11 γυναίκες τελείως άγνωστες μεταξύ τους έχουν κάτι κοινό:
Έχουν ξεπεράσει σε χρόνο ρεκόρ τους πρώην τους και όλες τους με κόκκινο κραγιόν έχουν γράψει ένα quote που τις αντιπροσωπεύει στο καθρέπτη του δωματίου τους.
Μόνο μια ιστορία έχει άσχημο τέλος που το ακούμε σε καθημερινή βάση και δε θέλουμε ποτέ να τη ζήσουμε.

 

 

 

 

 

 

 

Το μη χειρότερα είναι ένα βιβλίο που δεν μπορώ να κατατάξω σε κάποιο είδος. Από τη μια πρόκειται για μια συλλογή διηγημάτων με κεντρικό άξονα τον χωρισμό. Έχει κάποια πιο ανάλαφρα και κωμικά στοιχεία, πρωταγωνιστές και κυρίως πρωταγωνίστριες. Ωστόσο, έχει μια ξεκάθαρη φωνή αφηγητή που στη συγκεκριμένη περίπτωση ταυτίζεται με τη φωνή της συγγραφέα, η οποία παραδίδει συμβουλές και σχολιάζει τον τρόπο αντιμετώπισης του εκάστοτε χωρισμού. Οπότε θα μπορούσε άνετα να είναι και ένα βιβλίο στα όρια της αυτο-βελτίωσης ή ένα βιβλίο "Πώς να ξεπεράσεις τον χωρισμό σου". Ένα ενδιαφέρον κράμα, λοιπόν, που φλερτάρει με διάφορα είδη και βρίσκεται στο μεταίχμιο. 

Τα διηγήματα είναι θα λέγαμε περιληπτικά και σύντομα, όπως και το ίδιο το βιβλίο. Μεγαλύτερη σημασία από την "πλοκή", η οποία είναι κοινή, έχει το μήνυμα που γράφουν οι 11 πρωταγωνίστριες. Και ποιος/ποια δεν έχει περάσει από έναν δύσκολο χωρισμό; Αξίζεις καλύτερα από αυτό! Αυτή η φράση συνοψίζει τέλεια το βιβλίο. 

Αγαπημένο σημείο: ο ex-από-εδώ! Όποτε το έβλεπα γραμμένο, με έπιαναν τα γέλια. 

Συνολικά, το και μη χειρότερα είναι ένα ανάλαφρο και σύντομο ανάγνωσμα, που θα σας αφήσει με 11 συμβουλές περί χωρισμού.