Παρουσίαση Βιβλίου - Αίμα από Ασήμι

Πώς θα ένιωθες αν ξυπνούσες στο απόλυτο σκοτάδι; Εκεί, όπου κρύβονται οι χειρότεροι φόβοι σου;

Η Ναντίν έχει από μικρή το χάρισμα να κλείνει τα μάτια και να ταξιδεύει με την ψυχή της στον αστρικό κόσμο. Μέχρις ότου, αυτό που ως τώρα τη βοηθούσε να ξεφεύγει από τις δυσκολίες μετατράπηκε σε κίνδυνο για την ίδια της την ύπαρξη. Στο τελευταίο της ταξίδι δεν επιστρέφει στο σώμα της, αλλά ξυπνά σε ένα μέρος ζοφερό, όπου το Σκότος κυριαρχεί και κρύβει πλάσματα βγαλμένα από τους πιο τρομακτικούς εφιάλτες.

Όμως, εκεί δεν είναι μόνη. Για πρώτη φορά στη ζωή της βρίσκεται μαζί με άλλους αποκομμένους αστρικούς ταξιδευτές, που μοιράζονται το ίδιο χάρισμα. Για πρώτη φορά νιώθει ότι ανήκει κάπου. Και παρ’ όλα αυτά, θα κάνει τα πάντα για να επιστρέψει στην κανονική της ζωή και στους ανθρώπους που αγαπά.

Πρέπει να δαμάσει τις νέες δυνάμεις που έχει αποκτήσει και να βοηθήσει το Φως στην αιώνια μάχη του, παραμένοντας σε έναν κόσμο όπου οι ισορροπίες είναι λεπτές, ενώ ένα και μόνο λάθος αρκεί για να χαθούν τα πάντα.Η Ναντίν καλείται να επιλέξει ανάμεσα στις δικές της επιθυμίες και στο να βοηθήσει σε μια αρχέγονη μάχη, όσο οι Δαίμονες καραδοκούν στο σκοτάδι, έτοιμοι να την κατασπαράξουν.

Διαβάζω το βιβλίο χρόνια, από τη στιγμή που ξεκίνησε να γράφεται (με άλλον, άκρως άτυχο τίτλο) μέχρι που κυκλοφόρησε και τα πράγματα που έχω να πω για το Αίμα από Ασήμι είναι πολλά.

Η ιστορία είναι ευφάνταστη, απόδειξη του τι μπορεί να επιτευχθεί από έναν άνθρωπο με έμπνευση και σκληρή δουλειά, ενδιαφέρουσα και καθηλωτική. Η Ακαδημία είναι ένα μέρος που θέλεις να επισκεφτείς ξανά και ξανά (τόσο που θα ήλπιζες να κάνεις και εσύ αστρικά ταξίδια), η Ναντίν είναι ίσως ο καλύτερος χαρακτήρας που θα μπορούσε να μας ξεναγίσει σε έναν κόσμο τόσο μακρινό και παράλληλα τόσο παρόμοιο με τον δικό μας, και ο Σεμπάστιαν (παρά το όνομα γάτας) είμαι σίγουρη ότι γρήγορα θα γίνει a fan favourite (που λέμε και στο χωριό μου).

Κοινώς, έχει δράση, σασπένς, είναι καλογραμμένο, πρωτότυπο και λείπει από τη βιβλιοθήκη σας. Δεν ξέρω τι άλλο περιμένετε να μάθετε.