Παρουσίαση Βιβλίου - Όσα ποτέ δεν ξεπεράσαμε

Ο ΝΟΞ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΣ, ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΡΑΜΑ.
Η ΝΑΟΜΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΥΦΗ ΠΟΥ ΤΟ ’ΣΚΑΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΞΕΝΩΜΕΝΗ ΔΙΔΥΜΗ ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ.
Η τακτοποιημένη ζωή της Ναόμι διαλύεται στην κυριολεξία.
Έχει εγκαταλείψει τον αρραβωνιαστικό της στα σκαλιά της εκκλησίας και έχει βρεθεί σε ένα άγνωστο μέρος για να βοηθήσει την παραβατική δίδυμη αδελφή της, την Τίνα. Εκεί όμως θα παγιδευτεί: χωρίς αυτοκίνητο, χωρίς δουλειά, χωρίς χρήματα, χωρίς σχέδιο δράσης και με μια εντεκάχρονη ανιψιά, την ύπαρξη της οποίας αγνοούσε εντελώς, στη φροντίδα της.
Όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια του Νοξ Μόργκαν, ενός τύπου με τατουάζ, μούσι και μόνιμα κακή διάθεση, που είναι αποφασισμένος να αποφεύγει τις ρομαντικές και απαιτητικές γυναίκες. Δεν μπορεί όμως παρά να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει τη δίνη των προβλημάτων της. Θα ασχοληθεί με τη νεοφερμένη ώσπου τα πράγματα να στρώσουν. Τουλάχιστον αυτό είναι το σχέδιό του πριν τα πράγματα γίνουν στ’ αλήθεια επικίνδυνα.

 

Η Ναόμι ξεκινά μια από τις χειρότερες μέρες της ζωής της με μαργαρίτες στα μαλλιά , φορώντας ακόμη το νυφικό της, ψάχνοντας απεγνωσμένα μια κούπα καφέ. Έχει φτάσει σε ένα χωριό θα λέγαμε για ελληνικά δεδομένα (μικρή πόλη το λένε στο βιβλίο), για να βρει τη δίδυμη αδερφή της, η οποία την προδίδει, της κλέβει τα πράγματα και της αφήνει την κόρη της, ενώ εκείνη έχει ήδη αρχίσει να τσακώνεται με έναν "Βίκινγκ". Η Ναόμι αναλαμβάνει να φροντίσει την ανιψιά της και μετακομίζει στο Νοκεμάουτ. Εκτός από οικονομικά προβλήματα, έχει να αντιμετωπίσει τον γκρινιάρη Νοξ και την απειλή της αδερφής της, Τίνα. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να τα ανακαλύψετε διαβάζοντας.

Το Όσα ποτέ δεν ξεπεράσαμε είναι ένα κατά βάση ρομαντικό βιβλίο, που σε σημεία ακροβατεί και πλησιάζει τη ρομαντική κωμωδία. Είναι γραμμένο από την οπτική και των δύο χαρακτήρων με κεφάλαια που εναλλάσσονται και δίνουν μια πληρέστερη εικόνα. Πρόκειται για ένα αρκετά ογκώδες βιβλίο, το οποίο διαβάζεται γρήγορα χάρη στον απλό και καθημερινό λόγο. Προσωπικά, θα το ήθελα μικρότερο, αφού ένιωσα πως έκανε κοιλιά σε μερικά κομμάτια, αλλά είναι σίγουρο πως όσες και όσοι "ερωτευτούν" τον Νοξ ή τη Ναόμι, θα θέλουν να διαβάσουν λίγο παραπάνω για εκείνους. 

Όσον αφορά το περιεχόμενο, δεν έλειψαν κλισέ και ορισμένες υπερβολές στις ερωτικές σκηνές, που με ξένισαν όταν συνειδητοποίησα πως οι πρωταγωνιστές είναι 37 και 43 ετών. Ίσως να ταίριαζαν αν ήταν πιο κοντά στα είκοσι. 

Συνολικά, θεωρώ πως το βιβλίο είχε δυνατά σημεία αλλά και αρκετές αδυναμίες, οι οποίες πιθανότατα δε θα "χτυπήσουν" στους λάτρεις του είδους. Μου άρεσε ωστόσο που διάβασα κάτι έχοντας την απόλυτη βεβαιότητα από την αρχή ότι όλα θα πάνε καλά (μετά τη Στέφανι Γκάρμπερ, έχω τραυματιστεί ψυχολογικά). 

Έλενα Παπαδοπούλου