Διπλή Παρουσίαση Βιβλίου - Το βασίλειο των δαιμόνων και Το βασίλειο των καταραμένων

Δύο αδερφές.

Μια στυγνή δολοφονία.

Η αναζήτηση για εκδίκηση που θα ανοίξει τις πύλες της ίδιας της Κόλασης…

Και ένα τοξικό ειδύλλιο.

Η Εμίλια και η δίδυμη αδερφή της, Βιτόρια, είναι στρέγκε – μάγισσες που ζουν μυστικά ανάμεσα στους ανθρώπους, μένοντας στην αφάνεια για να αποφεύγουν τις διώξεις.

Ένα βράδυ, η Βιτόρια δεν εμφανίζεται στην ώρα της για το σερβίρισμα του δείπνου στο φημισμένο οικογενειακό τους εστιατόριο στη Σικελία. Και πολύ σύντομα, η Εμίλια βρίσκει το πτώμα της πολυαγαπημένης της αδερφής… φρικτά ακρωτηριασμένο. Συντετριμμένη, η Εμίλια ξεκινάει να βρει τον δολοφόνο της αδερφής της και να πάρει εκδίκηση με κάθε κόστος. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα καταφύγει στη σκοτεινή μαγεία που είναι χρόνια απαγορευμένη.

Και τότε, η Εμίλια γνωρίζει τον Πρίγκιπα της Οργής – έναν από τους Διαβολικούς, τους πρίγκιπες της Κόλασης, που από τα παιδικά της χρόνια όλες οι ιστορίες την προειδοποιούσαν να μείνει μακριά του. Ο Πρίγκιπας της Οργής ισχυρίζεται ότι είναι με το μέρος της, ταγμένος από τον κύριό του να λύσει μια σειρά φόνων νεαρών γυναικών στο νησί. Μα με τους Διαβολικούς, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

«Κατάλαβα γιατί μερικοί πίστευαν ότι το φιλί των Διαβολικών ήταν εθιστικό. Κάθε φορά ένιωθα το έδαφος κάτω από τα πόδια μου να γίνεται ρευστό. Σαν να ήμασταν ένα κατακλυσμικό γεγονός που δεν θα έπρεπε να συμβεί.»

 

Με ιλλιγιώδη πορεία στο TikTok o δεύτερος τόμος φαντασίας της Kerri Maniscalco έχει σημειώσει πάνω από 40 εκατομμύρια views και έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Μία αδερφή. Δύο αμαρτωλοί πρίγκιπες. Αμέτρητες δολοπλοκίες με μια δόση εκδίκησης. Καλώς ήλθατε στην Κόλαση!

Θέλοντας να εκδικηθεί για τον χαμό της δίδυμης αδερφής της, η Εμίλια πούλησε την ψυχή της και ταξίδεψε, με τον αινιγματικό Πρίγκιπα της Οργής στο πλευρό της, στους Επτά Κύκλους, για να γίνει η Βασίλισσα των Δαιμόνων. Ο πρώτος, όμως, κανόνας της αυλής των Δαιμόνων είναι απλός: Μην εμπιστεύεσαι κανέναν. Γιατί όσο περισσότερο μένει η Εμίλια στην Κόλαση, αυτόν τον ελκυστικό φαύλο κόσμο, τόσο πιο ξεκάθαρο γίνεται ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Ακόμα και ο Πρίγκιπας της Οργής, ο άλλοτε σύμμαχός της, μπορεί να κρατάει μυστικά για την αληθινή του φύση. Και σύντομα η Εμίλια βρίσκεται αιχμάλωτη ανάμεσα στον Πρίγκιπα της Οργής και τον ακόμα μοχθηρότερο αδερφό του, τον Πρίγκιπα της Αλαζονείας, τον Βασιλιά των Δαιμόνων.

Πολυτελή παλάτια, φαντασμαγορικοί χοροί, δολοπλόκοι αυλικοί και αντικρουόμενα στοιχεία συνθέτουν το σκηνικό στο οποίο η Εμίλια προσπαθεί να ανακαλύψει τι πράγματι συνέβη στην αδερφή της, αλλά και να ξεκλειδώσει τα μυστήρια του δικού της παρελθόντος. Αρκεί όμως να καταφέρει να ξεφύγει από τις δικές της αμαρτίες…

Παρουσίαση πρώτου βιβλίου

To Βασίλειο των Δαιμόνων είναι ένα πρωτοπρόσωπο βιβλίο φαντασίας με ρομαντικά στοιχεία και μεγάλες δόσεις μαγείας που διαδραματίζεται στην Ιταλία. Αλήθεια, χρειάζεται να πω τίποτα άλλο;

Άντε καλά, θα πω, αλλά μόνο γιατί είμαι πολυλογού και έχω να πω πολλά για αυτό το βιβλίο, το οποίο λάτρεψα.

Το βιβλίο ακολουθεί μια 18χρονη μάγισσα, την Εμίλια, της οποίας η δίδυμη αδελφή δολοφονείται. Η Εμίλια, η οποία ήταν πάντα η πιο ήσυχη αδερφή, που σεβόταν τους κανόνες και τις προειδοποιήσεις της Νόνα, ακόμα και όταν δεν τις πίστευε εντελώς, ανακαλύπτει το πτώμα της αδερφής της και ορκίζεται να εκδικηθεί. Ορκίζεται να κάνει τα πάντα για να βρει τον ένοχο και να τον κάνει να πληρώσει για το φρικτό έγκλημα. Αγνοώντας τις προειδοποιήσεις της Νόνα, αποφασίζει να καλέσει έναν κατώτερο δαίμονα, όμως η επίκληση δεν πηγαίνει όπως την είχε σχεδιάσει. Καταλήγει να καλέσει έναν από τους Πρίγκιπες της Κόλασης, οι οποίοι πάντα πρωταγωνιστούσαν στις ιστορίες της Νόνα ως οι πιο μοχθηροί δαίμονες, πανίσχυροι και επικίνδυνοι. Ο Πρίγκιπας της Οργής δε φαίνεται τόσο εχθρικός εκ πρώτης όψεως και μια ασυνήθιστη συμφωνία ξεκινά. Θα καταφέρουν άραγε μαζί να ξετυλίξουν το μυστήριο των φόνων; Είναι στα αλήθεια τίποτα όπως φαίνεται;

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι λάτρεψα τη μαγεία, με τα ξόρκια, τα βότανα, τα πετράδια, τα γριμόρια και τα λατινικά. Το βιβλίο ήταν ευκολοδιάβαστο, γεμάτο twists (εντάξει δεν ήταν όλα τόσο τουίστ – έχω διαβάσει πολλά βιβλία) και κάποια κλισέ, που δε με ενόχλησαν ιδιαίτερα γιατί περιμένω εξέλιξη των χαρακτήρων στα επόμενα βιβλία. Το περίμενα λίγο πιο dark, αλλά το πρώτο βιβλίο ήταν περισσότερο young adult, ενώ η συνέχεια ξεφεύγει, οπότε ούτε αυτό με ξένισε. Το διάβασα πολύ ευχάριστα και περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο! 

 

Παρουσίαση δεύτερου βιβλίου 

Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς, η Εμίλια βρίσκεται κάπου αλλού, όχι στην Ιταλία (δε λέω πού, σπόιλ). Θα πρέπει να περάσει και πάλι από χίλια μύρια πάντα με τον ίδιο στόχο: να βρει ποιος σκότωσε την αδερφή της και να πάρει εκδίκηση. Οργισμένη, με περισσότερες γνώσεις και κατανόηση του κόσμου, η Εμίλια "δείχνει τα δόντια της" και προειδοποιεί τους δαίμονες και τους πρίγκιπες πως είναι υπολογίσιμη αντίπαλος και δεν πρέπει να την υποτιμούν. 

Το δεύτερο βιβλίο ήρθε και πόσο ΔΕΝ ήμουν έτοιμη αυτό! Οι αγαπημένες εκδόσεις Κλειδάριθμος μου άφησαν ένα "ραβασάκι" στο βιβλίο: Μην εμπιστεύεσαι κανέναν και πόσο θα έπρεπε να το είχα πάρει πιο σοβαρά! Οι ανατροπές σε αυτό το βιβλίο ήταν απλώς τέλειες! Έρχονταν στα ξαφνικά και για πέντε λεπτά έμενα με το στόμα ανοιχτό μέχρι να χωνέψω τη νέα πληροφορία και να προχωρήσω την ανάγνωση. Είμαι άτομο που ξεχνάει γρήγορα ό,τι διαβάζει αλλά αν μου βάλετε διαγώνισμα -και μάλιστα γεωγραφίας- θα αριστεύσω σας το λέω! Αγάπησα τη χημεία ανάμεσα στους χαρακτήρες, την ατμοσφαιρική γραφή, την εξέλιξη, τη μαγεία. ΌΛΑ. Εύκολα καλύτερη 5αδα για το 2023.

Ακόμη να το διαβάσετε; Έχετε χρόνο μέχρι να έρθει το 3 το φθινόπωρο.

Έλενα Παπαδοπούλου