Παρουσίαση Βιβλίου - Το βασίλειο των δαιμόνων

Δύο αδερφές.

Μια στυγνή δολοφονία.

Η αναζήτηση για εκδίκηση που θα ανοίξει τις πύλες της ίδιας της Κόλασης…

Και ένα τοξικό ειδύλλιο.

Η Εμίλια και η δίδυμη αδερφή της, Βιτόρια, είναι στρέγκε – μάγισσες που ζουν μυστικά ανάμεσα στους ανθρώπους, μένοντας στην αφάνεια για να αποφεύγουν τις διώξεις.

Ένα βράδυ, η Βιτόρια δεν εμφανίζεται στην ώρα της για το σερβίρισμα του δείπνου στο φημισμένο οικογενειακό τους εστιατόριο στη Σικελία. Και πολύ σύντομα, η Εμίλια βρίσκει το πτώμα της πολυαγαπημένης της αδερφής… φρικτά ακρωτηριασμένο. Συντετριμμένη, η Εμίλια ξεκινάει να βρει τον δολοφόνο της αδερφής της και να πάρει εκδίκηση με κάθε κόστος. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα καταφύγει στη σκοτεινή μαγεία που είναι χρόνια απαγορευμένη.

Και τότε, η Εμίλια γνωρίζει τον Πρίγκιπα της Οργής – έναν από τους Διαβολικούς, τους πρίγκιπες της Κόλασης, που από τα παιδικά της χρόνια όλες οι ιστορίες την προειδοποιούσαν να μείνει μακριά του. Ο Πρίγκιπας της Οργής ισχυρίζεται ότι είναι με το μέρος της, ταγμένος από τον κύριό του να λύσει μια σειρά φόνων νεαρών γυναικών στο νησί. Μα με τους Διαβολικούς, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

«Κατάλαβα γιατί μερικοί πίστευαν ότι το φιλί των Διαβολικών ήταν εθιστικό. Κάθε φορά ένιωθα το έδαφος κάτω από τα πόδια μου να γίνεται ρευστό. Σαν να ήμασταν ένα κατακλυσμικό γεγονός που δεν θα έπρεπε να συμβεί.»

 

To Βασίλειο των Δαιμόνων είναι ένα πρωτοπρόσωπο βιβλίο φαντασίας με ρομαντικά στοιχεία και μεγάλες δόσεις μαγείας που διαδραματίζεται στην Ιταλία. Αλήθεια, χρειάζεται να πω τίποτα άλλο;

Άντε καλά, θα πω, αλλά μόνο γιατί είμαι πολυλογού και έχω να πω πολλά για αυτό το βιβλίο, το οποίο λάτρεψα.

Το βιβλίο ακολουθεί μια 18χρονη μάγισσα, την Εμίλια, της οποίας η δίδυμη αδελφή δολοφονείται. Η Εμίλια, η οποία ήταν πάντα η πιο ήσυχη αδερφή, που σεβόταν τους κανόνες και τις προειδοποιήσεις της Νόνα, ακόμα και όταν δεν τις πίστευε εντελώς, ανακαλύπτει το πτώμα της αδερφής της και ορκίζεται να εκδικηθεί. Ορκίζεται να κάνει τα πάντα για να βρει τον ένοχο και να τον κάνει να πληρώσει για το φρικτό έγκλημα. Αγνοώντας τις προειδοποιήσεις της Νόνα, αποφασίζει να καλέσει έναν κατώτερο δαίμονα, όμως η επίκληση δεν πηγαίνει όπως την είχε σχεδιάσει. Καταλήγει να καλέσει έναν από τους Πρίγκιπες της Κόλασης, οι οποίοι πάντα πρωταγωνιστούσαν στις ιστορίες της Νόνα ως οι πιο μοχθηροί δαίμονες, πανίσχυροι και επικίνδυνοι. Ο Πρίγκιπας της Οργής δε φαίνεται τόσο εχθρικός εκ πρώτης όψεως και μια ασυνήθιστη συμφωνία ξεκινά. Θα καταφέρουν άραγε μαζί να ξετυλίξουν το μυστήριο των φόνων; Είναι στα αλήθεια τίποτα όπως φαίνεται;

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι λάτρεψα τη μαγεία, με τα ξόρκια, τα βότανα, τα πετράδια, τα γριμόρια και τα λατινικά. Το βιβλίο ήταν ευκολοδιάβαστο, γεμάτο twists (εντάξει δεν ήταν όλα τόσο τουίστ – έχω διαβάσει πολλά βιβλία) και κάποια κλισέ, που δε με ενόχλησαν ιδιαίτερα γιατί περιμένω εξέλιξη των χαρακτήρων στα επόμενα βιβλία. Το περίμενα λίγο πιο dark, αλλά το πρώτο βιβλίο ήταν περισσότερο young adult, ενώ η συνέχεια ξεφεύγει, οπότε ούτε αυτό με ξένισε. Το διάβασα πολύ ευχάριστα και περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο! 

Έλενα Παπαδοπούλου