Τριπλή Παρουσίαση Βιβλίου - Το βασίλειο των δαιμόνων, των καταραμένων και των διαβόητων

Δύο αδερφές.

Μια στυγνή δολοφονία.

Η αναζήτηση για εκδίκηση που θα ανοίξει τις πύλες της ίδιας της Κόλασης…

Και ένα τοξικό ειδύλλιο.

Η Εμίλια και η δίδυμη αδερφή της, Βιτόρια, είναι στρέγκε – μάγισσες που ζουν μυστικά ανάμεσα στους ανθρώπους, μένοντας στην αφάνεια για να αποφεύγουν τις διώξεις.

Ένα βράδυ, η Βιτόρια δεν εμφανίζεται στην ώρα της για το σερβίρισμα του δείπνου στο φημισμένο οικογενειακό τους εστιατόριο στη Σικελία. Και πολύ σύντομα, η Εμίλια βρίσκει το πτώμα της πολυαγαπημένης της αδερφής… φρικτά ακρωτηριασμένο. Συντετριμμένη, η Εμίλια ξεκινάει να βρει τον δολοφόνο της αδερφής της και να πάρει εκδίκηση με κάθε κόστος. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα καταφύγει στη σκοτεινή μαγεία που είναι χρόνια απαγορευμένη.

Και τότε, η Εμίλια γνωρίζει τον Πρίγκιπα της Οργής – έναν από τους Διαβολικούς, τους πρίγκιπες της Κόλασης, που από τα παιδικά της χρόνια όλες οι ιστορίες την προειδοποιούσαν να μείνει μακριά του. Ο Πρίγκιπας της Οργής ισχυρίζεται ότι είναι με το μέρος της, ταγμένος από τον κύριό του να λύσει μια σειρά φόνων νεαρών γυναικών στο νησί. Μα με τους Διαβολικούς, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

«Κατάλαβα γιατί μερικοί πίστευαν ότι το φιλί των Διαβολικών ήταν εθιστικό. Κάθε φορά ένιωθα το έδαφος κάτω από τα πόδια μου να γίνεται ρευστό. Σαν να ήμασταν ένα κατακλυσμικό γεγονός που δεν θα έπρεπε να συμβεί.»

 

Με ιλλιγιώδη πορεία στο TikTok o δεύτερος τόμος φαντασίας της Kerri Maniscalco έχει σημειώσει πάνω από 40 εκατομμύρια views και έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Μία αδερφή. Δύο αμαρτωλοί πρίγκιπες. Αμέτρητες δολοπλοκίες με μια δόση εκδίκησης. Καλώς ήλθατε στην Κόλαση!

Θέλοντας να εκδικηθεί για τον χαμό της δίδυμης αδερφής της, η Εμίλια πούλησε την ψυχή της και ταξίδεψε, με τον αινιγματικό Πρίγκιπα της Οργής στο πλευρό της, στους Επτά Κύκλους, για να γίνει η Βασίλισσα των Δαιμόνων. Ο πρώτος, όμως, κανόνας της αυλής των Δαιμόνων είναι απλός: Μην εμπιστεύεσαι κανέναν. Γιατί όσο περισσότερο μένει η Εμίλια στην Κόλαση, αυτόν τον ελκυστικό φαύλο κόσμο, τόσο πιο ξεκάθαρο γίνεται ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Ακόμα και ο Πρίγκιπας της Οργής, ο άλλοτε σύμμαχός της, μπορεί να κρατάει μυστικά για την αληθινή του φύση. Και σύντομα η Εμίλια βρίσκεται αιχμάλωτη ανάμεσα στον Πρίγκιπα της Οργής και τον ακόμα μοχθηρότερο αδερφό του, τον Πρίγκιπα της Αλαζονείας, τον Βασιλιά των Δαιμόνων.

Πολυτελή παλάτια, φαντασμαγορικοί χοροί, δολοπλόκοι αυλικοί και αντικρουόμενα στοιχεία συνθέτουν το σκηνικό στο οποίο η Εμίλια προσπαθεί να ανακαλύψει τι πράγματι συνέβη στην αδερφή της, αλλά και να ξεκλειδώσει τα μυστήρια του δικού της παρελθόντος. Αρκεί όμως να καταφέρει να ξεφύγει από τις δικές της αμαρτίες…

 

Δύο κατάρες.
Μία προφητεία.
Και μια αγάπη ισχυρότερη κι απ’ τη μοίρα…
Ζήτω ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Κόλασης.

Η Εμίλια είναι συγκλονισμένη ύστερα από την ανακάλυψη για την αδερφή της, τη Βιτόρια. Όμως προτού αντιμετωπίσει τους δαίμονες του παρελθόντος της, θέλει να διεκδικήσει τον βασιλιά της, τον γοητευτικό Πρίγκιπα της Οργής. Δεν επιθυμεί απλώς το κορμί του· θέλει την καρδιά και την ψυχή του – κάτι που ο αινιγματικός πρίγκιπας δεν μπορεί να της υποσχεθεί.

Όταν ένα υψηλόβαθμο μέλος του Οίκου της Απληστίας δολοφονείται, όλα τα στοιχεία δείχνουν προς τη Βιτόρια. Τώρα η Εμίλια θα κάνει τα πάντα για να εξιχνιάσει τις κατηγορίες ενάντια στην αδερφή  που πίστευε πως γνώριζε.

Μαζί, η Εμίλια και ο Πρίγκιπας της Οργής θα παίξουν ένα αμαρτωλό παιχνίδι εξαπάτησης για να διαλευκάνουν τον φόνο και να σταματήσουν τις αναταραχές που ελλοχεύουν ανάμεσα στις μάγισσες, τους δαίμονες, τους αλλόμορφους, και τους πιο ύπουλους εχθρούς όλων: τις Διαβόητες. Κάποτε είχαν προειδοποιήσει την Εμίλια πως όταν επρόκειτο για τους Διαβολικούς, τα φαινόμενα απατούσαν. Μήπως, όμως, οι πραγματικοί κακοί βρίσκονταν εξαρχής πολύ πιο κοντά;

Η Kerri Maniscalco, η συγγραφέας μπεστ σέλερ των New York Times, μας χαρίζει μια ιστορία γεμάτη καυτό αισθησιασμό, αισθαντικά μυστικά και απρόσμενες ανατροπές στον αξέχαστο επίλογο της τριλογίας του Βασιλείου των Δαιμόνων.

 

Παρουσίαση πρώτου βιβλίου

To Βασίλειο των Δαιμόνων είναι ένα πρωτοπρόσωπο βιβλίο φαντασίας με ρομαντικά στοιχεία και μεγάλες δόσεις μαγείας που διαδραματίζεται στην Ιταλία. Αλήθεια, χρειάζεται να πω τίποτα άλλο;

Άντε καλά, θα πω, αλλά μόνο γιατί είμαι πολυλογού και έχω να πω πολλά για αυτό το βιβλίο, το οποίο λάτρεψα.

Το βιβλίο ακολουθεί μια 18χρονη μάγισσα, την Εμίλια, της οποίας η δίδυμη αδελφή δολοφονείται. Η Εμίλια, η οποία ήταν πάντα η πιο ήσυχη αδερφή, που σεβόταν τους κανόνες και τις προειδοποιήσεις της Νόνα, ακόμα και όταν δεν τις πίστευε εντελώς, ανακαλύπτει το πτώμα της αδερφής της και ορκίζεται να εκδικηθεί. Ορκίζεται να κάνει τα πάντα για να βρει τον ένοχο και να τον κάνει να πληρώσει για το φρικτό έγκλημα. Αγνοώντας τις προειδοποιήσεις της Νόνα, αποφασίζει να καλέσει έναν κατώτερο δαίμονα, όμως η επίκληση δεν πηγαίνει όπως την είχε σχεδιάσει. Καταλήγει να καλέσει έναν από τους Πρίγκιπες της Κόλασης, οι οποίοι πάντα πρωταγωνιστούσαν στις ιστορίες της Νόνα ως οι πιο μοχθηροί δαίμονες, πανίσχυροι και επικίνδυνοι. Ο Πρίγκιπας της Οργής δε φαίνεται τόσο εχθρικός εκ πρώτης όψεως και μια ασυνήθιστη συμφωνία ξεκινά. Θα καταφέρουν άραγε μαζί να ξετυλίξουν το μυστήριο των φόνων; Είναι στα αλήθεια τίποτα όπως φαίνεται;

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι λάτρεψα τη μαγεία, με τα ξόρκια, τα βότανα, τα πετράδια, τα γριμόρια και τα λατινικά. Το βιβλίο ήταν ευκολοδιάβαστο, γεμάτο twists (εντάξει δεν ήταν όλα τόσο τουίστ – έχω διαβάσει πολλά βιβλία) και κάποια κλισέ, που δε με ενόχλησαν ιδιαίτερα γιατί περιμένω εξέλιξη των χαρακτήρων στα επόμενα βιβλία. Το περίμενα λίγο πιο dark, αλλά το πρώτο βιβλίο ήταν περισσότερο young adult, ενώ η συνέχεια ξεφεύγει, οπότε ούτε αυτό με ξένισε. Το διάβασα πολύ ευχάριστα και περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο! 

 

Παρουσίαση δεύτερου βιβλίου 

Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς, η Εμίλια βρίσκεται κάπου αλλού, όχι στην Ιταλία (δε λέω πού, σπόιλ). Θα πρέπει να περάσει και πάλι από χίλια μύρια πάντα με τον ίδιο στόχο: να βρει ποιος σκότωσε την αδερφή της και να πάρει εκδίκηση. Οργισμένη, με περισσότερες γνώσεις και κατανόηση του κόσμου, η Εμίλια "δείχνει τα δόντια της" και προειδοποιεί τους δαίμονες και τους πρίγκιπες πως είναι υπολογίσιμη αντίπαλος και δεν πρέπει να την υποτιμούν. 

Το δεύτερο βιβλίο ήρθε και πόσο ΔΕΝ ήμουν έτοιμη αυτό! Οι αγαπημένες εκδόσεις Κλειδάριθμος μου άφησαν ένα "ραβασάκι" στο βιβλίο: Μην εμπιστεύεσαι κανέναν και πόσο θα έπρεπε να το είχα πάρει πιο σοβαρά! Οι ανατροπές σε αυτό το βιβλίο ήταν απλώς τέλειες! Έρχονταν στα ξαφνικά και για πέντε λεπτά έμενα με το στόμα ανοιχτό μέχρι να χωνέψω τη νέα πληροφορία και να προχωρήσω την ανάγνωση. Είμαι άτομο που ξεχνάει γρήγορα ό,τι διαβάζει αλλά αν μου βάλετε διαγώνισμα -και μάλιστα γεωγραφίας- θα αριστεύσω σας το λέω! Αγάπησα τη χημεία ανάμεσα στους χαρακτήρες, την ατμοσφαιρική γραφή, την εξέλιξη, τη μαγεία. ΌΛΑ. Εύκολα καλύτερη 5αδα για το 2023.

Παρουσίαση τρίτου βιβλίου 

Βαδίζω σε δύσκολα μονοπάτια τώρα. Τι να πω που να μην είναι σπόιλ του πρώτου ή δεύτερου βιβλίου; Δεν υπάρχει κάτι, δυστυχώς, οπότε θα μιλήσω λιγάκι γενικά για το τελείωμα της σειράς και την αναγνωστική μου εμπειρία, για να μη με πάρετε με τις πέτρες. 

Το βασίλειο των διαβόητων ήταν το τέλειο κλείσιμο της τριλογίας αλλά όχι του κόσμου (θα υπάρξουν περισσότερες ιστορίες στο ίδιο μαγικό σύμπαν). Η Εμίλια ανακαλύπτει επιτέλους ακριβώς ποια είναι, τι δυνάμεις έχει, τι συμβαίνει με τις αναμνήσεις της και την κατάρα. Όλα αρχίζουν και παίρνουν τον δρόμο τους. Να περιμένετε πολλές αποκαλύψεις, μυστήριο, μπόλικο spice και διάχυτο ερωτισμό. Να περιμένετε λυρικότητα στον λόγο, προσεγμένη μετάφραση, και νέους αμαρτωλούς πρίγκιπες. 

Συνολικά, και μιλώντας πλέον για μια ολοκληρωμένη τριλογία, θα ήθελα να πω πως, αν σας αρέσει η φαντασία με μεγάλες δόσεις ρόμανς, η μαγεία, τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα και η κοσμοπλασία με πιο μικρές δόσεις, αυτή η σειρά είναι για σας. Πραγματικά τα έχει όλα, διαβάζεται πανεύκολα, σε κρατάει μονίμως στο σκοτάδι και σε κάνει να θες να διαβάσεις επειγόντως τη συνέχεια.

Έλενα Παπαδοπούλου