Συνέντευξη με την Τίνα Α. Μιχαηλίδου

Πώς θα ήταν η ζωή σου αν μέσα από ένα Σημειωματάριο έβλεπες και διάβαζες διάφορα quotes για πρώην, νυν, χωρισμούς και εσύ παράλληλα κατέγραφες τα δικά σου συναισθήματα;

Πώς θα σου φαινόταν κάθε φορά που έχεις την ανάγκη να εκφραστείς να πιάνεις στα χέρια σου το Σημειωματάριο, να βρίσκεις δύναμη, να χαμογελάς αληθινά, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές σου;

Oι χωρισμοί άλλωστε δεν είναι πάντα ανώδυνοι, είναι και επώδυνοι. Σημασία έχει εμείς να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και να σταθούμε ξανά στα πόδια μας.
Ετοιμάσου λοιπόν να ζήσουμε μαζί αυτό το υπέροχο ταξίδι, συντροφιά με το Σημειωματάριό μου και την καταγραφή των συναισθημάτων σου, παρέα με τα quotes μου.

Και μην ξεχνάς πως πρέπει να πάντα να χαμογελάς αληθινά, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές σου, διότι σου αξίζει και γιατί σου πάει!!!






Γεννημένη στη Λευκωσία της Κύπρου εδώ και χρόνια γράφει για σχέσεις και χωρισμούς σε site και περιοδικά,καθώς και στο δικό της site www.tinamichaelidou.gr.

Αγαπάει να βοηθάει τους ανθρώπους και να τους κάνει να χαμογελάνε,άλλωστε το moto της είναι :

"Να χαμογελάς πάντα αληθινά, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές σου,διότι σου αξίζει και γιατί σου πάει."








1. Πες μας δυο λόγια για το βιβλίο σου.

"Το "Και Μη Χειρότερα!" είναι το 1ο μου βιβλίο & εκδόθηκε από τις Εκδόσεις 24 Γράμματα. Έχει να κάνει με ιστορίες 11 γυναικών,όπου χωρίζουν & βρίσκουν τρόπο να προχωρήσουν την ζωή τους παρακάτω.

Το 2ο μου βιβλίο από τις Εκδόσεις Υδρόπλανο είναι Ημερολόγιο με τίτλο "Ερωτευτείτε καταλλήλους & όχι ακαταλλήλους" & έχει μέσα διάφορα quotes & δίπλα στις κενές σελίδες μπορεί μια κοπέλα να καταγράφει τα δικά της συναισθήματα."

Το 3ο μου βιβλίο από τις Εκδόσεις Διάνοια είναι Σημειωματάριο με τίτλο “Του (α)κατάλληλου το χάλι…το ποδοπάτησα με χάρη!” και έχει μέσα δικά μου quotes και του μπαμπά μου -δυστυχώς τον έχω χάσει- όπου “έμπλεκε” την καρδιολογία -ήταν Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας-με τις πληγωμένες καρδιές.

Σε αυτό το Σημειωματάριο και πάλι ο καθένας μπορεί να καταγράψει όσα νιώθει.


2. Ποια είναι η κυριότερη πηγή έμπνευσής σου και τι σε έκανε να ξεκινήσεις τη συγκεκριμένη ιστορία;


"Η κυριότερη πηγή έμπνευσής μου ήταν οι δικοί μου πρώην, οι δικοί μου χωρισμοί.Οπότε & για τα δυο βιβλία μου εμπνεύστηκα από τους χωρισμούς μου, από εκείνη την τοξική σχέση που μου άλλαξε τη ζωή & ήθελα να βοηθήσω και άλλες χωρισμένες κοπέλες στο να ξεπεράσουν τον δικό τους χωρισμό."


3. Αν μπορούσες, τι συμβουλή θα έδινες στον εαυτό σου όταν ξεκίνησες να γράφεις;


'''Οταν ξεκίνησα να γράφω η καλύτερη συμβουλή που έδωσα στον εαυτό μου ήταν : "Γράψε αυτό που λαχταράει η ψυχή σου!"


4. Τι λογοτεχνικό είδος σού αρέσει να διαβάζεις και ποιο προτιμάς όταν γράφεις;


"Διαβάζω πολύ βιβλία τρόμου-θρίλερ τα αγαπώ πάρα πολύ.

Εγώ γράφω πιο λογοτεχνικά με συμβουλές μέσα ,γενικά παντρεύω τα περισσότερα είδη μέσα στα βιβλία μου."


5. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο σημαντικό σε μια ιστορία; Ο πρωταγωνιστής, οι δευτερεύοντες χαρακτήρες ή ο ανταγωνιστής;


"Για μένα σε μια ιστορία παίζει μεγάλο ρόλο ο πρωταγωνιστής για αυτό και στις ιστορίες μου παίζουν μεγάλο ρόλο οι ηρωίδες μου."


6. Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να γράφεις;


"Από μικρή που με θυμάμαι έγραφα ασταμάτητα.Στα 23 μετά από τον χωρισμό μου ξεκίνησα το πρώτο μου βιβλίο, αλλά μου πήρε πολλά χρόνια για να το εκδώσω."


7. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο κρίσιμο για την επίτευξη ενός καλού βιβλίου; Η ικανότητα γραφής, η φαντασία ή η σκληρή δουλειά;


"Νομίζω ότι είναι μια μίξη όλων αυτών, όλα χρειάζονται για να είναι ένα βιβλίο καλό."


8. Γιατί γράφεις;


"Γιατί θέλω να κάνω τους ανθρώπους να χαμογελάνε αληθινά, ακόμα & στις πιο δύσκολες στιγμές τους. Ήθελα πάντα να βοηθάω τις χωρισμένες να ξεπερνάνε τον χωρισμό τους,να προχωράνε παρακάτω,να βρίσκουν δύναμη να φεύγουν από μια τοξική σχέση.Και πραγματικά χαίρομαι που πλέον βοηθάω & άντρες,διότι είναι ένα δύσκολο κοινό."


9. Πρότεινε ένα βιβλίο που θεωρείς ότι πρέπει να διαβάσει κάθε συγγραφέας και ένα κάθε αναγνώστης.


"Και για συγγραφέα & για αναγνώστη προτείνω τα βιβλία της κ.Τσεμπερλίδου!"


10. Τι πρέπει να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;


"Σίγουρα θα περιμένετε & άλλα βιβλία,αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα καθώς δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τον Εκδοτικό μου Οίκο."


11. Πώς μπορούν να επικοινωνήσουν οι αναγνώστες μαζί σου;


"Μπορούν να με βρουν στα:


Facebook Page: It's My Life By Tina Michaelidou

Instagram: michaelidou_tina