Μπορούν τρεις άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι να αλλάξουν ο ένας τη ζωή του άλλου μέσα σε λιγότερο από είκοσι τέσσερις ώρες;
Η Κυριακή, σύντροφος ενός διαβόητου,
επικηρυγμένου ληστή, έρχεται αντιμέτωπη με εγκλήματα θαμμένα στο
παρελθόν όταν καλείται να αναλάβει δράση για να προστατέψει την
τετράχρονη κόρη της.
Η Ζωή, γνωστή παρουσιάστρια της
τηλεόρασης, βλέπει την κοσμοθεωρία της να καταρρέει όταν, αντί να
καταφύγει σε ένα ακόμη τέλειο ψέμα, επιλέγει να αποδεχτεί την αλήθεια
για το γάμο και την καριέρα της.
Η Ασημίνα, έχοντας έρθει περισσότερες από
μία φορές αντιμέτωπη με το θάνατο, συνειδητοποιεί πως η έσχατη
προσπάθειά της για σωτηρία ίσως είναι στην πραγματικότητα ο χειρότερός
της εφιάλτης.
Ο χρόνος κυλά αντίστροφα και για τις τρεις, τα όρια ανάμεσα στο
θύτη και το θύμα εξαϋλώνονται και η λύτρωση μοιάζει να απομακρύνεται
κάθε στιγμή.
Ώσπου οι δρόμοι τους συναντιούνται.
Τελικά είναι πολύ πιο εύκολο να βλέπεις το μέλλον σου
να γκρεμίζεται μπροστά σου, παρά ν’ ακούς το παρελθόν σου να γκρεμίζεται
πίσω σου.
Ο Γιώργος Αγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε Αγγλική
Γλώσσα και Φιλολογία με ειδίκευση στη Λογοτεχνία και τον Πολιτισμό. Έχει
πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα του Πολιτισμού και του
Κινηματογράφου. Η τριλογία fantasy Η Αυτοκρατορία του Φεγγαριού
(2015-2017) ήταν το πρώτο του λογοτεχνικό έργο. Το 2017, υπέγραψε το
σενάριο της δημοφιλούς παράστασης Δικός Σου, η οποία απέσπασε το βραβείο
κοινού στα 6α Queer Theater Awards. Το 2018, το μικρού μήκους σενάριό
του Cicada εκδόθηκε στο Χόλιγουντ και απέσπασε σειρά βραβείων και
διακρίσεων (Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου Μικρού Μήκους και Βραβείο
Courage & Fortitude στο Fresh Voices Screenplay Competition 2018-2019, Επίσημη Επιλογή στο Orlando Film Festival 2019 κ.ά.). Το 2020 εκδόθηκε στο Λος Άντζελες το σενάριό του Stigma, ενώ κυκλοφόρησε online η ταινία μικρού μήκους Morosis. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα λογοτεχνικών συλλογών. Εργάζεται ως μεταφραστής λογοτεχνικών βιβλίων και παιδικών τηλεοπτικών σειρών και ως επιμελητής στον ιστότοπο Will o’Wisps. Συνεργάζεται εθελοντικά με τη θεατρική και κινηματογραφική ομάδα της Κιβωτού του Κόσμου.
Courage & Fortitude στο Fresh Voices Screenplay Competition 2018-2019, Επίσημη Επιλογή στο Orlando Film Festival 2019 κ.ά.). Το 2020 εκδόθηκε στο Λος Άντζελες το σενάριό του Stigma, ενώ κυκλοφόρησε online η ταινία μικρού μήκους Morosis. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα λογοτεχνικών συλλογών. Εργάζεται ως μεταφραστής λογοτεχνικών βιβλίων και παιδικών τηλεοπτικών σειρών και ως επιμελητής στον ιστότοπο Will o’Wisps. Συνεργάζεται εθελοντικά με τη θεατρική και κινηματογραφική ομάδα της Κιβωτού του Κόσμου.
1. Πες μας δυο λόγια για το βιβλίο σου.
Οι Ζωές στο Αντίθετο Ρεύμα είναι η πρώτη μου «περιπέτεια» εκτός του χώρου του φανταστικού. Είναι ένα crime thriller που παρακολουθεί τις ζωές τριών παντελώς διαφορετικών μεταξύ τους γυναικών, καθώς οι δρόμοι τους συναντιούνται με απροσδόκητο τρόπο. Εντός είκοσι τεσσάρων ωρών, αυτές οι ηρωίδες, ή μάλλον αντιηρωίδες, η σύντροφος ενός επικηρυγμένου ληστή τραπεζών, μια γνωστή παρουσιάστρια της τηλεόρασης και μια κοπέλα εθισμένη στα ναρκωτικά, καλούνται να πάρουν αποφάσεις που θα καθορίσουν τις ζωές όχι μόνο των ίδιων αλλά και των δύο άλλων απρόσμενων συνοδοιπόρων τους στο αντίθετο ρεύμα.
2. Ποια είναι η κυριότερη πηγή έμπνευσής σου και τι σε έκανε να ξεκινήσεις τη συγκεκριμένη ιστορία;
Πάντα εμπνέομαι απ’ τη ζωή. Από ιστορίες που ακούω, πράγματα που βλέπω και μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Οι Ζωές στο Αντίθετο Ρεύμα είναι ένα αμάλγαμα καταστάσεων και αφηγήσεων που τρύπωσαν στον νου μου, έμειναν για καιρό καταχωνιασμένες στα συρτάρια της μνήμης, και κάπως ο χορός του ασυνείδητου έμπλεξε σ’ αυτή την τριπλή ιστορία. Αν έπρεπε να ορίσω έναν πυλώνα του συγκεκριμένου βιβλίου, αυτός είναι οι φάκελοι των υποθέσεων της μητέρας μου, ποινικής δικηγόρου, που χάρισαν στις Ζωές στο Αντίθετο Ρεύμα την κεντρική τους μυθιστορηματική πορεία.
3. Αν μπορούσες, τι συμβουλή θα έδινες στον εαυτό σου όταν ξεκίνησες να γράφεις;
Η αλήθεια είναι πως ως διαδικασία, η συγγραφή έχει αλλάξει ελάχιστα για εμένα τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια, απ’ όταν ξεκίνησα να γράφω δηλαδή το πρώτο μου μυθιστόρημα. Μια συμβουλή που μου έδωσε τότε στις αρχές ο παππούς μου, και την οποία προσπαθώ να τηρώ ακόμα και σήμερα, είναι οι «μικρές, στρωτές προτάσεις». Μια άλλη στην οποία κατέληξα μόνος μου είναι πως «ό,τι βαριέσαι να γράψεις, σίγουρα ο αναγνώστης θα βαρεθεί να το διαβάσει». Πέραν αυτών, όλα τα λάθη, οι αποτυχημένες απόπειρες, οι πειραματισμοί, είναι αυτά που με οδήγησαν στο συγγραφικό μου παρόν, οπότε δεν είμαι σίγουρος αν κάποια σχετική συμβουλή τότε θα είχε θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο. Άλλωστε, μαθαίνουμε περισσότερα απ’ τις αποτυχίες μας παρά απ’ τις επιτυχίες και, προσωπικά, ισχυρογνώμων καθώς είμαι, πάντα καταλήγω να μαθαίνω παθαίνοντας.
4. Τι λογοτεχνικό είδος σού αρέσει να διαβάζεις και ποιο προτιμάς όταν γράφεις;
Κατά περιόδους έχω αγαπήσει κι επενδύσει αναγνωστικό χρόνο σε διάφορα λογοτεχνικά είδη, μια κίνηση που έχω συνειδητοποιήσει πως είναι κυκλική. Αυτή την περίοδο απολαμβάνω την ανάγνωση αστυνομικών μυθιστορημάτων και ψυχολογικών θρίλερ, ενώ δεν λέω ποτέ όχι σε ένα καλό βιβλίο τρόμου. Και συγγραφικά, λοιπόν, αυτή την περίοδο βρίσκομαι στο μεταίχμιο αυτών των δύο ειδών.
5. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο σημαντικό σε μια ιστορία; Ο πρωταγωνιστής, οι δευτερεύοντες χαρακτήρες ή ο ανταγωνιστής;
Δύσκολη κι ενδιαφέρουσα ερώτηση. Άλλωστε, σε πολλές απ’ τις καλύτερες ιστορίες ο ανταγωνιστής είναι ο ίδιος ο πρωταγωνιστής, αντίπαλος του εαυτού του, ή μια αφηρημένη έννοια όπως ο χρόνος. Ταυτόχρονα, οι δευτερεύοντες χαρακτήρες και οι αλληλεπιδράσεις τους με τον/τους πρωταγωνιστή/ες είναι ενδεχομένως αυτές που μας αποκαλύπτουν τα περισσότερα για το χαρακτήρα του/τους. Αν έπρεπε να διαλέξω, σαφώς, θα έλεγα ο πρωταγωνιστής, καθώς κατά τη γνώμη μου, κομβικό χαρακτηριστικό ενός καλού βιβλίου είναι η συναισθηματική ταύτιση του αναγνώστη με τον ήρωα.
6. Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να γράφεις;
Ξεκίνησα να γράφω παραμύθια ήδη απ’ το δημοτικό. Ανέκαθεν με γοήτευε η δημιουργία ιστοριών και κόσμων. Το πρώτο μου μυθιστόρημα ξεκίνησα να το γράφω στη δευτέρα γυμνασίου, σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών. Πριν από δεκατέσσερα, δηλαδή, χρόνια!
7. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο κρίσιμο για την επίτευξη ενός καλού βιβλίου; Η ικανότητα γραφής, η φαντασία ή η σκληρή δουλειά;
Κι άλλη δύσκολη ερώτηση. Για να ολοκληρώσει κάποιος ένα βιβλίο, απαιτούνται σκληρή δουλειά, αφοσίωση και χρονική δέσμευση. Ο βαθμός αυτών, φυσικά, καθορίζεται από τον ίδιο το συγγραφέα, την εμπειρία του αλλά και το θέμα του εκάστοτε βιβλίου -κάποια βιβλία χρειάζονται μήνες έρευνας ενώ κάποια άλλα πηγάζουν από προσωπικά βιώματα-, και ενδεχομένως δεν είναι τόσο ευδιάκριτος στο τελικό κείμενο. Τώρα, κατά τη γνώμη μου, η φαντασία και η ικανότητα γραφής είναι ως επί το πλείστον εγγενή χαρακτηριστικά, τα οποία σαφώς μπορούν να καλλιεργηθούν μέσω της ανάγνωσης, ωστόσο δεν μπορούν, κατ’ εμέ, να διδαχθούν εκ του μηδενός. Ένα βιβλίο με εξαιρετική πλοκή, αν είναι κακογραμμένο καθίσταται δυσανάγνωστο. Απ’ την άλλη, ένα καλογραμμένο βιβλίο με «αδούλευτη» ή τετριμμένη πλοκή είναι σαφώς ανιαρό. Οπότε ο συνδυασμός αυτών των δύο είναι κρίσιμος για το εάν ένα βιβλίο θα είναι καλό ή όχι. Αν έπρεπε, ωστόσο, να διαλέξω μόνο ένα, θα επέλεγα την ικανότητα γραφής, διότι προσωπικά όσο ενδιαφέρουσα κι αν είναι η πλοκή ή η κοσμοπλασία, αν ο λόγος δεν ρέει, δυσκολεύομαι να «βυθιστώ» αναγνωστικά.
8. Γιατί γράφεις;
Γράφω γιατί δεν μπορώ να μη γράφω. Ανέκαθεν ήμουν περίεργος· μικρός έκανα συνέχεια ερωτήσεις, για το τι είναι το ένα και τι το άλλο, και τι θα συνέβαινε αν αυτό δεν ήταν έτσι και ήταν αλλιώς. Έτσι γεννιούνται διαρκώς στο μυαλό μου ιστορίες η οποίες αποζητούν διέξοδο. Επίσης γράφω γιατί λατρεύω να διαβάζω. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαι συγγραφέας-αναγνώστης· πέρα από βασικά στοιχεία των χαρακτήρων και της πλοκής, ανακαλύπτω την εξέλιξη της ιστορίας γράφοντας. Διπλή απόλαυση, λοιπόν!
9. Πρότεινε ένα βιβλίο που θεωρείς ότι πρέπει να διαβάσει κάθε συγγραφέας και ένα κάθε αναγνώστης.
Η ανάγνωση για εμένα είναι απόλαυση. Είναι ζήτημα «θέλω» και όχι «πρέπει. Οπότε, πέρα απ’ το ότι είναι καλό ένας συγγραφέας να εντρυφήσει στο είδος που επιθυμεί να γράψει κάθε φορά, πιστεύω ότι ο καθένας «πρέπει» να διαβάζει ό,τι «θέλει» και τον ευχαριστεί. Ένα βιβλίο, άλλωστε, που σ’ εμένα μπορεί να περάσει αδιάφορο, σε κάποιον άλλο μπορεί να ανατρέψει ολόκληρη την κοσμοθεωρία του, ή και αντίστροφα.
10. Τι πρέπει να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;
Πολλά και διάφορα! Πάντα μου αρέσει να πειραματίζομαι και να δοκιμάζω νέα πράγματα, σε συνάρτηση με την εκάστοτε περίοδο της ζωής μου και των κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων, φυσικά. Το φθινόπωρο του 2023 θα κυκλοφορήσει το επόμενό μου βιβλίο, και αν και ακόμη δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλά, μπορώ να πω ότι ανήκει στο είδος του γοτθικού τρόμου και ανυπομονώ πολύ να το μοιραστώ με τον κόσμο! Σειρά έχει ένα πάλι διαφορετικό βιβλίο, στο γνώριμο είδος του crime thriller στο οποίο ανήκουν και οι Ζωές, με θέμα αυτή τη φορά το προσφυγικό. Σαφώς, ο κύκλος των Ζωών δεν έχει κλείσει, και ελπίζω σύντομα να είμαι σε θέση να ανακοινώσω περισσότερα σχετικά με όμορφα πράγματα που ετοιμάζονται!
11. Πώς μπορούν να επικοινωνήσουν οι αναγνώστες μαζί σου;
Οι αναγνώστες, και όχι μόνο, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου στην προσωπική μου σελίδα στο facebook Γιώργος Αγγελίδης / George Aggelidis ή, ακόμα καλύτερα, στο instagram μου @georgeaggelidisauthor! Τα dm μου είναι πάντα ανοιχτά για φίλους αναγνώστες και συγγραφείς!
Οι Ζωές στο Αντίθετο Ρεύμα είναι η πρώτη μου «περιπέτεια» εκτός του χώρου του φανταστικού. Είναι ένα crime thriller που παρακολουθεί τις ζωές τριών παντελώς διαφορετικών μεταξύ τους γυναικών, καθώς οι δρόμοι τους συναντιούνται με απροσδόκητο τρόπο. Εντός είκοσι τεσσάρων ωρών, αυτές οι ηρωίδες, ή μάλλον αντιηρωίδες, η σύντροφος ενός επικηρυγμένου ληστή τραπεζών, μια γνωστή παρουσιάστρια της τηλεόρασης και μια κοπέλα εθισμένη στα ναρκωτικά, καλούνται να πάρουν αποφάσεις που θα καθορίσουν τις ζωές όχι μόνο των ίδιων αλλά και των δύο άλλων απρόσμενων συνοδοιπόρων τους στο αντίθετο ρεύμα.
2. Ποια είναι η κυριότερη πηγή έμπνευσής σου και τι σε έκανε να ξεκινήσεις τη συγκεκριμένη ιστορία;
Πάντα εμπνέομαι απ’ τη ζωή. Από ιστορίες που ακούω, πράγματα που βλέπω και μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Οι Ζωές στο Αντίθετο Ρεύμα είναι ένα αμάλγαμα καταστάσεων και αφηγήσεων που τρύπωσαν στον νου μου, έμειναν για καιρό καταχωνιασμένες στα συρτάρια της μνήμης, και κάπως ο χορός του ασυνείδητου έμπλεξε σ’ αυτή την τριπλή ιστορία. Αν έπρεπε να ορίσω έναν πυλώνα του συγκεκριμένου βιβλίου, αυτός είναι οι φάκελοι των υποθέσεων της μητέρας μου, ποινικής δικηγόρου, που χάρισαν στις Ζωές στο Αντίθετο Ρεύμα την κεντρική τους μυθιστορηματική πορεία.
3. Αν μπορούσες, τι συμβουλή θα έδινες στον εαυτό σου όταν ξεκίνησες να γράφεις;
Η αλήθεια είναι πως ως διαδικασία, η συγγραφή έχει αλλάξει ελάχιστα για εμένα τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια, απ’ όταν ξεκίνησα να γράφω δηλαδή το πρώτο μου μυθιστόρημα. Μια συμβουλή που μου έδωσε τότε στις αρχές ο παππούς μου, και την οποία προσπαθώ να τηρώ ακόμα και σήμερα, είναι οι «μικρές, στρωτές προτάσεις». Μια άλλη στην οποία κατέληξα μόνος μου είναι πως «ό,τι βαριέσαι να γράψεις, σίγουρα ο αναγνώστης θα βαρεθεί να το διαβάσει». Πέραν αυτών, όλα τα λάθη, οι αποτυχημένες απόπειρες, οι πειραματισμοί, είναι αυτά που με οδήγησαν στο συγγραφικό μου παρόν, οπότε δεν είμαι σίγουρος αν κάποια σχετική συμβουλή τότε θα είχε θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο. Άλλωστε, μαθαίνουμε περισσότερα απ’ τις αποτυχίες μας παρά απ’ τις επιτυχίες και, προσωπικά, ισχυρογνώμων καθώς είμαι, πάντα καταλήγω να μαθαίνω παθαίνοντας.
4. Τι λογοτεχνικό είδος σού αρέσει να διαβάζεις και ποιο προτιμάς όταν γράφεις;
Κατά περιόδους έχω αγαπήσει κι επενδύσει αναγνωστικό χρόνο σε διάφορα λογοτεχνικά είδη, μια κίνηση που έχω συνειδητοποιήσει πως είναι κυκλική. Αυτή την περίοδο απολαμβάνω την ανάγνωση αστυνομικών μυθιστορημάτων και ψυχολογικών θρίλερ, ενώ δεν λέω ποτέ όχι σε ένα καλό βιβλίο τρόμου. Και συγγραφικά, λοιπόν, αυτή την περίοδο βρίσκομαι στο μεταίχμιο αυτών των δύο ειδών.
5. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο σημαντικό σε μια ιστορία; Ο πρωταγωνιστής, οι δευτερεύοντες χαρακτήρες ή ο ανταγωνιστής;
Δύσκολη κι ενδιαφέρουσα ερώτηση. Άλλωστε, σε πολλές απ’ τις καλύτερες ιστορίες ο ανταγωνιστής είναι ο ίδιος ο πρωταγωνιστής, αντίπαλος του εαυτού του, ή μια αφηρημένη έννοια όπως ο χρόνος. Ταυτόχρονα, οι δευτερεύοντες χαρακτήρες και οι αλληλεπιδράσεις τους με τον/τους πρωταγωνιστή/ες είναι ενδεχομένως αυτές που μας αποκαλύπτουν τα περισσότερα για το χαρακτήρα του/τους. Αν έπρεπε να διαλέξω, σαφώς, θα έλεγα ο πρωταγωνιστής, καθώς κατά τη γνώμη μου, κομβικό χαρακτηριστικό ενός καλού βιβλίου είναι η συναισθηματική ταύτιση του αναγνώστη με τον ήρωα.
6. Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να γράφεις;
Ξεκίνησα να γράφω παραμύθια ήδη απ’ το δημοτικό. Ανέκαθεν με γοήτευε η δημιουργία ιστοριών και κόσμων. Το πρώτο μου μυθιστόρημα ξεκίνησα να το γράφω στη δευτέρα γυμνασίου, σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών. Πριν από δεκατέσσερα, δηλαδή, χρόνια!
7. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο κρίσιμο για την επίτευξη ενός καλού βιβλίου; Η ικανότητα γραφής, η φαντασία ή η σκληρή δουλειά;
Κι άλλη δύσκολη ερώτηση. Για να ολοκληρώσει κάποιος ένα βιβλίο, απαιτούνται σκληρή δουλειά, αφοσίωση και χρονική δέσμευση. Ο βαθμός αυτών, φυσικά, καθορίζεται από τον ίδιο το συγγραφέα, την εμπειρία του αλλά και το θέμα του εκάστοτε βιβλίου -κάποια βιβλία χρειάζονται μήνες έρευνας ενώ κάποια άλλα πηγάζουν από προσωπικά βιώματα-, και ενδεχομένως δεν είναι τόσο ευδιάκριτος στο τελικό κείμενο. Τώρα, κατά τη γνώμη μου, η φαντασία και η ικανότητα γραφής είναι ως επί το πλείστον εγγενή χαρακτηριστικά, τα οποία σαφώς μπορούν να καλλιεργηθούν μέσω της ανάγνωσης, ωστόσο δεν μπορούν, κατ’ εμέ, να διδαχθούν εκ του μηδενός. Ένα βιβλίο με εξαιρετική πλοκή, αν είναι κακογραμμένο καθίσταται δυσανάγνωστο. Απ’ την άλλη, ένα καλογραμμένο βιβλίο με «αδούλευτη» ή τετριμμένη πλοκή είναι σαφώς ανιαρό. Οπότε ο συνδυασμός αυτών των δύο είναι κρίσιμος για το εάν ένα βιβλίο θα είναι καλό ή όχι. Αν έπρεπε, ωστόσο, να διαλέξω μόνο ένα, θα επέλεγα την ικανότητα γραφής, διότι προσωπικά όσο ενδιαφέρουσα κι αν είναι η πλοκή ή η κοσμοπλασία, αν ο λόγος δεν ρέει, δυσκολεύομαι να «βυθιστώ» αναγνωστικά.
8. Γιατί γράφεις;
Γράφω γιατί δεν μπορώ να μη γράφω. Ανέκαθεν ήμουν περίεργος· μικρός έκανα συνέχεια ερωτήσεις, για το τι είναι το ένα και τι το άλλο, και τι θα συνέβαινε αν αυτό δεν ήταν έτσι και ήταν αλλιώς. Έτσι γεννιούνται διαρκώς στο μυαλό μου ιστορίες η οποίες αποζητούν διέξοδο. Επίσης γράφω γιατί λατρεύω να διαβάζω. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαι συγγραφέας-αναγνώστης· πέρα από βασικά στοιχεία των χαρακτήρων και της πλοκής, ανακαλύπτω την εξέλιξη της ιστορίας γράφοντας. Διπλή απόλαυση, λοιπόν!
9. Πρότεινε ένα βιβλίο που θεωρείς ότι πρέπει να διαβάσει κάθε συγγραφέας και ένα κάθε αναγνώστης.
Η ανάγνωση για εμένα είναι απόλαυση. Είναι ζήτημα «θέλω» και όχι «πρέπει. Οπότε, πέρα απ’ το ότι είναι καλό ένας συγγραφέας να εντρυφήσει στο είδος που επιθυμεί να γράψει κάθε φορά, πιστεύω ότι ο καθένας «πρέπει» να διαβάζει ό,τι «θέλει» και τον ευχαριστεί. Ένα βιβλίο, άλλωστε, που σ’ εμένα μπορεί να περάσει αδιάφορο, σε κάποιον άλλο μπορεί να ανατρέψει ολόκληρη την κοσμοθεωρία του, ή και αντίστροφα.
10. Τι πρέπει να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;
Πολλά και διάφορα! Πάντα μου αρέσει να πειραματίζομαι και να δοκιμάζω νέα πράγματα, σε συνάρτηση με την εκάστοτε περίοδο της ζωής μου και των κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων, φυσικά. Το φθινόπωρο του 2023 θα κυκλοφορήσει το επόμενό μου βιβλίο, και αν και ακόμη δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλά, μπορώ να πω ότι ανήκει στο είδος του γοτθικού τρόμου και ανυπομονώ πολύ να το μοιραστώ με τον κόσμο! Σειρά έχει ένα πάλι διαφορετικό βιβλίο, στο γνώριμο είδος του crime thriller στο οποίο ανήκουν και οι Ζωές, με θέμα αυτή τη φορά το προσφυγικό. Σαφώς, ο κύκλος των Ζωών δεν έχει κλείσει, και ελπίζω σύντομα να είμαι σε θέση να ανακοινώσω περισσότερα σχετικά με όμορφα πράγματα που ετοιμάζονται!
11. Πώς μπορούν να επικοινωνήσουν οι αναγνώστες μαζί σου;
Οι αναγνώστες, και όχι μόνο, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου στην προσωπική μου σελίδα στο facebook Γιώργος Αγγελίδης / George Aggelidis ή, ακόμα καλύτερα, στο instagram μου @georgeaggelidisauthor! Τα dm μου είναι πάντα ανοιχτά για φίλους αναγνώστες και συγγραφείς!