Παρουσίαση Βιβλίου - Σημάδι από Στάχτη

Ο θάνατος δεν είναι το τέλος.
Ο θάνατος είναι η αρχή.
Η αρχή του εφιάλτη.

Έπειτα από ένα τροχαίο δυστύχημα, η Άννα καταλήγει σε έναν άλλο κόσμο, όπου βασιλεύουν η παράνοια και τα βασανιστήρια. Εκεί εγκλωβίζονται οι ψυχές των σκοτεινών όντων, καταδικασμένες να υπηρετούν τους πιο βδελυρούς δαίμονες. Σύντομα ανακαλύπτει ότι αυτός ο ζοφερός τόπος ονομάζεται Υπόκοσμος και ότι τα πλάσματα που κατοικούν σε κάθε του γωνιά είναι τόσο φρικτά που ούτε η Κόλαση μπόρεσε να τα ανεχτεί.

Μόνο που η ίδια δεν έχει καμιά δουλειά να βρίσκεται ανάμεσά τους. Είναι σίγουρη ότι η παρουσία της εκεί είναι ένα τεράστιο λάθος. Τώρα πρέπει να βρει έναν τρόπο να δραπετεύσει. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί να δημιουργήσει τις πιο απρόσμενες και επισφαλείς συμμαχίες, αλλά και να δοκιμάσει τα όρια της αντοχής της καθώς θα αναγκαστεί να περάσει μέσα από μια σειρά δοκιμασίες που θα αφήσουν πάνω της ένα ανεξίτηλο σημάδι. Κι όλα αυτά, κάτω από τη σκιά μιας αρχαίας Προφητείας.

Θα μπορέσει να βρει διέξοδο;
Θα αντέξει απέναντι σε όλα όσα θα ανακαλύψει;

«Σημάδι από στάχτη» τιτλοφορείται το ντεμπούτο της συγγραφέως Νέλλης Κουρκούλη και διαβάζοντάς το σου μένει πραγματικά ανεξίτηλο στη μνήμη. Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της τριλογίας Σκοτεινά Όντα, στο οποίο η συγγραφέας μάς συστήνει τον Υπόκοσμο, έναν κόσμο αλλιώτικο όπου κυριαρχεί το μυστήριο, το σκοτάδι και η μαγεία. Πέντε ράτσες, πέντε διαφορετικές κατηγορίες θα λέγαμε όντων με ξεχωριστά χαρακτηριστικά και ιδιότητες και ανάμεσά τους η Άννα, η κεντρική ηρωίδα να προσπαθεί να βρει απαντήσεις για την παρουσία της στον κόσμο αυτό. Πλοκή που καθηλώνει, γραφή που μαγεύει, διάλογοι απόλυτα ταιριαστοί με τους εκάστοτε ήρωες και περιγραφές αξιοζήλευτες.

Η Νέλλη Κουρκούλη θέτει πολύ ψηλά τον πήχυ με το πρώτο βιβλίο της τριλογίας και αφήνει τις καλύτερες προοπτικές για τη συνέχεια. Ο Υπόκοσμος είναι ένας κόσμος πολύ καλά σχεδιασμένος στο μυαλό της συγγραφέως και καταφέρνει να μας εντάξει μέσα σε αυτόν με μαεστρία. Ή μήπως με τη μαγεία της πένας της; Το σίγουρο είναι ότι οι ήρωές της είναι μοναδικοί, με τη δική τους ιδιαίτερη φωνή και χαρακτήρα. Κλείνοντας το βιβλίο, όλο και κάποιος από αυτούς έχει τρυπώσει στην καρδιά σου και κρατάει φυλακισμένη τη σκέψη σου. Είναι που το σημάδι του είναι από στάχτη…

Γεωργία Καλαμαρά