Παρουσίαση Βιβλίου - Το Βέλος του Έρωτα ΙΙΙ

Όταν επιστρέφει στο Χιούστον, αφού εγκατέλειψε τον Νίκο στην Ελλάδα σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του, η Σαμπρίνα νιώθει διαλυμένη και αποκαρδιωμένη. Υποσχέθηκε στη Μάγκι ότι δε θα του ξαναμιλούσε ποτέ, αυτό ήταν μέρος της συμφωνίας τους που είχε ως αποτέλεσμα την απόλυτη θυσία της. Καθώς η αποφοίτησή της πλησιάζει, μια τυχαία συνάντηση με τον Αλέξη, τον αντίζηλο του Νίκου, ανοίγει ξανά τις πληγές της και όταν μαθαίνει τυχαία ότι ο Νίκος θα είναι ξανά στην πόλη για λίγες μέρες καταρρέει. Είναι διχασμένη ανάμεσα στην υπόσχεσή της στη Μάγκι και στην απόλυτη αγάπη της για τον Νίκο. Πιστεύοντας ότι ο Νίκος δε θα τη συγχωρήσει ποτέ, αντιμετωπίζει μια οδυνηρή πραγματικότητα. Θα βρει άραγε το κουράγιο να δώσει απάντηση στα ‘γιατί’ του και να ξανακατακτήσει τον άντρα που λατρεύει;

 

 

Πριν δώσω τη σκυτάλη στην Ελένη, η οποία γράφει τη συγκεκριμένη κριτική, νιώθω ότι πρέπει να πω δύο τρία πράγματα, ώστε να προετοιμάσω τον Έλληνα αναγνώστη (και τονίζω το Έλληνα) για ό,τι πρόκειται να διαβάσει. «Το Βέλος του Έρωτα» είναι μια τριλογία (στα αγγλικά «Olympian Passion») που αφηγείται την ιστορία του Νίκου και της Σαμπρίνα. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Σημαίνει πως είναι ένα βιβλίο γραμμένο στα αγγλικά με θέμα την Ελλάδα, το οποίο μεταφράστηκε στη γλώσσα μας. Συνεπώς, υπάρχουν σημεία που σε έναν Έλληνα αναγνώστη ίσως φανούν περίεργα ή αστεία (πχ εξηγείται ότι η Κηφισιά είναι προάστιο των Αθηνών, υπάρχουν εκτεταμένες αναφορές στο δωδεκάθεο, καθώς και ελληνικές φράσεις σε διπλά εισαγωγικά (ήταν δηλαδή στα ελληνικά ακόμα και στο αγγλικό κείμενο)). 

Αυτά από εμένα. The floor is yours, Ελένη.

Το Βέλος του Έρωτα είναι μια τριλογία που επικεντρώνεται στην εκρηκτική σχέση της Σαμπρίνα με τον αρχαιολόγο Νίκο. Το τρίτο και τελευταίο μέρος της σειράς είναι γραμμένο από την πλευρά της Σαμπίνας (πρωταγωνίστριας). Για αρχή θα πω ότι μου έλειψε η οπτική του Νίκου. Θα ήθελα να είναι άλλο τόσο σε ανάπτυξη. Τα γεγονότα γίνονται σε αρκετά γρήγορο ρυθμό και ένιωσα ότι ζητούσαν και άλλο χώρο οι χαρακτήρες. Ωστόσο, δεν μπορώ παρά να μην αναφέρω πως γα όσους έχουν διαβάσει τα δυο πρώτα σίγουρα με αυτό θα κάνουν ένα ωραίο κλείσιμο της τριλογίας.

Η συγγραφέας φαίνεται ότι αγαπάει την Ελλάδα και αυτό έχει βγει και στα τρία βιβλία της. Ο ρομαντισμός δεν λείπει ούτε από αυτό το βιβλίο και οι επίμαχες σκηνές είναι άρτια δοσμένες έτσι ώστε ο αναγνώστης να τις νιώθει. Σίγουρα κάποια μνημεία μας πλέον θα τα βλέπω με άλλο μάτι. 

Για όσους είναι λάτρεις αυτού του είδους, δώστε μια ευκαιρία σε μια σειρά που έχει έντονο άρωμα Ελλάδας και μια σχέση γεμάτη πάθος. 

 Ελένη Ζερβοπούλου