Συνέντευξη με τη Λία Αραμπατζή

Όταν ανακαλύπτεις ένα καλά κρυµµένο µυστικό, µπορεί εύκολα να γκρεµιστεί ο τέλειος κόσµος που οι άλλοι κατάφεραν να χτίσουν γύρω σου. Αυτό τουλάχιστον κατάλαβε η Λυδία, και το έµαθε µε τον χειρότερο τρόπο.

Η δολοφονία του υπουργού εξωτερικών της Ελλάδας, στο εστιατόριο της Λυδίας µε το όνοµα «Sirena» θα οδηγήσει σε µια σειρά από ανατροπές.

Ο υπεύθυνος του τµήµατος ανθρωποκτονιών, Φίλιππος Αντωνίου, θα προσπαθήσει να λύσει το µυστήριο, πατώντας πάνω στα παραπλανητικά στοιχεία της όµορφης Λυδίας. Θα καταφέρει η πονηρή «σειρήνα» να παρασύρει τον καχύποπτο αστυνοµικό, ακόµη και αν αυτό σηµάνει την καταστροφή τους;

Ένα δυνατό µυθιστόρηµα που οδηγεί στο συµπέρασµα πως η λογική δεν χωράει σε µία υπόθεση εκδίκησης.




Η Λία Αραμπατζή γεννήθηκε στις Σέρρες το 1995. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας στις Σέρρες και τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Λατρεύει να απαθανατίζει στιγμές με τη φωτογραφική της μηχανή και να χάνεται στη μαγεία της κουζίνας. Η συγγραφή είναι κάτι που την ενδιέφερε από παιδί. Το πρώτο της μυθιστόρημα, Η Εκδίκηση της Σειρήνας, κυκλοφόρησε το 2021 από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή. Το Τολμάς; είναι το πρώτo της μυθιστόρημα που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο. Instagram: liaaramp Facebook: Λία Αραµπατζή / Lia Arampatzi – Συγγραφέας

 





1. Πες μας δυο λόγια για το βιβλίο σου.

«Η Εκδίκηση της Σειρήνας» είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που θίγει σημαντικά, κοινωνικά θέματα. Στο εστιατόριο της Λυδίας Παυλίδου, μία ανερχόμενης σεφ, δολοφονείται ο υπουργός εξωτερικών της χώρας. Ο αστυνόμος, Φίλιππος Αντωνίου, θα προσπαθήσει να διαλευκάνει την υπόθεση πατώντας πάνω στα παραπλανητικά στοιχεία της Λυδίας. Θα καταφέρει άραγε να φτάσει στο τέλος του νήματος ακόμα και αν τον οδηγήσει στην καταστροφή του;



2. Ποια είναι η κυριότερη πηγή έμπνευσής σου και τι σε έκανε να ξεκινήσεις τη συγκεκριμένη ιστορία;

Η έμπνευση μου προέρχεται από την κοινωνία. Η ανάγνωση μυθιστορημάτων από μικρή ηλικία, μ ’έκανε να θέλω να γράψω κάτι δικό μου. Μόλις ξεκίνησα, δεν μπορούσα να συγκρατήσω τις λέξεις στο μυαλό μου.


3. Αν μπορούσες, τι συμβουλή θα έδινες στον εαυτό σου όταν ξεκίνησες να γράφεις;

Ξεκίνα να γράφεις και μη σταματήσεις ποτέ.



4. Τι λογοτεχνικό είδος σού αρέσει να διαβάζεις και ποιο προτιμάς όταν γράφεις;

Μου αρέσει να διαβάζω αστυνομική και ρομαντική λογοτεχνία. Θα ήθελα να τολμήσω να αγγίξω διάφορα είδη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το προσπαθήσω.



5. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο σημαντικό σε μια ιστορία; Ο πρωταγωνιστής, οι δευτερεύοντες χαρακτήρες ή ο ανταγωνιστής;

Όλοι. Κάθε ήρωας δίνει τη δική του πινελιά στην ιστορία.



6. Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να γράφεις;

Από μικρή ηλικία μου άρεσε η συγγραφή αλλά το πήρα απόφαση με την εκδίκηση της σειρήνας.



7. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο κρίσιμο για την επίτευξη ενός καλού βιβλίου; Η ικανότητα γραφής, η φαντασία ή η σκληρή δουλειά;

Όλα! Με σκληρή δουλειά και άφθονη φαντασία η γραφή βελτιώνεται και το αποτέλεσμα είναι αξιοπρεπή.



8. Γιατί γράφεις;

Επειδή με γεμίζει. Όταν γράφω ξεχνάω την πραγματικότητα και χάνομαι μέσα στην ιστορία.



9. Πρότεινε ένα βιβλίο που θεωρείς ότι πρέπει να διαβάσει κάθε συγγραφέας και ένα κάθε αναγνώστης.

Κάθε αναγνώστης πρέπει να διαβάσει το «Σκοτεινή μου Βανέσα» της Κεϊτ Ελιζαμπεθ Ρασελ και κάθε συγγραφέας το «Τσιχλόφουσκα» της Ειρήνης Βαρδάκη.



10. Τι πρέπει να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;

Διαφορετικές ιστορίες, γεμάτες μυστήριο και έντονα κοινωνικά διλήμματα.



11. Πώς μπορούν να επικοινωνήσουν οι αναγνώστες μαζί σου;

Μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου μέσω του Facebook (Λία Αραμπατζή / Lia Arampatzi – Συγγραφέας) και Instagram (@liaaramp).