Παρουσίαση Βιβλίου - Ο κόσμος της Ροντίνια

Ήταν μια εποχή τόσο αρχαία που η ζωή δεν είχε προλάβει,να μετοικήσει στην ξηρά. Τα μοναδικά ζωντανά πλάσματα του πλανήτη ήταν μονοκύτταροι οργανισμοί που ζούσαν στους ωκεανούς και ονομάζονταν πρωτόζωα. Αυτή τουλάχιστον ήταν η επικρατούσα θεωρία. Στις αρχές του 20ού αιώνα όμως έγινε μια ανακάλυψη που ανέτρεψε όσα γνωρίζαμε έως τότε.

Η ιστορία ξεκινά σε ένα έρημο σημείο του πλανήτη όταν, κάτω από τα ερείπια ενός αρχαίου ναού, ανακαλύφθηκαν κεραμικές πινακίδες που είχαν χαραγμένα πάνω τους κείμενα μιας άγνωστης γραφής.

Ο κόσμος της Ροντίνιας αποτελεί, ιστορίες καιρών ηρωικών, πολιτισμών από παλιά χαμένων, εποχών που η μαγεία ήταν ισχυρή, τα θαύματα του σύμπαντος ατελείωτα και που τα τέρατα υπήρχαν πραγματικά και όχι μόνο στα παραμύθια.

Το μυθιστόρημα ανήκει στο είδος φαντασίας – ιστορίας. Ο συγγραφέας έχει καταφέρει να φτιάξει όμορφες συγκινητικές ιστορίες με πλοκή για ένα ολόκληρο κόσμο. Για τους λάτρεις που τους αρέσει να διαβάζουν βιβλία το πώς ξεκίνησε ο κόσμος, πως δημιουργήθηκαν οι Θεοί του Ολύμπου, τι γινόταν πίσω από τις κουρτίνες των παλατιών, πως ο κύκλωπας απόκτησε ένα μάτι κτλ θα το λατρέψουν. Εγώ ένιωσα πάντως λίγο, ότι θα πάω να δώσω εξετάσεις ιστορίας την άλλη μέρα.

Αν και δεν συνηθίζω να διαβάζω ebook, μπορώ να πω ότι η ροη ήταν έτσι ώστε δεν με κούρασε και αποτελεί το πρώτο βιβλίο της τριλογίας. 

 

Ελένη Ζερβοπούλου