Παρουσίαση Βιβλίου - Ο Λύκος Μένει Σπίτι


Τι συμβαίνει πίσω από την κλειστή πόρτα;

Πέντε ήρωες που το συρματόπλεγμα γύρω από τους τοίχους του ορφανοτροφείου σφράγισε ερμητικά τα όνειρά τους. Ένας όρκος, να μη γίνουν τροφή στους λύκους, δένει τις ζωές τους και γίνεται η δύναμη να επιβιώσουν.

Ο Στέλιος πιέζει ακόμη το σημάδι κάτω από το μάτι, κάθε φορά που κλειδώνει τη γυναίκα του στο σπίτι. Ο Βασίλης γίνεται η σκιά της Σοφίας, από τη μέρα που της παρέδωσε εκείνο το δέμα. Η Άννυ χάνεται στην οδό Φυλής πάνω στη μεγάλου κυβισμού μηχανή της. Ο Σταύρος αντιμετωπίζει τον εφιάλτη των παιδικών του χρόνων. Και η Ειρήνη κρατά στα χέρια της το κλειδί για να τα χτίσει όλα από την αρχή.

Τα εγκλήματα πίσω από τις κλειστές πόρτες χαράζουν τον δρόμο της ενηλικίωσής τους και καθορίζουν την πορεία τους. Θα καταφέρουν να ξεφύγουν; Κι όταν η πόρτα ανοίξει, θα είναι έτοιμοι να δραπετεύσουν;

Ο Λύκος Μένει Σπίτι είναι μία βαθιά κοινωνική ιστορία γεμάτη έγκλημα και μυστήριο. Εξετάζει τις διάφορες μορφές που μπορεί να πάρει η σκοτεινή πλευρά του ατόμου, τα άκρα στα οποία είναι ικανή να φτάσει μία αρρωστημένη φαντασία, για να διεκδικήσει αυτό που θέλει, και, τελικά, τα όρια της θυματοποίησης καθημερινών ανθρώπων και πότε αυτά σπάνε.

Το βιβλίο ξεκινάει με τους πρωταγωνιστές στην παρούσα φάση της ζωής τους να μπλέκονται όλο και περισσότερο σε περίπλοκες και εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις. Οι ιστορίες τους θα μας κρατήσουν σε αγωνία μέχρι το τέλος, αφού στο δεύτερο μέρος του βιβλίου μάς περιγράφεται πόσο δύσκολα πέρασαν όλοι τους στο αφιλόξενο περιβάλλον του ορφανοτροφείου, όπου μεγάλωναν. Έπειτα τα γεγονότα είναι καταιγιστικά όσο οι απορίες μας για τις ζωές που έχτισαν απαντώνται σε ένα τέλος, το οποίο δεν μπορεί να αφήσει κανέναν απογοητευμένο.

Είχα τη χαρά να γνωρίσω την Έλενα Μπολονάση μέσω των σεμιναρίων εγκληματολογίας, τα οποία διδάσκει (να γραφτείτε!). Πέρα από μία εξαίρετη καθηγήτρια, αποδεικνύει ότι είναι και μία πολύ ικανή συγγραφέας, όπως έγινε προφανές και από το πρώτο της μυθιστόρημα, Ο Λόφος του Ερνιόν. Αν η πλοκή δεν ήταν αρκετή, για να σας κάνει να διαβάσετε το βιβλίο, το γεγονός ότι λόγω επαγγέλματος ξέρει ακριβώς για τι πράγμα μιλάει (είναι δικηγόρος, όχι εγκληματική ιδιοφυία), θα έπρεπε να σας είχε αναγκάσει να το αγοράσετε ήδη.

Εύη Φρυγανά