Παρουσίαση "Κοάλεμος: Κινούμενη Άμμος" του Στέλιου Ανατολίτη

Μπορεί μία άκρως μυστική υπηρεσία που κυνηγάει όλα αυτά που κρύβονται κάτω από το κρεβάτι σου, να κηρύξει στάση πληρωμών; Τι θα απογίνουν όλοι αυτοί οι ενεργοί πράκτορες; Και τα τέρατα ποιος θα τα κάνει κουμάντο; Ο Ηρακλής Ανδρέου έχει απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα. Η Υπηρεσία θα κάνει ό,τι θέλει, εκείνος θα φτιάχνει καφέδες και τα τέρατα θα απομακρυνθούν ύποπτα.

Μέχρι που ένα ζεστό βράδυ του Ιουλίου, στη Θεσσαλονίκη, κάπου στα στενά της Καμάρας, ένας βρικόλακας αποφάσισε να εμφανιστεί. Κι ο Ηρακλής ήταν εκεί. Με παραπάνω κιλά, αυχενικό, γερασμένος πριν την ώρα του κι εντελώς αιφνιδιασμένος. Κι αυτό, είναι μόνο η αρχή.

Μια καταιγιστική περιπέτεια με μαύρο χιούμορ σε έναν άκρως μυστικό κόσμο που κινείται παράλληλα με τον δικό μας.

(Και αυτό είναι μόνο η αρχή, το πρώτο μέρος μια τριλογίας)


Είναι δύσκολο να κυνηγάς βρικόλακες και άλλα υπερφυσικά πλάσματα. Είναι ακόμα πιο δύσκολο όταν το κάνεις στην καλοκαιρινή Θεσσαλονίκη, με τον ήλιο ντάλα και ενώ έχεις πάρει και κάποια κιλάκια τον τελευταίο καιρό.

Ο Ηρακλής είναι ένας εκπαιδευμένος πράκτορας μιας μυστικής οργάνωσης που κυνηγάει υπερφυσικούς, η οποία είναι φυσικά υπεύθυνη για τη διατήρηση της ισορροπίας. Μια ίσως συνηθισμένη υπόθεση, πλεγμένη στην καθημερινότητα της ελληνικής πραγματικότητας (και γραφειοκρατίας), δοσμένη από μια φρέσκια πένα που ξεχειλίζει από χιούμορ, δίχως να χάνει τα σημαντικά της νοήματα.

Γνωρίζουμε και αγαπάμε τον συγγραφέα από την πορεία του στο stand up comedy, ωστόσο δεν θέλω να υποβιβάσουμε την πένα του ή να είμαστε πιο χαριστικοί εξαιτίας αυτού. Το βιβλίο είναι ένα ιδανικό άνοιγμα για τη σειρά και έχει κάτι από Χάρι Πότερ, Dungeons and dragons, αλλά και μια γερή δόση νερτουλίασης, ενόσω μας παρουσιάζει τη ζωή του πρωταγωνιστή στο παρόν, αλλά και στο παρελθόν, από τα χρόνια της εκπαίδευσής του.


Πολύ ωραίες περιγραφές δράσης, ρεαλιστικοί διάλογοι και προβληματισμοί, σωστά πρότυπα.

Αγγελίνα Παπαδημητρίου