Διπλή Παρουσίαση Βιβλίου - Η Φίνλεϊ Ντόνοβαν σαρώνει και η Φίνλεϊ Ντόνοβαν ξαναχτυπά

Εκείνο το συγκεκριμένο πρωινό η ζωή της Φίνλεϊ, μιας διαζευγμένης μητέρας δύο μικρών παιδιών, θυμίζει πραγματικά χάος: έχει καθυστερήσει ήδη στο ραντεβού με την ατζέντισσά της, η οποία την απειλεί με ακύρωση συμβολαίου, ο πρώην άντρας της έχει απολύσει την μπέιμπι σίτερ εν αγνοία της, και η πεντάχρονη κόρη της ξαφνικά αποφασίζει να κουρευτεί μόνη της με το ψαλίδι της κουζίνας.

Όταν λίγο αργότερα την ίδια μέρα μια γυναίκα ακούει τη Φίνλεϊ να συζητάει την πλοκή του καινούριου της μυθιστορήματος με την ατζέντισσά της όσο τρώνε σε ένα εστιατόριο, νομίζει ότι πρόκειται για επαγγελματία δολοφόνο. Τότε η Φίνλεϊ μπλέκεται εντελώς τυχαία και άθελά της σε μια πραγματική υπόθεση ανθρωποκτονίας όπου θα ανακαλύψει ότι ο πραγματικός φόνος είναι πολύ πιο επικίνδυνος απ’ ό,τι στα μυθιστορήματα.

Ας ξεκινήσουμε τη σημερινή κριτική με την εξής πρόταση: Η Φίνλεϊ Ντόνοβαν είναι αδιαμφισβήτητα μια θεότητα. Ό,τι και να πούμε για αυτήν τη γυναίκα είναι λίγο. 

Πάμε τώρα στο γιατί. 

Αλλά πριν από αυτό, επιτρέψτε μου να μιλήσω λίγο για το είδος του βιβλίου, που ήταν κάτι πολύ νέο για μένα. Το βιβλίο ακροβατεί ανάμεσα στα είδη, αλλά θα έλεγα πως είναι μια μείξη χιουμοριστικού βιβλίου μυστηρίου, ιδανικό για όσους δεν αντέχουν τα σκληρά αστυνομικά μυθιστορήματα και θέλουν κάτι πιο ανάλαφρο. Έχει χιούμορ, καθημερινές καταστάσεις και προβλήματα, λίγο ρομάντζο και καναδυό πτώματα. Άρα θα ικανοποιήσει ένα πολύ ευρώ κοινό!

Η Φίνλεϊ λοιπόν είναι μια πρόσφατα διαζευγμένη μαμά δύο παιδιών που ζορίζεται πολύ να τα βγάλει πέρα μετά το διαζύγιο. Οικονομικά δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, αφού βγάζει ελάχιστα χρήματα από τα βιβλία της. Αντίθετα ο Στίβεν βρίσκεται σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση και απειλεί να της πάρει την επιμέλεια των παιδιών. Η αντζέντισσά της την πιέζει να παραδώσει το βιβλίο που δεν έχει γράψει ακόμη, που έχει ήδη αργήσει, και γενικά όλα είναι υπό διάλυση. Όσο τρώει σε ένα εστιατόριο, η συζήτηση που κάνει παρερμηνεύεται και μια γυναίκα τής προσφέρει 50.000 δολάρια για να σκοτώσει το άνδρα της. Η Φίνλεϊ δεν έχει φυσικά σκοπό να κάνει κάτι, αλλά τελικά η ζωή έχει άλλα σχέδια και η Φίνλεϊ βρίσκεται μπλεγμένη σε μια έρευνα εκτός συγγραφικών πλαισίων ενώ ακόμα και το ιστορικό αναζήτησής της είναι οριακά αρκετό για να βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση.

Περιττό να σας πω πόσο απόλαυσα το "Η Φίνλεϊ Ντόνοβαν σαρώνει". Είχε πολλά πράγματα που λατρεύω, χιούμορ, μυστήριο και λίγο έρωτα. Πολύ ευκολοδιάβαστο, φανταστικοί χαρακτήρες και ένα τέλος που δε σε αφήνει να μην πιάσεις αμέσως το επόμενο μέρος. 

Το προτείνω!

 

Η Φίνλεϊ επιστρέφει! Και παρότι η ζωή της δεν έχει αλλάξει και πολύ, το καλό είναι πως έχει πάντα στο πλευρό της την νταντά και φίλη της, Βέρο, και ότι το μόνο πτώμα με το οποίο αναγκάστηκε να ασχοληθεί τελευταία είναι το νεκρό χρυσόψαρο της κόρης της. Όταν όμως ανακαλύπτει πως κάποιος θέλει να εξαφανίσει τον πρώην άντρα της —διά παντός—, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να τον σώσει.

Εντωμεταξύ ο ντετέκτιβ Νικ Άντονι δείχνει αποφασισμένος να ξαναμπεί στη ζωή της. Ναι, μπορεί να είναι ένας πολύ γοητευτικός άντρας, αλλά προτεραιότητα της Φίνλεϊ είναι να προστατεύσει την οικογένειά της. Κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παραβιά­σει μερικούς κανόνες…

 

 

 

Η Φίνλεϊ Ντόνοβαν έχει γίνει το νέο μου obsession και πραγματικά δε μεταφράζονται αρκετά γρήγορα τα βιβλία (το δικό μου αρκετά γρήγορα θα ήταν να βγούνε όλα μαζί, βέβαια, οπότε, ναι, δύσκολο). 

Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς, η Φίνλεϊ έχει να αντιμετωπίσει για άλλη μια φορά ένα σωρό ανοιχτά μέτωπα. Με κάποιον τρόπο βρίσκεται και πάλι στη γραμμή των πυρών, κυριολεκτικά και μεταφορικά, και πρέπει να προστατεύσει πρώτα πρώτα την ίδια, τα παιδιά και τον πρώην άντρα της. Όταν ανεβαίνει ένα ποστ που αφορά τον Στίβεν, η Φίνλεϊ κάνει τα αδύνατα δυνατά για να βρει ποιος προσφέρει χρήματα για τον πρώην της. Ταυτόχρονα, η προθεσμία του βιβλίου της πλησιάζει, η προηγούμενη υπόθεση έρχεται ξανά στο φως και η Βέρο κάτι κρύβει. Η ερωτική της ζωή περιπλέκεται και πρέπει να γίνει 1000 κομμάτια, αν θέλει να τα προλάβει όλα. 

Μια συναρπαστική υπόθεση γεμάτη χιούμορ και μυστήριο, που θα σας κρατήσει την καλύτερη συντροφιά. Ανυπομονώ για το επόμενο

Έλενα Παπαδοπούλου