Παρουσίαση Βιβλίου - Όροι και Προϋποθέσεις

ΝΤΕΚΛΑΝ
Με προορίζουν για διευθύνοντα σύμβουλο της οικογενειακής επιχείρησης.
Το μόνο πρόβλημα; Ο όρος στη διαθήκη του παππού μου. Μου φαινόταν αδύνατον να πραγματοποιήσω την τελευταία του επιθυμία, να παντρευτώ και να αποκτήσω διάδοχο, ως τη στιγμή που η βοηθός μου προσφέρθηκε να με βγάλει από τη δύσκολη θέση. Ο γάμος μας υποτίθεται ότι ήταν η τέλεια λύση στο μεγαλύτερο πρόβλημά μου. Όμως, όσο περισσότερο το παίζουμε ζευγάρι για τα μάτια του κόσμου, τόσο περισσότερο νιώθω ανασφάλεια για τη συμφωνία μας. Γιατί δεν περιλαμβάνει ότι θα έχω αισθήματα για εκείνη. Ειδικά αφού είναι σίγουρο πως θα της ραγίσω την καρδιά.

ΑΪΡΙΣ
Το σχέδιό μου να παντρευτώ τον Ντέκλαν ήταν απλό στη θεωρία.
Θα μέναμε μαζί. Θα παντρευόμασταν. Θα κάναμε παιδί. Είχαμε συμφωνήσει κάποιους κανόνες για να αποφύγουμε τα προβλήματα. Κανόνες απαράβατους. Όσο κι αν ο Ντέκλαν προσπαθούσε να με βάλει σε πειρασμό. Τι γίνεται όμως όταν μια ψεύτικη σχέση εξελίσσεται σε αληθινή; Ο έρωτας δεν ήταν ποτέ στο πρόγραμμα. Τουλάχιστον όχι στο δικό μου.

Το δεύτερο βιβλίο της μπεστ σέλερ σειράς, όπου πρωταγωνιστούν οι τρεις δισεκατομμυριούχοι αδελφοί της Ντρίμλαντ και οι γυναίκες που θα τους κάνουν να γονατίσουν.

Το όροι και προϋποθέσεις είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς Dreamland Billionaires αλλά διαβάζεται και ξεχωριστά. Φυσικά, αν έχει διαβάσει κανείς το πρώτο μέρος υπάρχουν κάποιες σκηνές που θα απολαύσει περισσότερο γνωρίζοντας την ιστορία των προηγούμενων πρωταγωνιστών.

Παρουσίαση Πρώτου βιβλίου

Στο δεύτερο βιβλίο της τριλογίας γνωρίζουμε τον μεγαλύτερο από τους τρεις αδερφούς Κέιν, το Ντέκλαν, ο οποίος είναι ένας μέγα γκρινιάρης, κλειστός, αχώνευτος και σκληρός χαρακτήρας που απομονώνεται από φόβο μην πληγωθεί. Η Άιρις είναι δυναμική αλλά πληγωμένη και φοβάται εξίσου τη δέσμευση. Για να πάρει το μερίδιο της κληρονομιάς του, ο Ντέκλαν πρέπει να παντρευτεί και να κάνει παιδιά, αλλά το να βρει σύζυγο είναι πρακτικά αδύνατο, παρά το γεγονός ότι ψάχνει για έναν λευκό γάμο. Η Άιρις τότε αποφασίζει να παρέμβει. Υπογράφει το συμβόλαιο και γίνεται η σύζυγος του Ντέκλαν. Η υπόσχεση: ένας γάμος χωρίς συναισθήματα. Εκείνος θα πάρει την κληρονομιά και εκείνη ένα γενναίο ποσό. Τι μπορεί να πάει άραγε λάθος;

Μιλώντας γενικά, δεν πρόκειται για τους πιο πρωτότυπους χαρακτήρες, ούτε και για την πιο πρωτότυπη ιστορία αλλά πρέπει να ομολογήσω πως ήταν ευχάριστο ανάγνωσμα. Ήταν ελαφρύ και αστείο και είχε αρκετά tropes που μου αρέσουν, grumpy x sunshine, boss/employee, marriage of convenience, fake dating. 

 Η αρχή του βιβλίου ήταν απότομη αλλά η συνέχεια με κέρδισε. Γέλασα πάρα πολύ και υπήρχαν πολλές σκηνές που με έκαναν να πω ΑΩΩΩΩΩΩΩ. Ομολογώ όμως πως με έχασε λίγο πριν το τέλος και δε βρήκα αληθοφανές το πώς τα βρήκαν μετά τον τσακωμό. Εκεί νιώθω πως έπρεπε να κλείσει γρήγορα το βιβλίο και ό,τι είχε μείνει ανοιχτό και ήταν κάπως βεβιασμένο.

Αν σου αρέσουν τα ρομαντικά βιβλία με καλό τέλος, grumpy x sunshine, boss/employee, marriage of convenience, fake dating τότε αυτό το βιβλίο είναι για σένα.


 Έλενα Παπαδοπούλου