Συνέντευξη με τη Βασιλική Παπαδοπούλου

Σε έναν κόσμο ομορφιάς δεν υπάρχουν κανόνες. Δεν υπάρχει λογική. Η Ρέινα άφησε τον εφιάλτη που έζησε στο παρελθόν να στοιχειώσει τη ζωή της. Κρύφτηκε στην αφάνεια και στην ανωνυμία σε έναν κόσμο γεμάτο όμορφες γυναίκες και δεν τόλμησε να δείξει τον πραγματικό της εαυτό. Ο Νίκολας είναι ο τέλειος άντρας. Τρανός επιχειρηματίας με τρομερή δύναμη και εξουσία στον κόσμο της ομορφιάς. Μια ματιά του θα είναι αρκετή να τους ενώσει και να τους κάνει εραστές. Όμως μια κακή κρίση του ενός στο παρελθόν θα τους επηρεάσει. Οι εχθροί τους θα κάνουν τα πάντα να τους χωρίσουν. Είναι ο έρωτας τους δυνατός και ισχυρός να τους κρατήσει μαζί για πάντα; Πόσα μπορεί να αντέξει ένας έρωτας όταν πλανιέται το άρωμα του πάθους;

 

 

 








1) Πες μας δυο λόγια για το βιβλίο σου

To βιβλίο διηγείται την ιστορία της Ρείνα και του Νικόλας. Η Ρέινα θα ζήσει ένα βράδυ το χειρότερο εφιάλτη που θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε γυναίκα και ο φόβος εκείνης της βραδιάς θα τη λυγίσει και θα κλειστεί στον εαυτό της κάνοντας τη ζωή της να αλλάξει τελείως και να εγκαταλείψει τα όνειρα της. Είναι ερωτευμένη με τον Νικόλας αλλά προσπαθεί να το πνίξει αφού στα μάτια της είναι ο τέλειος άντρας, παρόλα αυτά θα αφεθεί σε όλα όσα νιώθει έτοιμη να ρισκάρει για εκείνον.

Όμως ο Νικόλας δεν είναι τόσο τελείως όσο πιστεύει και το παρελθόν του θα επηρεάσει τη σχέση τους. Θα την κλονίσει. Ένα μυστικό θα αποκαλυφθεί και θα ταράξει τα νερά των δύο εραστών. Την ίσια στιγμή κάνει και η πρώην σύντροφος του την εμφάνιση της και θα προσπαθήσει να τους διαλύσει. Όμως σε αυτή τη ζωή τίποτα δε μένει κρυφό. Όταν όλα αποκαλυφθούν τότε θα μπορέσουν και οι δύο εραστές να παλέψουν τους δαίμονες του και να βγουν νικητές σε αυτή τη σχέση.

2) Ποια είναι η κυριότερη πηγή της έμπνευσης σου και τι σε έκανε να ξεκινήσεις τη συγκεκριμένη ιστορία.

Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη πηγή έμπνευσης, μπορεί να μου δώσει έμπνευση κάτι τόσο απλό όσο ένα τραγούδι ή μια φωτογραφία σε κάποιο περιοδικό. Το συγκεκριμένο βιβλίο ξεκίνησε σαν μια απλή ιστορία για το wattpad και δεν είχα σκοπό να την εκδώσω αλλά καθώς προχωρούσε η ιστορία ένιωσα αυτό το μαγικό κλικ που με έκανε να θέλω να εκδώσω το συγκεκριμένο βιβλίο.

3) Αν μπορούσες τι συμβουλή θα έδινες στον εαυτό σου όταν ξεκίνησες να γράφεις.

Να μη βιάζεται. Όταν ξεκίνησα να γράφω είχα αυτή την έντονη λαχτάρα να γράφω το ένα κεφάλαιο μετά το άλλο θέλοντας να το μοιραστώ όσο πιο σύντομα γινόταν τα κεφάλαια με τον κόσμο που διάβαζε τις ιστορίες μου στο wattpad με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά και λάθη.

4) Το λογοτεχνικό είδος που σου αρέσει να διαβάζεις και πιο προτιμάς να γράφεις.

Ρομαντικά και Φαντασίας. Όσες φορές και αν μου κάνει κάποιος αυτή την ερώτηση η απάντηση δε θα αλλάξει ποτέ. Φυσικά, διαβάζω και αλλά είδη αλλά οι δυο κατηγορίες αυτές είναι που με συντροφεύουν... Θα πρέπει να είναι αληθινό να έχει χαρακτήρες που θα με κάνουν να ταυτιστώ μαζί τους λες και είμαι και εγώ μέρος της ιστορίας και νιώθω όσα νιώθουν.

5) Επέλεξε ένα: Τι είναι πιο σημαντικό σε μια ιστορία. Ο πρωταγωνιστής, οι δευτερεύοντες ή ο ανταγωνιστής

Σε κάθε ιστορία, κάθε χαρακτήρας είναι σημαντικός με τον δικό του τρόπο. Οι πρωταγωνιστές μας είναι αυτοί για τους οποίους αφηγείται η ιστορία αλλά τόσο οι δευτερεύοντες όσο και ο ανταγωνιστής είναι το ίδιο σημαντικοί... Οι δευτερεύοντες μπορούν να γίνουν τα στηρίγματα των πρωταγωνιστών μας και χωρίς αυτούς δε θα υπήρχε ένας ολοκληρωμένος χαρακτήρας, μέσα από αυτούς βλέπεις και τον χαρακτήρα του πρωταγωνιστή και είναι εκεί για να βοηθήσουν τους πρωταγωνιστές να καταλάβουν τα λάθη τους. Δεν έχει βγει άδικα το ρητό "δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι" χαχαχαχαχα. Με τον ίδιο τρόπο ο ανταγωνιστής είναι εκεί για να φτάσει τον πρωταγωνιστή στα όρια του και στο τέλος της ιστορίας ο πρωταγωνιστής θα έχει βγει πιο δυνατός μέσα από όσα έχει περάσει αλλά και θα έχει μάθει και πράγματα.

6) Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να γράφεις;

Η συγγραφή ήταν ένα όνειρο που είχα από πάντα. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα πάντα μαζί μου ένα τετράδιο και σημείωνα ότι ερχόταν στο μυαλό μου. Θυμάμαι να λέω στους γονείς μου ότι αν μπορούσα θα έκανα μόνο αυτό και τίποτα άλλο. Το ξεκίνησα σαν μια παρέα για να περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου μέχρι που κατέληξα να ολοκληρώσω το πρώτο μου βιβλίο σε ηλικία 13 ετών.

7) Επέλεξε ένα: τι είναι πιο κρίσιμο για την επίτευξη ένας καλού βιβλίου. Η ικανότητα της γραφής, η φαντασία ή η σκληρή δουλειά;

Θεωρώ πως είναι ένας συνδυασμός και των τριών αυτών στοιχείων. Η ικανότητας της γραφής ενός συγγραφέα είναι αυτό που τον ξεχωρίζει και τον κάνει να διαφοροποιείται. Η φαντασία είναι το φιτίλι που παίρνει φωτιά για κάθε νέο ξεκίνημα και για κάθε νέο βιβλίο. Με τον ίδιο ακριβώς λόγο είναι σημαντική και η σκληρή δουλεία,

8) Γιατί γράφεις;

Η γραφή αποτελεί ένα εργαλείο έκφρασής και ο καθένας μπορεί να λάβει αμέτρητα οφέλη από αυτή. Γράφω γιατί νιώθω πως με κάθε ιστορία ζω μια καινούργια περιπέτεια και μπορώ να ξεφύγω έστω και για λίγο από ότι με αγχώνει και από τη μονοτονία της καθημερινότητας.

9) Πρότεινε ένα βιβλίο που θεωρείς ότι πρέπει να διαβάσει κάθε συγγραφέας και ένα κάθε αναγνώστης.

Προσωπικά δε θεωρώ πως υπάρχει κάποιο βιβλίο που ΠΡΕΠΕΙ να διαβαστεί, είτε μιλάμε για συγγραφέα ή για αναγνώστη. Ο καθένας διαβάζει αυτό που αρέσει σε εκείνον και τον ευχαριστεί, αυτό είναι άλλωστε και το νόημα. Διαβάζεις κάτι που σου αρέσει και το απολαμβάνεις είτε μετά από μια κουραστική μέρα είτε επειδή απλά θέλεις να περάσεις ένα ήσυχο βράδυ στο κρεβάτι σου.

10) Τι πρέπει να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;

Αυτή τη στιγμή ασχολούμαι με τη διόρθωση του επόμενοι βιβλίου που θέλω να μοιραστώ με τον κόσμο και είμαι πολύ ενθουσιασμένη καθώς είναι η πρώτη ιστορία που έγραψα ποτέ, όπως ανέφερα και πιο πάνω. Την ίδια στιγμή έχω ξεκινήσει τις ετοιμασίες για ένα βιβλίο φαντασίας όπου θα είναι και η πρώτη μου απόπειρα.

11)Πώς μπορούν να επικοινωνήσουν οι αναγνώστες μαζί σου;

Όσοι θέλουν μπορούν να με βρουν στο INSTAGRAM: vasiavipphoenix και στο TIK TOK: vasiavipphoenix. Θα χαρώ πολύ.