Παρουσίαση Βιβλίου - Αιχμάλωτοι

Τρεις ξεχωριστές ιστορίες. Τρεις διαφορετικοί ήρωες καλούνται να ακολουθήσουν τον δρόμο που χάραξε για αυτούς η μοίρα.

Ένας πρώην αστυνομικός που προσπαθεί να απαλλαχθεί από τους δαίμονες του παρελθόντος. Μια νεαρή δικηγόρος που ισορροπεί πάνω σε ένα σχοινί όλο και πιο τεντωμένο. Ένας ηλικιωμένος άνδρας που πασχίζει να μη χάσει τους δεσμούς με το παρελθόν του.

Τρία διαφορετικά μονοπάτια που καλείται να ακολουθήσει ο αναγνώστης μαζί με τους ήρωες και να οδηγηθεί μαζί τους σε μια συνεχή μάχη μεταξύ καλού και κακού, ηθικού και ανήθικου με κομμένη την ανάσα.

Μήπως όλα αυτά δεν είναι παρά ένα μεγάλο ψέμα, μια ακόμα μεγάλη ψευδαίσθηση; Μήπως η ιστορία είναι στην πραγματικότητα μόνο μία; Μήπως ορίζουν οι ίδιοι το τι τους επιφυλάσσει το μέλλον;

Ένα ταξίδι με χαρακτήρες που πασχίζουν να ανασάνουν ελεύθερα, που θέλουν όσο τίποτε άλλο να ζήσουν τη ζωή τους με τον δικό τους τρόπο, να αντισταθούν σε μια κοινωνία που απειλεί να τους συνθλίψει, να τους στερήσει ό,τι πιο πολύτιμο έχουν.

Ο Σαούλ, ο Φίλιππος, η Αθήνα. Οι ζωές τους εμπλέκονται εξαιτίας των παράνομων δραστηριοτήτων ενός επιχειρηματία σε μια ιστορία δράσης και μυστηρίου.

 

Το βιβλίο έχει την προοπτική να συνεπάρει τον καθένα που θα το διαβάσει με τη γρήγορη πλοκή του και τις καταιγιστικές εξελίξεις την ιστορίας. Μέχρι την τελευταία σελίδα το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο.

 

Ένα πραγματικά ευχάριστο βιβλίο για τους λάτρεις του είδους. Το μόνο μου θέμα ήταν ο τέλος, που μοιάζει κάπως απότομο και αφήνει μία γεύση ανολοκλήρωτου. Πάντως αξίζει και το συνιστώ.


Καλομοίρα Αναστασίου