Storm (Κεφάλαιο 11)

Είχε βραδιάσει και όλα ήταν έτοιμα. Το πάρκινγκ του σχολείου της Έμιλι ήταν γεμάτο και όλοι βρισκόντουσαν στις κερκίδες. Απόψε ήταν ο φιλικός αγώνας με το Σάιντ Τζούντς και ο αγώνας θα γινόταν στο δικό τους γήπεδο. Η Έμιλι μαζί με τα κορίτσια είχαν καθίσει στη δεύτερη σειρά των κερκίδων.

«Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω πως τα έφτιαξες με τον Μάικλ» είπε η Πένι. Νωρίτερα το απόγευμα, είχαν βγει στο Μπράουν και τους είχε πει αποκαλύψει με τον Μάικλ ήταν πια ζευγάρι. Το Μπράουν ήταν η πολυσύχναστη παμπ της πόλης, το στέκι των κοριτσιών. Ο Μέισον Ρέιμαν δούλευε εκεί ως σερβιτόρος και τους είχε πάντα ένα τραπέζι πιασμένο.

«Το ξέρω πως είναι δύσκολο να το χωνέψετε, αλλά σας εξήγησα πως όλο αυτόν τον καιρό με αγνοούσε, γιατί δεν ήθελε να προδοθεί» είπε η Έμιλι απολογητικά.

«Το ελπίζω. Για το δικό του καλό. Γιατί αν υποψιαστώ πως σε δουλεύει, θα δει μια Πένι που κανείς δεν έχει δει».

«Εγώ πάντως χάρηκα πολύ όταν μου το είπες» είπε η Φαίη.

«Γιατί έχει υπάρξει και ποτέ στιγμή που εσύ να μην έχεις χαρεί για το οτιδήποτε; Όλη μέρα είσαι χαρούμενη. Χιονίζει, είσαι χαρούμενη. Βρέχει, είσαι χαρούμενη. Έχει καύσωνα, είσαι χαρούμενη…» είπε η Πένι στη Φαίη.

«Λες βλακείες» της απάντησε η Φαίη.

«Και οι δυο βλακείες λέτε. Μήπως να σταματήσετε; Σε λίγο ξεκινάει ο αγώνας». τις διέκοψε η Ντέμυ. Τι πονοκέφαλος αυτό το ζήτημα…







Στα αποδυτήρια η ομάδα ετοιμαζόταν. Ο Μάικλ φόρεσε τη φανέλα του και πήρε στα χέρια του το κράνος του.

«Λοιπόν, παίδες» είπε ο προπονητής. «Το ξέρω πως αυτός ο αγώνας είναι φιλικός και πως σε έναν φιλικό αγώνα η νίκη δεν είναι και τίποτα το σημαντικό, αλλά απόψε θέλω να σκίσετε. Να τους κατατροπώσετε. Φέτος θέλω πρωτάθλημα. Και κάτι μου λέει πως θα τα καταφέρετε. Έτσι;»

«Ναι, κύριε!» φώναξε η ομάδα.

«Ωραία. Βγείτε έξω τώρα και το βλέμμα σας στο τρόπαιο».

Η ομάδα βγήκε από τα αποδυτήρια τρέχοντας και βγήκε στο γήπεδο. Ολόκληρο το σχολείο είχε ετοιμάσει ένα μεγάλο πανό. Ήταν ο πρώτος αγώνας της ομάδας. Έπρεπε να τους εμψυχώσουν, όπως πάντα. Όταν βρέθηκαν στο τέρμα τους, ήταν η σειρά της ομάδας του Σάϊντ Τζούντς να βγει από τα αποδυτήρια.

Η ομάδα του Σάιντ Τζούντς βγήκε από τα αποδυτήρια και η Έμιλι είδε τον Κρις Γκάρεντσον ανάμεσα στους αντιπάλους.

«Ο Κρις Γκάρεντσον; Τι στο διάολο κάνει στην ομάδα λακρός;» ρώτησε ξαφνιασμένη η Έμιλι.

«Εγώ νόμιζα πως ήταν στην ομάδα ποδοσφαίρου» είπε η Ντέμυ.

«Ό,τι και αν συμβαίνει σίγουρα δεν είναι καλό. Κάτι μαγειρεύουν οι Σκοτεινοί» της ψιθύρισε η Έμιλι.



Ο διαιτητής φώναξε τους δυο αρχηγούς. Ο Μάικλ πλησίασε στο κέντρο μαζί με τον Κρις Γκάρεντσον.

«Τι δουλειά έχεις εσύ εδώ πέρα;» τον ρώτησε ο Μάικλ ψιθυριστά.

«Τι έγινε, Ντάνιελς; Δε χαίρεσαι που με βλέπεις;» αντέτεινε ειρωνικά ο Κρις.

«Φυσικά και όχι» απάντησε ο Μάικλ.

«Είναι φυσικό να μη χαίρεσαι που με βλέπεις, παλιόφιλε… Γιατί απόψε δε θα σας πάρουμε μόνο τα σώβρακα… Απόψε θα σου κλέψω και την κοπέλα» του απάντησε χαμογελώντας πονηρά κάτω από το κράνος του.

«Μην είσαι καθόλου σίγουρος για αυτό».

Ο διαιτητής σφύριξε και ο αγώνας ξεκίνησε.

Ο Μάικλ πήρε την μπάλα στο μπαστούνι του και άρχισε να τρέχει προς το τέρμα. Πέταξε την μπάλα στον Σάιμον και εκείνος στον Τζέισον. Ο Τζέισον έτρεξε αρκετά και φτάνοντας κοντά στο τέρμα έκανε προσποίηση πετώντας την μπάλα πίσω στον Μάικλ, ο οποίος άνοιξε το σκορ. Οι μαθητές που κάθονταν στις κερκίδες με τους υποστηρικτές του σχολείου πετάχτηκαν όρθιοι και ζητωκραύγασαν Ο Μάικλ πέρασε μπροστά από την Έμιλι χαμογελώντας της και βρέθηκε πίσω στη θέση του.

Αυτή τη φορά ο Κρις Γκάρεντσον πήρε την μπάλα και έτρεξε προς το τέρμα. Αντάλλαξε πολλές πάσες με αρκετούς συμπαίκτες του και τελικά σκόραρε. Πριν γυρίσει στη θέση του, έριξε και εκείνος ένα βλέμμα στην Έμιλι.

«Σε κοίταξε ο Γκάρεντσον ή είναι η ιδέα μου;» ρώτησε έκπληκτη η Πένι.

«Νομίζω πως ναι» απάντησε εκνευρισμένη η Έμιλι.

«Το πεντάχρονο μας κάνει επίδειξη» είπε ειρωνικά η Ντέμυ.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε ευτυχώς με προβάδισμα του σχολείου τους, παρόλο που ο Κρις συνέχισε την επίδειξη, και η ομάδα γύρισε στα αποδυτήρια.

«Μπράβο, τα αγόρια μου» φώναξε γελώντας ο προπονητής μπαίνοντας στα αποδυτήρια. «Τα πάτε περίφημα. Στο δεύτερο ημίχρονο θα κρατήσουμε το ίδιο σύστημα με μερικές αλλαγές. Είμαστε αρκετά μπροστά στο σκορ και θα τους πάρει αρκετή ώρα για να ισοφαρίσουν. Ο Γκρέγκορ δε νιώθει καλά και όπως όλοι ξέρουμε έχουμε μια μικρή έλλειψη σε παίχτες αυτή την εβδομάδα, καθώς οι μισοί κόλλησαν γρίπη. Και ας μην ξεχνάμε τον Άλεξ Πάρκερ, τον αμέσως επόμενο καλύτερο στο τέρμα μετά τον Άνταμ, που τα έχασε στην προπόνηση και ξεγυμνώθηκε στο γήπεδο. Τώρα κόλλησε και αυτός γρίπη και εξαιτίας της βλακείας του, πρέπει να βάλω τον Ρέιμαν στο τέρμα».

«Τι;» αναφώνησε όλη ομάδα.

«Κύριε, αυτό δε γίνεται» είπε ο Μέισον. «Είμαι αίσχος στο τέρμα».

«Λες να μην το ξέρω, Ρέιμαν; Αλλά οι κανόνες είναι κανόνες και δεν μπορώ να μπω στο γήπεδο χωρίς τερματοφύλακα. Θα μπεις στο τέρμα, αλλιώς βγαίνεις από την ομάδα».

«Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. Δεν μπορείτε να με διώξετε από την ομάδα, επειδή δε θέλω να μπω στο τέρμα και να γίνω ο λόγος που θα χάσουμε» διαμαρτυρήθηκε ο Μέισον.

«Δίκιο έχεις. Δεν μπορώ. Αλλά μπορώ να κάνω τη ζωή σου κόλαση σε αυτή την ομάδα. Για αυτό τσακίσου και μπες στο τέρμα!»

Ο Μέισον ξεφύσησε.

«Μάλιστα, κύριε» απάντησε αποκαρδιωμένος.

«Μην ανησυχείς, φίλε» είπε ο Μάικλ στον Μέισον, καθώς έμπαιναν και πάλι στο γήπεδο. «Θα κρατήσουμε άμυνα για να μην έρθουν στο τέρμα μας».

«Ευχαριστώ» του απάντησε ο Μέισον και πήγε στο τέρμα.



«Ο Γκάρεντσον σε κοιτάζει συνέχεια» είπε χαρούμενη η Φαίη.

«Ακόμα και για αυτό χαίρεσαι; Έχω αγόρι, Φαίη» είπε εκνευρισμένη η Έμιλι.

Η Φαίη σήκωσε τους ώμους της. «Ναι, αλλά σου την πέφτει ο Γκάρεντσον».

«Και υποτίθεται πως πρέπει να χαίρεται που έχει πέραση σε ένα πεντάχρονο, το οποίο είναι εγκλωβισμένο στο σώμα ενός δεκαεπτάχρονου;» αντέτεινε η Ντέμυ φανερά εκνευρισμένη από την εσκεμμένη συμπεριφορά του Κρις.

«Ο Γκάρεντσον είναι ηλίθιος. Το μυαλό του αναιρεί το πόσο κούκλος είναι» είπε η Έμιλι και η συζήτηση έληξε.



«Βλέπω αλλάξατε τερματοφύλακα!» είπε ενθουσιασμένος ο Κρις. «Ο Ρέιμαν είναι; Ωραία! Έχω ακούσει πως είναι άθλιος στο τέρμα. Αυτό είναι καλό. Τώρα σίγουρα θα χάσετε».

«Συνέχισε να ονειρεύεσαι, πριγκίπισσα» του απάντησε επιθετικά ο Μάικλ.

Με τον ήχο της σφυρίχτρας ο Κρις έκλεψε την μπάλα. Μόλις κατάλαβε ότι έχουν στήσει γραμμή άμυνας γύρω από το τέρμα, άρχισε να φέρνει την μπάλα κοντά στο δικό τους τέρμα.

«Κυνηγήστε την μπάλα!» φώναξε ο προπονητής στον Μάικλ και την ομάδα. «Τώρα, ηλίθιοι!»

Η ομάδα υπάκουσε και διέλυσε τη γραμμή άμυνας κυνηγώντας την μπάλα. Όταν το πεδίο ήταν ανοιχτό, η ομάδα του Σάιντ Τζούντς έκανε την κίνησή της και σκόραρε.

Αυτό συνεχίστηκε αρκετές φορές μέχρι που το Σάιντ Τζούντς ισοφάρισε. Η Έμιλι σηκώθηκε από τη θέση της και πήγε στον προπονητή.

«Έχουν καταλάβει πως έχετε στήσει γραμμή άμυνας γύρω από το τέρμα για να μη σκοράρουν. Ζητήστε τάιμ-άουτ και αλλάξτε σύστημα» του είπε.

«Τι είμαι εγώ;» τη ρώτησε ειρωνικά.

«Προπονητής;»

«Κι εσύ τι είσαι;»

«Τι είμαι εγώ;»

«Μια απλή μαθήτρια» της απάντησε. Έδειξε τον εαυτό του. «Εγώ προπονητής». Έπειτα έδειξε εκείνη. «Εσύ μαθήτρια. Η δουλειά σου δεν είναι να μου λες τι να κάνω. Εσύ απλά παρακολουθείς τον αγώνα. Κατάλαβες, νεαρή μου;»

«Ναι. Κατάλαβα ότι θα χάσουμε» του απάντησε ειρωνικά και έφυγε.



«Τι έγινε;» ρώτησε η Ντέμυ.

«Μου είπε να μην ανακατεύομαι» της απάντησε η Έμιλι μέσα στα νεύρα.



Ο διαιτητής σφύριξε και ο Μάικλ έκλεψε την μπάλα. Η ομάδα διασκορπίστηκε στο γήπεδο και ο ένας έδινε πάσες στον άλλον. Ο Τζέισον πάσαρε στον Σάιμον και, ενώ ο Μάικλ ετοιμαζόταν να πιάσει την μπάλα από τον Σάιμον, ο Κρις Γκάρεντσον φύτρωσε ένα κλαράκι και του έβαλε τρικλοποδιά. Η μπάλα πέρασε πάνω από τον σωριασμένο Μάικλ και βγήκε εκτός.

«Τι έγινε μόλις τώρα;» ρώτησε ξαφνιασμένη η Ντέμυ.

«Ο Μάικλ έπεσε;» ρώτησε η Φαίη σοκαρισμένη.

«Ο Μάικλ δεν πέφτει ποτέ από μόνος του» ψιθύρισε η Ντέμυ στην Έμιλι.

«Το ξέρω. Ο Γκάρεντσον!» απάντησε η Έμιλι βλέποντας τα πράσινα μάτια του Κρις που ξεθώριαζαν και γυρνούσαν στο φυσιολογικό του. Είχε χρησιμοποιήσει το στοιχείο του για να κάνει ζαβολιά. «Έκανε ζαβολιά. Δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι».



Γυρνώντας στις θέσεις τους, ο Μάικλ κοίταξε τον Κρις γεμάτος θυμό.

«Φαίνεται πως κάποιος ακόμα μαθαίνει να περπατάει» είπε γελώντας ειρωνικά ο Κρις.

«Αν μπορούσα τώρα, θα σε είχα στείλει στο νοσοκομείο» του απάντησε επιθετικά ο Μάικλ.

«Και τι σε κρατάει;»

«Σε αντίθεση με εσένα, εγώ είμαι ώριμος. Αν θες καυγά, πήγαινε σε καμία παιδική χαρά για να τσακωθείς με τους συνομηλίκους σου».

«Την τελευταία φορά που τσέκαρα, εγώ κι εσύ είχαμε την ίδια ηλικία».

«Ναι, αλλά στο μυαλό παραμένεις ακόμα ένα πεντάχρονο».

Με το που ήχησε η σφυρίχτρα, ο Κρις πήρε την μπάλα και κατευθύνθηκε προς το τέρμα. Πέρασε τη γραμμή άμυνας και πέταξε την μπάλα προς τον Μέισον. Σε λίγα δευτερόλεπτα ο αγώνας θα έληγε.



Η Έμιλι επικεντρώθηκε στο χέρι του Μέισον. «Έλα τώρα» είπε πεισματικά. Δε θα άφηνε τον Κρις να νικήσει. Η Κέιτ! Εκείνη τα έκανε όλα. Με το που την έφερε στη σκέψη της, εκνευρίστηκε τόσο πολύ που τελικά τα κατάφερε. Με το στοιχείο του αέρα έσπρωξε το χέρι του Μέισον ακριβώς στο σημείο όπου κατευθυνόταν η μπάλα. Πάνω στην ώρα ο Μέισον έπιασε την μπάλα. Όλοι πάγωσαν για μια στιγμή. Δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Ο προπονητής είχε μείνει παγωμένος και κοιτούσε τον Μέισον, ο οποίος κοιτούσε έντρομος το μπαστούνι του, μέσα στο οποίο βρισκόταν η μπάλα.

Η ομάδα άρχισε να φωνάζει και να γελάει τρέχοντας προς τον Μέισον.

Ο προπονητής πέταξε την καρτέλα του και άρχισε να φωνάξει. «Αυτός… Αυτός είναι ταλέντο. Ναι. Είναι αστέρι».

Η ομάδα πήγε και σήκωσε τον Μέισον στον αέρα φωνάζοντας το επίθετό του. Ο Μέισον γελούσε και προσπαθούσε να πιστέψει αυτό που μόλις έγινε.

«Μόλις έκανες κι εσύ ζαβολιά» ψιθύρισε η Ντέμυ στο αυτί της Έμιλι.

«Μόνο γιατί έκανε ζαβολιά ο Γκάρεντσον. Το ορκίζομαι πως την επόμενη φορά δε θα κάνω» απάντησε η Έμιλι.



Ο αγώνας έληξε σε ισοπαλία και ο κόσμος άρχισε να φεύγει. Καθώς τα κορίτσια κατευθυνόντουσαν στο πάρκινγκ η Έμιλι σταμάτησε.

«Εγώ θα πάω να δω τον Μάικ. Θα τα πούμε αύριο. Εντάξει;» τους είπε.

«Πες στον Μάικ συγχαρητήρια και από εμάς» είπε η Πένι.

«Θα δώσεις εσύ συγχαρητήρια στον Μάικλ;» ρώτησε ξαφνιασμένη η Έμιλι. Η Πένι δεν τον συμπαθούσε καθόλου. Ο Μάικλ ήταν κάτι σαν ο «θανάσιμος» εχθρός της.

«Έχω αρχίσει να τον συμπαθώ. Εξάλλου είναι το αγόρι σου. Αλλά αν πληγώσει την κολλητή μου, θα έχει να κάνει μαζί μου. Κι αυτό να του το πεις» απάντησε γελώντας η Πένι.

«Θα τα πούμε. Φιλάκια» είπε η Έμιλι και πήγε προς την πύλη του σχολείου.

«Φιλάκια!» φώναξαν όλες μαζί.



Καθώς η Έμιλι πήγαινε προς τα αποδυτήρια, έπεσε πάνω στον Κρις Γκάρεντσον.

«Γεια σου, όμορφη» της είπε παιχνιδιάρικα.

«Γεια σου, πεντάχρονο» του απάντησε εκείνη ειρωνικά.

«Έλα τώρα, Έμ… Μη μου πεις πως δε σου αρέσω. Τουλάχιστον μέχρι πριν λίγο καιρό σου άρεσα».

«Ναι. Πριν ανοίξεις το στόμα σου και πετάξεις βατράχια. Σοβαρά τώρα, έτσι παίζεις εσύ;»

«Πώς έτσι;»

«Κάνοντας ζαβολιές; Έτσι κερδίζει το σχολείο σου; Παίζοντας βρώμικα;»

«Κι εσείς δεν πηγαίνετε πίσω. Ο άχρηστος ο Ρέιμαν δεν έπιασε την μπάλα μόνος του. Και οι δυο ξέρουμε πως έκανες ζαβολιά. Έτσι κερδίζετε τους αγώνες σας;»

«Εγώ απλώς διόρθωσα αυτό που έκανες εσύ. Ζηλεύεις τον Μάικλ, επειδή είναι πιο έξυπνος από εσένα, καλύτερος στο λακρός. Και πίστεψέ με, θα μπορούσε να σε είχε ρίξει χίλιες φορές κάτω με το στοιχείο του. Αλλά εκείνος είναι κάτι που εσύ προφανώς δεν είσαι. Ώριμος» του αντιγύρισε η Έμιλι.

Ο Κρις δεν απάντησε. Δεν ήξερε τι να απαντήσει. Για να βρει απάντηση, έπρεπε να έχει και μυαλό.

«Πάντως πολύ καλή παρατήρηση» είπε η Έμιλι και ο Κρις χαμογέλασε. «Για έναν ηλίθιο σαν και του λόγου σου» πρόσθεσε η Έμιλι και έφυγε.

Rene Rafael